Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema razloga da dolazimo na sjednicu * Pobrkali šar i skiptar * Lukšića saslušavaju zbog „Primorke” * Vlada i Ustavni sud se poigrali sa majkama * Za brucoše 600 mjesta * Vučjak šeta hodnicima KCCG * Grad obijelio imanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Joksimović, Partija penzi., inval.i restitucije:
– Teret loših odluka Vlada stavlja na sirotinju.

Vic Dana :)

Sudija pita okrivljenog kojeg su uhvatili na djelu kako krade:
- Jeste li oženjeni?
- Ne, nisam i nikada neću biti!
- Toliko pametan čovjek, a krade!U bolnici za vrijeme doručka:
- Ovaj čaj je grozan!- kaže pacijent.
- To nije čaj, to je kafa! - kaže drugi.
- Hajde, ko hoće još supe?- pita bolničarka.


- Zašto pijetao ujutro kukuriče?
- Zato što poslije ne može doći do riječi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ALARMANTNI PODACI PORESKE UPRAVE ZA 716 OSOBA KOJE SE BAVE ADVOKATUROM
Asanovića prijavili iako je platio porez Advokati duguju 6,8 miliona za porez
Dan - novi portal
Po­da­ci Po­re­ske upra­ve po­ka­zu­ju da 716 advo­ka­ta du­gu­je 6,8 mi­li­o­na eura na ime po­re­za. Od tog bro­ja, 202 advo­ka­ta du­gu­ju pre­ko 10.000 eura, a 514 is­pod tog iz­no­sa. Advo­kat Ne­boj­ša Asa­no­vić tvr­di da se i na osno­vu ovih po­da­ta­ka vi­di da se u od­no­su na nje­ga vr­ši dis­kri­mi­na­ci­ja jer je pro­tiv nje­ga pod­ni­je­ta kri­vič­na pri­ja­va iako je iz­mi­rio sve oba­ve­ze.
– U po­me­nu­toj Po­re­skoj upra­vi – Sek­tor za pra­će­nje po­re­skih pro­pi­sa i in­spek­cij­ski nad­zor, ko­ja je u de­cem­bru 2016. go­di­ne pod­ni­je­la kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv me­ne, glav­ni po­re­ski in­spek­tor je Si­ni­ša Ko­va­če­vić. S tim u ve­zi bit­no je i sle­de­će: po tu­žbi tu­ži­o­ca Ra­do­ja Žu­gi­ća iz Pod­go­ri­ce, ko­ji je sa­da gu­ver­ner Cen­tral­ne ban­ke Cr­ne Go­re, a ko­ga kao pu­no­moć­nik za­stu­pa advo­kat Vla­dan Đu­ra­no­vić, pro­tiv tu­že­ne ,,Ju­me­dia mont’’d.o.o., ko­ju kao pu­no­moć­nik – advo­kat za­stu­pam ja, Osnov­ni sud u Pod­go­ri­ci je do­nio pre­su­du ko­jom je od­bio tu­žbe­ni za­htjev tu­ži­o­ca na ime na­kna­de ne­ma­te­ri­jal­ne šte­te zbog du­šev­nih pat­nji na­sta­lih po­vre­dom ugle­da. U osno­vi pred­met spo­ra je bio taj da je tu­že­ni u dnev­nom li­stu ,,Dan’’, da­na 13.2.2014. go­di­ne ob­ja­vio no­vi­nar­ski tekst pod na­slo­vom i pod­na­slo­vom ,,Fa­kul­tet na ko­jem je mi­ni­star fi­nan­si­ja ste­kao di­plo­mu ne­ma akre­di­ta­ci­ju za upis post­di­plo­ma­ca’’ i ,,Žu­gić dok­to­ri­rao na ne­po­sto­je­ćem stu­di­ju’’. Sa­zna­jem da je glav­ni po­re­ski in­spek­tor Si­ni­ša Ko­va­če­vić u ime po­re­skog or­ga­na lič­no ili pre­ko ne­kog iz po­re­skog or­ga­na pod­nio kri­vič­nu pri­ja­vu Upra­vi po­li­ci­je pro­tiv me­ne, i to je­di­no pro­tiv me­ne kao advo­ka­ta i uop­šte pro­tiv me­ne, a za šta imam i svje­do­ke ko­je ću kon­kret­no na­ve­sti ako to bu­de­te tra­ži­li od me­ne. Ta­ko­đe, sa­zna­jem da je po­me­nu­ti glav­ni in­spek­tor Si­ni­ša Ko­va­če­vić šu­ra po­me­nu­tog tu­ži­o­ca i gu­ver­ne­ra Cen­tral­ne ban­ke Cr­ne Go­re Ra­do­ja Žu­gi­ća i da je iz­gle­da pri­kri­ve­ni mo­tiv dis­kri­mi­na­tor­skog po­stup­ka po­re­skog or­ga­na ko­ji su po­kre­nu­li pro­tiv me­ne za­pra­vo osve­ta na­ve­de­nih pro­tiv me­ne, ko­ji­ma sam iz­gle­da ja kriv što je sud pre­su­dio ta­ko ka­ko je pre­su­dio i što je Žu­gić iz­gu­bio sud­ski spor – ka­zao je Asa­no­vić.
On pi­ta za­što je pod­ni­je­ta kri­vič­na pri­ja­va i za­što je pred­met kri­vič­nog po­stup­ka advo­kat Ne­boj­ša Asa­no­vić, ko­ji je pri­je pod­no­še­nja kri­vič­ne pri­ja­ve pla­tio sve po­re­ske oba­ve­ze i ko­ji je po rje­še­nju Po­re­ske Upra­ve od 13. mar­ta 2017. go­di­ne čak u pre­pla­ti po­re­skih oba­ve­za u iz­no­su od 3.324 eura.
– Za­što ni­je­ste pod­ni­je­li kri­vič­ne pri­ja­ve, ni­ti su pred­met kri­vič­nog po­stup­ka dru­gi advo­ka­ti ili čak ni­je­dan dru­gi advo­kat, ko­jih ima ne­ko­li­ko sto­ti­na, a od ko­jih su ne­ki biv­ši i sa­da­šnji advo­ka­ti u or­ga­ni­ma i ti­je­li­ma dr­žav­ne vla­sti Cr­ne Go­re, a ko­ji za­jed­no du­gu­ju ovoj dr­ža­vi pre­ko šest mi­li­o­na eura na ime ne­pla­će­nih po­re­skih oba­ve­za? Ko­ji je in­te­res dr­ža­ve Cr­ne Go­re i ovla­šće­nih or­ga­na da po­kre­ću i vo­de kri­vič­ni po­stu­pak pro­tiv advo­ka­ta Ne­boj­ša Asa­no­vi­ća, ko­ji je pla­tio i pre­pla­tio sve po­re­ske oba­ve­ze, a ni­je in­te­res da se po­kre­ću i vo­de kri­vič­ni po­stup­ci pro­tiv svih onih advo­ka­ta ko­jih ima ne­ko­li­ko sto­ti­na, a od ko­jih su ne­ki biv­ši i sa­da­šnji advo­ka­ti u or­ga­ni­ma i ti­je­li­ma dr­žav­ne vla­sti Cr­ne Go­re? Da li se iza to­ga kri­ju ne­ki sum­nji­vi i ne­za­ko­ni­ti mo­ti­vi kao što je osve­ta Si­ni­še Ko­va­če­vi­ća, glav­nog po­re­skog in­spek­to­ra u Po­re­skoj upra­vi, i Ra­do­ja Žu­gi­ća, gu­ver­ne­ra Cen­tral­ne ban­ke Cr­ne Go­re, ko­ji­ma sam iz­gle­da ja kriv što je sud pre­su­dio ta­ko ka­ko je pre­su­dio? Da li pri­li­kom pod­no­še­nja kri­vič­nih pri­ja­va i vo­đe­nja kri­vič­nog po­stup­ka ima kod Vas ne­ki kri­te­ri­jum po ko­me pod­no­si­te kri­vič­ne pri­ja­ve i po­kre­će­te kri­vič­ni po­stu­pak, i ako ima, ko­ji je to kri­te­ri­jum da pod­no­si­te kri­vič­nu pri­ja­vu i vo­di­te kri­vič­ni po­stu­pak pro­tiv advo­ka­ta Ne­boj­ša Asa­no­vi­ća? Ima­ju­ći sve go­re na­ve­de­no u vi­du, da li se ova­kvo po­stu­pa­nje i dvo­stru­ki stan­dar­di po­re­skog or­ga­na, Upra­ve po­li­ci­je i Po­re­ske upra­ve mo­že sma­tra­ti dis­kri­mi­na­ci­jom i pri­mje­nom se­lek­tiv­ne prav­de a na mo­ju šte­tu – na­vo­di se u obra­ća­nju Ne­boj­še Asa­no­vi­ća.D.Ž.


Go­ne sa­mo Asa­no­vi­ća

Asa­no­vić je od di­rek­to­ra Upra­ve po­li­ci­je Slav­ka Sto­ja­no­vi­ća do­bio do­pis da su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci u pro­te­kle tri go­di­ne pod­ni­je­li 16 kri­vič­nih pri­ja­va pro­tiv 28 li­ca za kri­vič­no dje­lo uta­ja po­re­za, a tim pri­ja­va ni­je pro­ce­su­i­ran ni­je­dan advo­kat.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"