Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema razloga da dolazimo na sjednicu * Pobrkali šar i skiptar * Lukšića saslušavaju zbog „Primorke” * Vlada i Ustavni sud se poigrali sa majkama * Za brucoše 600 mjesta * Vučjak šeta hodnicima KCCG * Grad obijelio imanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Joksimović, Partija penzi., inval.i restitucije:
– Teret loših odluka Vlada stavlja na sirotinju.

Vic Dana :)

Sudija pita okrivljenog kojeg su uhvatili na djelu kako krade:
- Jeste li oženjeni?
- Ne, nisam i nikada neću biti!
- Toliko pametan čovjek, a krade!U bolnici za vrijeme doručka:
- Ovaj čaj je grozan!- kaže pacijent.
- To nije čaj, to je kafa! - kaže drugi.
- Hajde, ko hoće još supe?- pita bolničarka.


- Zašto pijetao ujutro kukuriče?
- Zato što poslije ne može doći do riječi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika BLAMAŽA SA DRŽAVNOM ZASTAVOM I U AMBASADI CRNE GORE U ZAGREBU
Pogrešna zastava i ispred ambasade u Zagrebu Pobrkali šar i skiptar Kako pokazuje fotografija koju „Dan” objavljuje, na crnogorskoj zastavi ispred ambasade u Zagrebu orao u lijevoj kandži drži žezlo (skiptar), a u desnoj šar Orao, shodno nespornim istorijskim faktima i zakonu, treba da u desnoj kandži drži skiptar, a u lijevoj šar, ali crnogorska diplomatija očito ne zna kakva su zakonska određenja
Dan - novi portal
Is­pred am­ba­sa­de Cr­ne Go­re u Re­pu­bli­ci Hr­vat­skoj po­sta­vlje­na je po­gre­šna za­sta­va. No­vu bla­ma­žu sa dr­žav­nom za­sta­vom, ovog pu­ta is­pred di­plo­mat­skog pred­stav­ni­štva u Za­gre­bu, po­tvr­đu­je fo­to­gra­fi­ja ko­ju „Dan” ob­ja­vlju­je, a ko­ju smo do­bi­li od ko­le­ga no­vi­na­ra iz Hr­vat­ske. Na fo­to­gra­fi­ji se vi­di da orao u li­je­voj kan­dži dr­ži že­zlo (skip­tar), a u de­snoj šar. Orao, shod­no ne­spor­nim isto­rij­skim fak­ti­ma i za­ko­nu, u de­snoj kan­dži dr­ži že­zlo (skip­tar), a u li­je­voj šar, ali je na za­sta­vi is­tak­nu­toj u Za­gre­bu obr­nu­to.
Na­kon što je NA­TO po­tvr­dio na­vo­de da za­sta­va ko­ja je sve­ča­no po­dig­nu­ta is­pred sje­di­šta te voj­ne ali­jan­se u Bri­se­lu 7. juna ni­je po spe­ci­fi­ka­ci­ja­ma i na­ja­vio da će je za­mi­je­ni­ti, po­sta­vlja se pi­ta­nje ka­ko je do ta­ko ve­li­ke gre­ške, bla­ma­že i kr­še­nja za­ko­na uop­šte mo­glo i do­ći. NA­TO je to obra­zlo­žio kao „ne­sret­nu gre­šku“, ali osta­je ne­ja­sno či­ja je gre­ška uzro­ko­va­la tu bla­ma­žu, jer dr­žav­ni or­ga­ni Cr­ne Go­re ću­te o tom skan­da­lu.
Pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić je čak 25.ma­ja odr­žao kon­fe­ren­ci­ju za no­vi­na­re is­pred ta­kve za­sta­ve i na­ja­vio sve­ča­no po­di­za­nje za­sta­ve is­pred sje­di­šta NA­TO 7. ju­na. Tog da­na su po­gre­šnu za­sta­vu po­zdra­vlja­li svi od­re­da – od Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, pre­ko Mi­la­na Ro­će­na, do Fi­li­pa Vu­ja­no­vi­ća.
Mo­žda cr­no­gor­ski zva­nič­ni­ci „mu­dro” ću­te jer bi bi­lo ot­kri­ve­no da oni sa­da ni sa­mi ne zna­ju ka­kva je zva­nič­na cr­no­gor­ska za­sta­va, iako, s dru­ge stra­ne, ne pro­pu­šta­ju ni­jed­nu pri­li­ku da mje­re pa­tri­o­ti­zam dru­gih.
Iz sje­di­šta NA­TO-a ne­dav­no je zva­nič­no na­ja­vlje­no da će za­mi­je­ni­ti po­gre­šnu za­sta­vu Cr­ne Go­re po­dig­nu­tu is­pred sje­di­šta te or­ga­ni­za­ci­je u Bri­se­lu, uz ocje­nu da je u pi­ta­nju „ne­sreć­na gre­ška”.
– Ove ne­dje­lje je ci­je­la Ali­jan­sa sla­vi­la ula­zak Cr­ne Go­re u NA­TO. Bi­la je ta ne­sreć­na gre­ška sa za­sta­vom, zbog če­ga ža­li­mo. Is­pra­vlja­mo gre­šku ta­ko što za­mje­nju­je­mo za­sta­vu ko­ja ni­je bi­la u pot­pu­no­sti po spe­ci­fi­ka­ci­ja­ma – ka­zao je za­mje­nik port­pa­ro­la NA­TO-a Pjer Ka­za­let.
Ka­ko je „Dan” ra­ni­je ob­ja­vio, po­gre­šna za­sta­va Cr­ne Go­re po­dig­nu­ta je 7. ju­na is­pred sje­di­šta NA­TO-a u Bri­se­lu po­vo­dom učla­nje­nja Cr­ne Go­re u taj voj­no-po­li­tič­ki sa­vez. Na va­ri­ja­ci­ji gr­ba (or­lo­vo kri­lo) ko­ji se na­la­zi na za­sta­vi po­dig­nu­toj na ce­re­mo­ni­ji u NA­TO-u na­la­zi se 14 pe­ra, a na zva­nič­nom gr­bu se na­la­zi 13 pe­ra. Grb ima vi­še ne­ku za­ga­si­tu žu­tu bo­ju po­ja­ča­nu cr­nom tek­stu­rom, ta­ko da je te­ško go­vo­ri­ti o zlat­nom or­lu, de­fi­ni­sa­nom i čla­nom če­ti­ri Usta­va Cr­ne Go­re, u ko­jem se na­vo­di da je grb Cr­ne Go­re zlat­ni dvo­gla­vi orao sa la­vom na pr­si­ma.
Kljun, re­sa, otvo­re­nost pe­ra, kao i kan­dže na po­dig­nu­toj va­ri­ja­ci­ji, sva­ka­ko su dru­ga­či­ji od zva­nič­nog gr­ba. Is­pod la­va na zva­nič­nom gr­bu je u sa­mom šti­tu zlat­na li­ni­ja, dok je na va­ri­ja­ci­ji ko­ja je is­tak­nu­ta is­pred sje­di­šta za­pad­ne ali­jan­se ta li­ni­ja cr­na. Ze­le­na bo­ja pod­lo­ge je ta­ko­đe dru­ga­či­je ni­jan­se od pro­pi­sa­ne. I cr­ve­na bo­ja na sa­moj za­sta­vi je sva­ka­ko dru­ga­či­ja od one ko­ja je pre­ci­zno pro­pi­sa­na u od­lu­ci.
Osim is­pred sje­di­šta NA­TO-a u Bri­se­lu, za­sta­va Cr­ne Go­re po­dig­nu­ta je is­pred ko­man­di NA­TO-a u bel­gij­skom gra­du Mon­su i Vr­hov­nog šta­ba ko­man­de za tran­sfor­ma­ci­ju u Nor­fol­ku u Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma.
M.V.


Broj­na pi­ta­nja

Fo­to­gra­fi­ja „Da­na” is­pred am­ba­sa­de Cr­ne Go­re u Hr­vat­skoj po­ka­zu­je da se bla­ma­ža sa dr­žav­nom za­sta­vom na­sta­vlja, a dr­žav­ni pro­to­kol ću­ti o to­me. Osta­je ne­ja­sno da li su u am­ba­sa­di Cr­ne Go­re pri­mi­je­ti­li ka­kav je pro­pust u pi­ta­nju i da li im je uop­šte sta­lo do ono­ga što pi­še u Za­ko­nu o dr­žav­nim sim­bo­li­ma Cr­ne Go­re.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"