Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-10-09 SAVEZ SINDIKATA PISAO MUP-U
Zgrada MUP-a Zapošljavali mimo zakona
Dan - novi portal
Sa­vez sin­di­ka­ta Cr­ne Go­re za­tra­žio je od MUP-a da is­pi­ta ne­za­ko­ni­to po­pu­nja­va­nje rad­nih mje­sta od­re­đe­nih ru­ko­vod­nih ka­dro­va u tom mi­ni­star­stvu. Oni na­vo­de da po­sto­je in­di­ci­je da se MUP u po­stup­ku po­pu­ne rad­nih mje­sta za eks­pert­sko-ru­ko­vod­ni ka­dar ni­je pri­dr­ža­vao za­kon­ske pro­ce­du­re. U okvi­ru ka­te­go­ri­je eks­pert­sko-ru­ko­vod­nog ka­dra, u ko­joj spa­da­ju zva­nja na­čel­ni­ci i še­fo­vi, to­kom 2014. go­di­ne pri­ma­ni su lju­di po osno­vu jav­nog ogla­sa, a da se pret­hod­no, ka­ko pro­pi­su­je član 38 Za­ko­na o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma, ni­je ras­pi­sao in­ter­ni oglas.
– Ra­di se o rad­nim mje­sti­ma še­fa za nad­zor nad ra­dom Upra­ve pol­ic­i­je i dru­go­ste­pe­ni uprav­ni po­stu­pak u Di­rek­to­ra­tu za bez­bjed­no­sno-za­štit­ne po­slo­ve, še­fa Od­sje­ka za pra­će­nje i spro­vo­đe­nje pro­pi­sa u Di­rek­to­ra­tu za lo­kal­nu sa­mo­u­pra­vu, pred­sjed­ni­ka di­sci­plin­ske ko­mi­si­je... Po­pu­nja­va­nje tih rad­nih mje­sta vr­ši se pu­tem in­ter­nog ogla­sa unu­tar dr­žav­nog or­ga­na, a ako se rad­no mje­sto ne po­pu­ni na ovaj na­čin, po­pu­na se vr­ši na osno­vu in­ter­nog ogla­sa iz­me­đu dr­žav­nih or­ga­na, tek na­kon to­ga MUP je mo­gao da od­ne­se od­lu­ku o ras­pi­si­va­nju jav­nog ogla­sa. Ras­po­re­đi­va­nje slu­žbe­ni­ka na­kon do­no­še­nja Pra­vil­ni­ka o si­ste­ma­ti­za­ci­ji vr­ši se shod­no čla­nu 129 stav 2 za­ko­na, zbog če­ga se po­sta­vlja i pi­ta­nje za­ko­ni­to­sti do­no­še­nja od­lu­ke o po­pu­ni pret­hod­no na­ve­de­nih rad­nih mje­sta, jer ista ni­je­su bi­la ni upra­žnje­na, što je za po­sle­di­cu ima­lo to da se na ni­vou eks­pert­sko ru­ko­vod­nog ka­dra do­vo­de lju­di sa ma­nje kom­pe­ten­ci­ja, a su­prot­no za­ko­nu – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Oni su za­tra­ži­li da se pre­i­spi­ta po­stu­pak po­pu­ne po­me­nu­tih rad­nih mje­sta i da ih o to­me pi­sme­no oba­vi­je­ste.
D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"