Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-10-09 U ŽUPANIJSKOM SUDU NASTAVLJEN PROCES PROTIV BORISLAVA ĐUKIĆA (68), KOJI JE UHAPŠEN U CRNOJ GORI
Đukić u sudnici General tražio izuzeće sudije
Dan - novi portal
Ge­ne­ral JNA-a u pen­zi­ji Bo­ri­slav Đu­kić (68), ko­ji se na­la­zi u za­tvo­ru u Hr­vat­skoj, tra­žio je iz­u­ze­će sud­skog vi­je­ća, jer sma­tra da jav­nost ne tre­ba da bu­de is­klju­če­na iz ovog pro­ce­sa. Đu­kić, ko­ji je uhap­šen u Cr­noj Go­ri, op­tu­žen je za, na­vod­no, ru­še­nje bra­ne Pe­ru­ća. Ro­či­šte je tre­ba­lo da se odr­ži iza za­tvo­re­nih vra­ta, ka­ko bi svoj is­kaz dao za­šti­će­ni svje­dok.
Is­klju­če­nju jav­no­sti us­pro­ti­vio se advo­kat ge­ne­ra­la Đu­ki­ća i za­tra­žio da is­kaz svje­do­ka bu­de ja­van. Ka­ko je sud­sko vi­je­će osta­lo pri sta­vu da svje­do­če­nje tre­ba da bu­de taj­no, advo­kat op­tu­že­nog je za­tra­žio nji­ho­vo iz­u­ze­će.
Đu­kić je bio za­mje­nik ko­man­dan­ta Glav­nog šta­ba Srp­ske voj­ske Kra­ji­ne, a bio je i svje­dok od­bra­ne u pro­ce­su pro­tiv biv­šeg pred­sjed­ni­ka SR Ju­go­sla­vi­je i Sr­bi­je Slo­bo­da­na Mi­lo­še­vi­ća i ne­ka­da­šnjeg čel­ni­ka Re­pu­bli­ke Srp­ske Kra­ji­ne Mi­la­na Mar­ti­ća.
Pre­ma do­ku­men­ta­ci­ji is­tra­ži­vač­kog cen­tra Ve­ri­tas, Đu­kić je kao ko­man­dant 221. mo­to­ri­zo­va­ne bri­ga­de 9. Knin­skog kor­pu­sa JNA, ta­da u či­nu pu­kov­ni­ka, op­tu­žen za ru­še­nje bra­ne na Pe­ru­či.
– Tom op­tu­žni­com su ob­u­hva­će­ni još i ge­ne­ra­li Rat­ko Mla­dić, ta­da­šnji ko­man­dant 9. Knin­skog kor­pu­sa JNA, ge­ne­ral Mi­le No­va­ko­vić, ta­da­šnji ko­man­dant Srp­ske voj­ske Kra­ji­ne, ko­ji je ne­dav­no pre­mi­nuo, i ma­jor Mi­lan Ko­ri­ca, ta­da­šnji ko­man­dant svih po­gra­nič­nih je­di­ni­ca mi­li­ci­je Re­pu­bli­ke Srp­ske Kra­ji­ne – sa­op­šte­no je iz Ve­ri­ta­sa.
Pre­ma toj op­tu­žni­ci, ge­ne­ra­li Mla­dić i No­va­ko­vić su 28. ja­nu­a­ra 1993. go­di­ne iz­da­li na­log Đu­ki­ću i Ko­ri­ci, a oni svo­jim pot­či­nje­ni­ma da se po­sta­vi ve­li­ka ko­li­či­na eks­plo­zi­va i da se bra­na na Pe­ru­či pri­pre­mi za ru­še­nje.
Za­šti­će­ni svje­dok ko­ji je tre­bao da da is­kaz u pe­tak već je dao iz­ja­vu u dru­gom po­stup­ku pro­tiv Bo­ri­sla­va Đu­ki­ća. Ra­di se o is­tra­zi za rat­ni zlo­čin nad ci­vi­li­ma u ši­ben­skom za­le­đu, a za to dje­lo se te­re­ti sa još se­dam oso­ba.
O za­htje­vu za iz­u­ze­ćem sud­skog vi­je­ća od­lu­či­će Ma­ri­jan Mi­le­tić, pred­sjed­nik Žu­pa­nij­skog su­da u Spli­tu, a do nje­go­ve od­lu­ke glav­na ras­pra­va se ne mo­že na­sta­vi­ti.
D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"