Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija FINANSIJSKI IZVJEŠTAJI ADRIJATIK MARINASA POKAZUJU DA ZAKUPAC TIVATSKOG ARSENALA GODINAMA NIŽE GUBITKE
Đukanović sa predstavnikom ICD-a Vlasnici Porto Montenegra u minusu 51 milion Adrijatik marinas, koji je lani od Pitera Manka kupio Državni investicioni fond Dubai, na kraju prošle godine je imao ukupan gubitak od 51 milion eura. To je gubitak koji je kompanija nizala od osnivanja
Dan - novi portal
Kom­pa­ni­ja Adrijatik ma­ri­nas, ko­ja ga­zdu­je Por­to Mon­te­ne­grom, na kra­ju 2016. go­di­ne ima­la je uku­pan gu­bi­tak od 51 mi­li­on eura, a u po­sled­nje če­ti­ri go­di­ne go­di­šnje pra­vi vi­še mi­li­o­na mi­nu­sa. Fi­nan­sij­ski iz­vje­šta­ji ove kom­pa­ni­je, či­ji je vla­snik od pro­šle go­di­ne Dr­žav­ni in­ve­sti­ci­o­ni fond Du­ba­ija (ICD), po­ka­zu­ju da je ta kom­pa­ni­ja od 2013. go­di­ne na­pra­vi­la gu­bi­tak od sko­ro 28 mi­li­o­na eura, uz kon­stan­tan rast i pri­ho­da i ras­ho­da. Za za­kup ti­vat­ske ma­ri­ne, od­no­sno pro­je­kat Por­to Mon­te­ne­gro, u iz­vr­šnoj vla­sti go­vo­re da je naj­bo­lji aran­žman ko­ji su do­go­vo­ri­li. Uku­pan gu­bi­tak od 51 mi­li­on kom­pa­ni­ja je ni­za­la od osni­va­nja.
Ti­vat­ska ma­ri­na je da­ta pod za­kup 2007. go­di­ne ka­nad­skom bi­zni­sme­nu Pi­te­ru Man­ku, ko­ji je do pro­šle go­di­ne Por­to Mon­te­ne­grom upra­vljao, za­jed­no sa Ole­gom De­ri­pa­skom i Na­ta­ni­je­lom Rot­šil­dom. Za­kup je, pre­ma ta­da­šnjim po­da­ci­ma, bio 3,2 mi­li­o­na, da bi se ka­sni­je po­ja­vi­le ci­fre od 23 i 29 mi­li­o­na eura.
Fi­nan­sij­ski iz­vje­šta­ji Adri­ja­tik ma­ri­na­sa, u ko­je je „Dan” imao uvid, po­ka­zu­ju da je za tri go­di­ne, od 2013. do 2016. go­di­ne, stal­na imo­vi­na tog dru­štva sa ogra­ni­če­nom od­go­vor­no­šću po­ve­ća­na sa 87 mi­li­o­na na 109 mi­li­o­na, dok su gu­bi­ci sa 27 mi­li­o­na po­ve­ća­ni na 51 mi­li­on eura. Du­go­roč­ne oba­ve­ze su na kra­ju 2013. iz­no­si­le 28 mi­li­o­na, dok su na kra­ju pro­šle bi­li 61 mi­li­on eura. Za­ni­mlji­vo je da su na kra­ju 2015. du­go­roč­ni kre­di­ti iz­no­si­li se­dam mi­li­o­na, dok su na kra­ju 2016. uve­ća­ni na 39 mi­li­o­na, što zna­či da se to pred­u­ze­će za­du­ži­lo u 2016. go­di­ni za 32 mi­li­o­na eura. Krat­ko­roč­ne oba­ve­ze su na kra­ju 2016. iz­no­si­le 58,9 mi­li­o­na i one su u od­no­su na 2013. uve­ća­ne za 44 mi­li­o­na, dok su u od­no­su na 2015. sma­nje­ne za oko 12 mi­li­o­na eura. To po­ka­zu­ju bi­lan­si sta­nja za pret­hod­ne tri go­di­ne.
Ka­da su u pi­ta­nju bi­lan­si uspje­ha, od­no­sno go­di­šnji re­zul­ta­ti o po­slo­va­nju ovog pred­u­ze­ća, oni iz go­di­ne u go­di­nu po­ka­zu­ju rast pri­ho­da, ras­ho­da i vi­še­mi­li­on­ski gu­bi­tak. Pri­ho­di su 2013. go­di­ne iz­no­si­li 7,15 mi­li­o­na, da bi do pro­šle go­di­ne po­ra­sli sko­ro tri pu­ta na 19,6 mi­li­o­na, dok su ras­ho­di sa 16,9 mi­li­o­na po­ra­sli na 26,3 mi­li­o­na eura.
Go­di­šnji gu­bi­tak se mi­je­njao iz go­di­ne u go­di­nu, ali je uvi­jek bio vi­še­mi­li­on­ski. Ta­ko je 2013. go­di­nu Adri­ja­tik ma­ri­nas za­vr­šio sa 8,4 mi­li­o­na mi­nu­sa, da bi go­di­nu ka­sni­je imao gu­bi­tak od 7,1 mi­li­on, pa u 2015. če­ti­ri i po mi­li­o­na i u pro­šloj go­di­ni 7,65 mi­li­o­na eura.
Gu­bi­ci u po­slo­va­nju kod ova­kvih pro­je­ka­ta, ta­ko­zva­nih grej­fild in­ve­sti­ci­ja, uobi­ča­je­ni su jer se od­re­đe­ni broj go­di­na in­ve­sti­ra u pro­je­kat, dok se tek ka­sni­je, ka­da se go­to­vo sve za­vr­ši, bi­lje­že po­zi­tiv­ni re­zul­ta­ti po­slo­va­nja. Ta­kav je slu­čaj i sa Lu­šti­com di­ve­lop­ment, ko­ja re­a­li­zu­je ta­ko­zva­nu grin­fild in­ve­sti­ci­ju na ti­vat­skom po­lu­o­str­vu. Iz Vla­de ni­ka­da ni­su go­vo­ri­li o re­zul­ta­ti­ma po­slo­va­nja Adri­ja­tik ma­ri­na­sa, već su uvi­jek u pr­vi plan is­ti­ca­li in­ve­sti­ci­je i uspje­šnost tog pro­jek­ta. Iz Adri­ja­tik ma­ri­na­sa su ra­ni­je ka­za­li da je do sa­da u Por­to Mon­te­ne­gro ulo­že­no pre­ko 400 mi­li­o­na eura.
D.M.


Za­po­šlja­va­ju 199 rad­ni­ka

Broj rad­ni­ka u Adri­ja­tik ma­ri­na­su je u 2016. go­di­ni uve­ćan za 65 u od­no­su na 2015. go­di­nu, po­ka­zu­ju po­da­ci iz fi­nan­sij­skih iz­vje­šta­ja te kom­pa­ni­je. Na kra­ju pro­šle go­di­ne Adri­ja­tik ma­ri­nas je za­po­šlja­vao 199 rad­ni­ka, a 2015. 134 rad­ni­ka. Broj za­po­sle­nih je bio raz­li­čit sve če­ti­ri go­di­ne, pa je ta­ko u 2014. ra­di­lo 156 lju­di, a go­di­nu pri­je 143.
Tro­ško­vi za­ra­da za­po­sle­nih ta­ko­đe su va­ri­ra­li iz go­di­ne u go­di­nu.
Ta­ko je 2013. na bru­to za­ra­de oti­šlo 4,7 mi­li­o­na, go­di­nu ka­sni­je 5,13 mi­li­o­na, pa u 2015. 4,4 mi­li­o­na i pro­šle go­di­ne 4,88 mi­li­o­na. Pre­ma tim po­da­ci­ma, mo­že se re­ći da se pro­sječ­na pla­ta sma­nji­la u 2016. u od­no­su na 2015. go­di­nu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"