Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-01-04 VELIKI BROJ NOVIH PREDUZEĆA NA CRNOJ LISTI CENTRALNE BANKE
Dedić Blokirane firme švercera duvana i Šarićevog ortaka Najveći dug od novih blokiranih kompanija ima firma Internacional trejd kompani, koja je u blokadi na iznos od 8,35 miliona eura već 11 dana. Vlasnik te firme je, prema podacima CRPS-a, Erik Karačonji. On je jedan od 27 članova kriminalne grupe koja je u Srbiji prije sedam godina osuđena zbog šverca cigareta
Dan - novi portal
Na no­voj li­sti blo­ki­ra­nih pred­u­ze­ća Cen­tral­ne ban­ke (CBCG) na­la­zi se 16.218 pred­u­ze­ća, se­dam vi­še ne­go na pret­hod­noj. Od no­vih kom­pa­ni­ja ko­je su za­vr­ši­le na li­sti CBCG sa naj­ve­ćim du­gom je fir­ma In­ter­na­ci­o­nal trejd kom­pa­ni, ko­ja je u blo­ka­di na iz­nos od 8,35 mi­li­o­na eura već 11 da­na.
Vla­snik te fir­me je, pre­ma po­da­ci­ma CRPS-a, Erik Ka­ra­čo­nji. On je je­dan od 27 čla­no­va kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ja je u Sr­bi­ji pri­je se­dam go­di­na osu­đe­na zbog šver­ca ci­ga­re­ta. Ta­da su ih te­re­ti­li da su ošte­ti­li Sr­bi­ju za pre­ko 20 mi­li­o­na eura. Ka­ra­čo­nji je bio osu­đen na tri go­di­ne i če­ti­ri mje­se­ca.
Na no­voj li­sti Cen­tral­ne ban­ke je, do­du­še zbog mno­go ma­njeg iz­no­sa, i fir­ma MVM in­vest, či­ji je vla­snik Bla­žo De­dić. Nje­go­va fir­ma je blo­ki­ra­na na iz­nos od 7,5 hi­lja­da 20 da­na. De­dić, ko­ji je bio vla­snik ho­te­la „Me­di­te­ran”, bio je pod is­tra­gom zbog sum­nje da je prao no­vac za plje­valj­skog nar­ko-bo­sa Dar­ka Ša­ri­ća. Nje­go­vo pred­u­ze­će Ma­e­stral in­že­nje­ring je bi­lo pod is­tra­gom tu­ži­la­štva zbog po­ve­za­no­sti sa po­slo­vi­ma Dar­ka Ša­ri­ća. De­dić je u vi­še na­vra­ta ne­gi­rao po­ve­za­nost sa Ša­ri­ćem. Ne­gi­rao je i na­vo­de Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva u Be­o­gra­du da je u Sr­bi­ji prao no­vac od ko­ka­i­na ku­pu­ju­ći fir­me u Voj­vo­di­ni za Ša­ri­ća pre­ko svo­je dru­ge kom­pa­ni­je Ma­e­stral­turs.
Na li­stu CBCG je i fir­ma So­nu­ba Mon­te­ne­gro, ko­ja je pri­je de­se­tak go­di­na ku­pi­la 20 hek­ta­ra ze­mlji­šta na rtu Ma­lje­vik i na­ja­vi­la in­ve­sti­ci­ju od 300 mi­li­o­na eura. Do re­a­li­za­ci­je in­ve­sti­ci­je ni­je do­šlo, a fir­ma So­nu­ba je već 11 da­na u blo­ka­di zbog du­ga od 82 hi­lja­de eura.
Na li­sti je 25 da­na fir­ma De­vin zbog du­ga od 266 hi­lja­da eura. Ta fir­ma je tre­ba­lo da gra­di u Ra­fa­i­lo­vi­ći­ma vi­še­sprat­ni­cu.
Pri­mat pe­ka­ra je u blo­ka­di 25 da­na na iz­nos od 164 hi­lja­de eura, Hi­dro­kop 18 da­na na iz­nos od 100 hi­lja­da.
U blo­ka­di je i fir­ma Kvin me­nadž­ment, ko­ja je do­ne­dav­no, od­no­sno do no­vem­bra, za­ku­plji­va­la ho­tel Kvin of Mon­te­ne­gro. Oni su 26 da­na u blo­ka­di na iz­nos od 20,5 hi­lja­da eura. Ta fir­ma je ne­ko­li­ko go­di­na za­ku­plji­va­la ho­tel u Be­či­ći­ma, ali su vla­sni­ci, ma­đa­r­ska ban­ka OTP, od­lu­či­la da ras­ki­ne ugo­vor sa nji­ma, iako su sve oba­ve­ze re­dov­no iz­mi­ri­va­li. Zbog ras­ki­da za­ku­pa i za­tva­ra­nja ho­te­la bez po­sla je osta­lo 34 rad­ni­ka.
CBCG po­dat­ke ob­ja­vlju­je jed­nom mje­seč­no na in­ter­net stra­ni­ci, pr­vog rad­nog da­na po is­te­ku mje­se­ca, sa pre­sje­kom sta­nja na po­sled­nji dan u mje­se­cu, po azbuč­nom re­du na­zi­va pred­u­ze­ća i pred­u­zet­ni­ka. Od ju­la 2012, ka­da je CBCG po­če­la da ob­ja­vlju­je po­dat­ke, do 9. ja­nu­a­ra 2014. go­di­ne, po­da­ci su ob­ja­vlji­va­ni u skla­du sa ta­da va­že­ćim za­ko­nom o plat­nom pro­me­tu u ze­mlji i to za kom­pa­ni­je, od­no­sno pred­u­zet­ni­ke, ka­da je blo­ka­da ra­ču­na iz­no­si­la vi­še od de­set hi­lja­da eura u ne­pre­kid­nom tra­ja­nju vi­še od 30 da­na. Od ta­da se ob­ja­vlju­ju ime­na fir­mi ko­je su u blo­ka­di na bi­lo ko­ji iz­nos i u bi­lo ko­jem pe­ri­o­du. Ta­ko je čest slu­čaj da iz­nos blo­ka­de bu­de 15 eura, a tra­ja­nje blo­ka­de je­dan dan.D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"