Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sarena strana - datum: 2018-01-04 VALJEVAC DEJAN IVANOVIĆ, USPJEŠAN LJEKAR U ŠVAJCARSKOJ, AUTOR JEDNOG OD NAJVEĆIH NARODNJAČKIH HITOVA
„Nesanicu” napisao psihijatar
Dan - novi portal
Ne­ma ra­do­sti, ve­se­lja, a da se ne za­o­ri „Ne­sa­ni­ca”. Autor tek­sta i mu­zi­ke za pjesmu ko­ja je za­štit­ni znak fil­ma „Iv­ko­va sla­va” i ne­za­o­bi­la­zna na svad­ba­ma i žur­ka­ma je dr De­jan Iva­no­vić - psi­hi­ja­tar ko­ji ži­vi i ra­di u Švaj­car­skoj! Stvo­rio je, uz to, i broj­ne dru­ge hi­to­ve. Sa­mo sa svo­jim pri­ja­te­ljem i su­gra­đa­ni­nom Želj­kom Jok­si­mo­vi­ćem ura­dio je vi­še od 50 pjesama. Sem za Jok­si­mo­vi­ća, pi­sao je tek­sto­ve za Ha­ri Ma­ta Ha­ri­ja, Je­le­nu To­ma­še­vić, Kne­za, Mi­le­nu Vu­čić, Dže­na­na Lon­ča­re­vi­ća, Bre­nu... Na­sta­le su, ta­ko, po­zna­te pjesme „Lud i po­no­san”, „Lej­la”, „Oro”, „Adio”, „Lu­če”, „Ne bih ja bi­la ja”...
- Mu­zi­ka je od­u­vi­jek bi­la mo­je dru­go ja, ali kao stu­dent od­u­stao sam od pje­vač­ke ka­ri­je­re i po­sve­tio se pi­sa­nju tek­sto­va - ka­že De­jan. - S ob­zi­rom na to da Želj­ko za­sa­da ne pi­še tek­sto­ve, otvo­rio se u na­šoj sa­rad­nji pro­stor u kom sam mo­gao da raz­vi­jam taj ta­le­nat.
Nje­go­ve pje­sme po­bje­đi­va­le su na fe­sti­va­li­ma „Sun­ča­ne ska­le”, „Ra­dij­ski fe­sti­val”, „Sla­vjan­ski ba­zar”, „Be­o­vi­zi­ja”... Kao autor tek­sto­va, uče­stvo­vao je tri pu­ta na „Pje­smi Evro­vi­zi­je”, za Sr­bi­ju, BiH i Cr­nu Go­ru. Sa Jok­si­mo­vi­ćem je ra­dio i son­go­ve za pred­sta­ve i fil­mo­ve, pa su ta­ko na­sta­le „Ne dam ni­kom da te di­ra”, „Ra­nje­ni orao” i sko­ro sve pjesme u fil­mu „Iv­ko­va sla­va”. S vre­me­nom je po­čeo da ra­di i mu­zi­ku. Autor je tek­sta i mu­zi­ke za po­zna­te nu­me­re u Želj­ko­vom aran­žma­nu po­put: „Že­na za sva vre­me­na”, „Do­đi su­tra”, „Što mo­raš da znaš”, „Otvo­ri mi oči”, „Ne daš mi mi­ra”...
U Švaj­car­skoj ži­vi i ra­di već osam go­di­na. Da bi ra­dio kao psi­hi­ja­tar, mo­rao je, is­ti­če, da pre­sko­či broj­ne pre­po­ne, ko­je su u ovoj ze­mlji, za one ko­ji do­la­ze iz dr­ža­va van Evrop­ske uni­je, ve­o­ma vi­so­ke: sa­vla­da je­zik, no­stri­fi­ku­je di­plo­mu Me­di­cin­skog fa­kul­te­ta i po­no­vi u Be­o­gra­du za­vr­še­nu spe­ci­ja­li­za­ci­ju iz psi­hi­ja­tri­je. Uz to, na Uni­ver­zi­te­tu u Ba­ze­lu za­vr­šio je psi­ho­te­ra­pi­ju i tre­nut­no ra­di u pri­vat­noj kli­ni­ci u Ci­ri­hu gdje se, po­red osta­log, ba­vi i te­ra­pi­jom za­vi­sni­ka od ta­ko­zva­nih le­gal­nih dro­ga, po­put al­ko­ho­la i ta­ble­ta.
- Imam pri­li­ku i za­do­volj­stvo da ra­dim sa kli­jen­ti­ma iz ra­znih kra­je­va svi­je­ta, na­rav­no i sa lju­di­ma sa na­ših pro­sto­ra - ka­že De­jan. - Švaj­car­ska je tra­di­ci­o­nal­no me­đu vo­de­ćim ka­da je psi­hi­ja­trij­sko zbri­nja­va­nje u pi­ta­nju. Da­nas nu­di in­te­gra­ti­van i kom­plek­san si­stem kli­nič­kog i van­kli­nič­kog zbri­nja­va­nja psi­hič­ki obo­lje­lih.
Ovaj vr­sni psi­hij­atar je to­li­ko pro­ni­kao u du­šu čo­vje­ka da kroz pje­sme ko­je pi­še po­kre­ne naj­ta­na­ni­je emo­ci­je.
- Ra­ni­jih go­di­na, že­lio sam da na­pre­du­jem u pro­fe­si­o­nal­noj ka­ri­je­ri, a sa­da po­no­vo imam po­tre­bu da se vi­še ba­vim mu­zi­kom - ka­že De­jan. - Autor sam ne­ko­li­ko tek­sto­va za al­bum još jed­nog Va­ljev­ca, vr­snog džez sak­so­fo­ni­ste Jo­va­na Ma­ljo­ko­vi­ća. Pla­ni­ram da ra­dim i na svom pr­vom autor­skom al­bu­mu, na kom će se na­ći ne­ke sta­re, ali i no­ve pje­sme u na­rod­nom du­hu. Tra­di­ci­o­nal­na i na­rod­na mu­zi­ka na­ših pro­sto­ra me ve­o­ma in­spi­ri­šu, to je ri­je­dak bi­ser po kom smo bo­ga­ti­ji od mno­gih za­pad­nih ze­ma­lja – ka­že De­jan.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"