Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-11-21 GRAĐANI UKAZUJU DA JE U GRADU SVE MANJE ZELENIH POVRŠINA
Beton narušio ekološki balans
Dan - novi portal
Sva­kog da­na na te­ri­to­ri­ji glav­nog gra­da „nik­ne” ne­ko ze­mlji­šte sprem­no za grad­nju či­me se sma­nju­je broj ze­le­nih po­vr­ši­na i na­ru­ša­va eko­lo­ški ba­lans. Na­kon ve­ći­ne iz­grad­nji osta­ne ja­ko pu­no ot­pad­nog ma­te­ri­ja­la ko­ji ta­ko­đe, za­u­zi­ma pro­stor na ko­me bi za pro­mje­nu mo­gla da nik­ne ne­ka ze­le­na oaza me­đu­tim, ni to ni­je slu­čaj. Par­king zo­ne su do­mi­nant­ni­je u od­no­su na zo­ne grad­skog par­ka, a tre­ba­lo bi da bu­de obrat­no. Či­ni se kao da se sve ra­di sti­hij­ski bez ve­li­kog raz­mi­šlja­nja o to­me ko­li­ko su ze­le­ne oaze bit­ne za pro­iz­vod­nju ki­se­o­ni­ka či­me se sma­nju­je ni­vo za­ga­đe­no­sti va­zdu­ha.
Osjet­no je da je ze­le­nih po­vr­ši­na sve ma­nje i to­me do­pri­no­se ne sa­mo le­gal­ne ili ne­le­gal­ne iz­grad­nje već i po­je­di­ni gra­đa­ni ko­ji sva­ko­dnev­nim po­stup­ci­ma uka­zu­ju na ne­po­što­va­nje pri­ro­de.
Iva Ra­do­vić sma­tra da u gra­du po­sto­ji dis­ba­lans sa pri­ro­dom što pred­sta­vlja va­žan pro­blem.
–Na­ža­lost, to je oči­gled­no i pri­mjet­no je da smo u tom pro­ble­mu. U pro­ble­mu smo ge­ne­ral­no iz­me­đu raz­vo­ja in­fra­struk­tu­re i za­šti­te pri­ro­de, ne sa­mo Pod­go­ri­ca već i ve­ći­na gra­do­va Cr­ne Go­re. Zna­te ka­ko, lju­di že­le raz­voj, že­le zgra­de, pu­te­ve cen­tre, a po­sle mo­ra­ju da idu na pla­ni­nu za ma­lo svje­žeg va­zdu­ha što je ap­surd­no. Mi­slim da dok smo još na vri­je­me bi tre­ba­lo uka­za­ti na pro­blem i raz­mi­šlja­ti ka­ko oču­va­ti pri­ro­du i na­še par­ko­ve jer je i da­nas, a i sju­tra dje­cu po­treb­no raz­vi­ja­ti u pri­ro­di i ze­le­ni­lu dok ovo si­vi­lo be­to­na i za­tvo­re­ne igra­o­ni­ce u bu­duć­no­sti mo­gu sa­mo da osta­ve ozbilj­ne pro­ble­me na psi­ho­lo­škom po­lju čo­vje­ka–iskre­na je Ra­do­vić.
Sa Ra­do­vić se sla­že i San­dra Đa­le­tić ko­ja tvr­di da ze­le­ne po­vr­ši­ne za­mje­nju­ju be­ton­ska zda­nja.
–U od­no­su na ze­le­ne po­vr­ši­ne znat­no do­mi­ni­ra be­ton. Lje­ti je uglav­nom vru­će od­no­sno pre­vru­će pa ne mo­že da se di­še a usled ne­do­stat­ka ze­le­ni­la ne­ma gdje da se sjed­ne ili po­đe, ne mo­že da se uži­va u pri­ro­di pri­je sve­ga jer zgra­da i be­to­na ima svu­da, ma sve je be­ton i Pod­go­ri­ca či­ta­va po­sta­de be­ton. Ako že­li­mo da se osvje­ži­mo i od­mo­ri­mo mo­ra­mo po­ći ki­lo­me­tri­ma iz­van Pod­go­ri­ce – ka­za­la je Đa­le­tić.
Ve­o­ma je bit­no da se kod lju­di uz po­moć ra­zno ra­znih edu­ka­ci­ja raz­vi­ja eko­lo­ška svi­jest ka­ko bi se pri­ro­da sa­ču­va­la a još bi bo­lje bi­lo kad bi po­sto­ja­la stra­te­gi­ja ko­jom bi se sva­ki in­ve­sti­tor uslo­vio da je za­uz­vrat nje­go­ve grad­nje du­žan in­ve­sti­ra­ti u oču­va­nje ili iz­grad­nju ma­kar jed­ne ze­le­ne po­vr­ši­ne. A.Đ.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"