Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-11-21 NA SJEDNICI UO JPU „ĐINA VRBICA” NAĐA LJILJANIĆ UKAZALA
Ljiljanić Za adaptaciju prostora previše 70.000
Dan - novi portal
Jav­na pred­škol­ska usta­no­va „Đi­na Vr­bi­ca” od ju­la tri pu­ta je do sa­da mi­je­nja­la plan jav­nih na­bav­ki. Ovog pu­ta zbog adap­ta­ci­je no­vog pro­sto­ra u Sta­roj va­ro­ši ko­ji je usta­no­va do­bi­la na ko­ri­šće­nje od Glav­nog gra­da. U taj obje­kat bi­će ulo­že­no 70.000 eura, a na­kon is­te­ka de­set go­di­na bi­će vra­ćen Glav­nom gra­du. Na ju­če­ra­šnjoj sjed­ni­ci uprav­nog od­bo­ra ko­ja je sa­zva­na upra­vo zbog iz­mje­ne jav­nih na­bav­ki Na­đa Lji­lja­nić, član uprav­nog od­bo­ra, ka­za­la je da su u pi­ta­nju ve­li­ka sred­stva.
-U pi­ta­nju je ve­li­ka ci­fra od 70.000 eura, ali sma­tra­ju da će oprav­da­ti na­ša oče­ki­va­nja. Pro­cje­nu za ovaj obje­kat ra­dio je „Ar­ti grad” i re­če­no je da je nji­ho­va po­nu­da od 70.000 eura bi­la naj­po­volj­ni­ja na ten­de­ru. Ni­ko nam ni­je mo­gao ob­ja­sni­ti gdje se ovaj obje­kat na­la­zi u Sta­roj va­ro­ši. Re­če­no je sa­mo da će ima­ti ma­nje dvo­ri­šte. Sred­stva tre­ba tro­ši­ti opre­zno. Mi će­mo sa­da ulo­ži­ti 70.000 eura u ne­ki obje­kat ko­ji će­mo za de­set go­di­na ta­ko adap­ti­ran vra­ti­ti. Oče­ku­jem da će o sve­mu to­me usta­no­va vo­di­ti ra­ču­na – ka­že Lji­lja­nić.
Na­đa Lji­lja­nić u sa­rad­nji sa ro­di­te­lji­ma pre­da­la je UO usta­no­ve, kao i upra­vi na či­jem je če­lu Vuk Sta­ni­šić, ini­ci­ja­ti­vu ko­jom tra­ži da se dje­ci iz vr­ti­ća „Vre­la rib­nič­ka” obez­bi­je­di cje­lo­dnev­ni bo­ra­vak u vas­pit­noj je­di­ni­ci sa svim ob­ro­ci­ma. Dje­ca sa­da do­bi­ja­ju sa­mo do­ru­čak, iako ih sle­du­je i ru­čak jer u vr­ti­ću bo­ra­ve do 12 sa­ti. Nje­na ini­ci­ja­ti­va ni­je uvr­šte­na na dnev­ni red uz obra­zlo­že­nje da je za­ka­sni­la, ali i obe­ća­nje da će se na­ći na sle­de­ćoj sjed­ni­ci. Ipak po­raz­go­va­ra­li su o tom pro­ble­mu, ali su se mi­mo­i­šli u mi­šlje­nji­ma. Lji­lja­nić sma­tra da su na ovaj na­čin ma­li Ro­mi dis­kri­mi­ni­sa­ni, dok Sta­ni­šić tvr­di da ni­su jer do­bi­ja­ju do­ru­čak.
-Drek­tor sma­tra da ta dje­ca ni­je­su dis­kri­mi­ni­sa­na jer ima­ju je­dan obrok, ja sma­tram da je­su jer tre­ba da ima­ju cje­lo­dnev­ni bo­ra­vak. Dje­ca tre­ba da bu­du rav­no­prav­na. Jed­no­sta­van na­čin po­sto­ji da se dje­ci obez­bi­je­di ma­kar još ru­čak. A to je da se za­po­sle­ni­ma u usta­no­vi uki­ne obrok ko­ji ih po za­ko­nu ne sle­du­je i pre­u­smje­ri na Vre­la rib­nič­ka. Na to di­rek­tor ka­že da vas­pi­ta­či tre­ba da je­du, a ne da sto­je i gle­da­ju dje­cu. Sla­žem se, ali ni­je ri­ječ sa­mo o vas­pi­ta­či­ma ne­go o 500 za­po­sle­nih ko­ji je­du hra­nu dje­ce ko­ju ro­di­te­lji pla­ća­ju. Pi­ta­la sam ga da li je to za­kon­ski, na šta je on me­ni od­go­vo­rio istim pi­ta­njem. Ni­ko ne ula­zi u to da je­du ako osta­ne hra­ne, već oni ima­ju re­do­van obrok. Di­rek­tor sma­tra da je to pe­da­go­ški, a ne zna da li je za­kon­ski – ka­že Lji­lja­nić.
Vuk Sta­ni­šić je tra­žio od Na­đe Lji­lja­nić da ura­di ela­bo­rat ka­da je u pi­ta­nju is­hra­na za dje­cu ovog vr­ti­ća.
A.D.


Mi­ni­star­stvo zna za­što je Marijana Pa­pić raz­ri­je­še­na

Na pro­šloj sjed­ni­ci UO usta­no­ve „Đi­na Vr­bi­ca” sa­op­šte­no je da je Ma­ri­ja­ni Pa­pić, čla­nu od­bo­ra is­te­kao man­dat te da ne­će bi­ti pro­du­žen. Lji­lja­nić je ju­če tra­ži­la da joj se do­sta­vi do­kaz da je Pi­pi­će­voj is­te­kao man­dat, ali ga ni­je do­bi­la na uvid.
-Ju­če su re­kli da joj ni­je is­te­kao man­dat već da je raz­ri­je­ši­lo mi­ni­star­stvo. I da oni zna­ju zbog če­ga je raz­ri­je­še­na. Se­kre­tar­ka mi je re­kla da ni­je du­žna da mi po­ka­zu­je taj pa­pir i da ne­ma po­tre­be da se o to­me pri­ča – ka­že Lji­lja­nić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"