Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom NA RASPRAVI O DAVANJU KONCESIJA NA EKSPLOATACIJU BIOGASA MANS OCIJENIO
Sa jučerašnje javne rasprave Namještaju posao privatniku
Dan - novi portal
Kon­ce­si­o­ni akt za da­va­nje kon­ce­si­ja na eks­plo­a­ta­ci­ju bi­o­ga­sa za pro­iz­vo­dnju elek­trič­ne ener­gi­je na de­po­ni­ji Li­va­de ima do­sta ne­ga­tiv­no­sti i onaj ko ga je ra­dio tre­bao je da bu­de na jav­noj ras­pra­vi ka­ko bi­smo mu uka­za­li na ne­do­stat­ke, uka­zao je Pe­tar Živ­ko­vić, je­dan od auto­ra pro­jek­ta De­po­ni­ja i re­ci­kla­žnog cen­tra i sa­ku­plja­nja od­no­sno aspi­ra­ci­je. Na ju­če­ra­šnjoj cen­tral­noj jav­noj ras­pra­vi o ovom do­ku­men­tu Živ­ko­vić je na­veo da je do­ku­ment tre­bao da bu­de pri­vat­no-jav­no part­ner­stvo, te da da­ti po­da­ci o kon­ce­si­o­nom ak­tu u do­ku­men­tu ne­gdje ni­su tač­ni.
–Po me­ni ov­dje ima mno­go ne­ga­tiv­no­sti i onaj ko je ra­dio ovaj akt tre­bao je da bu­de ov­dje ka­ko bi mu uka­za­li na ne­do­stat­ke. Da li sa­ni­tar­ne ka­de ima­ju do­volj­nu kon­cen­tra­ci­ju bi­o­ga­sa, do ka­da se pred­vi­đa da će bi­ti bi­o­ga­sa u sa­ni­tar­noj ka­di 1 ko­ji se mo­že ko­ri­sti­ti jer vi ka­da da­te kon­ce­si­ju kon­ce­si­o­na­ru on tre­ba da do­bi­je po­dat­ke o to­me. Sa­ni­tar­na ka­da 2 je po kva­li­te­tu ga­sa bo­lja od sa­ni­tar­ne ka­de 1 jer se u ka­di 1 na­la­zi 190.000 hi­lja­da to­na sta­rog ma­te­ri­ja­la – re­kao je Živ­ko­vić.
Kor­di­na­tor is­tra­ži­vač­kog cen­tra MANS Ines Mr­do­vić sma­tra da se pre­ma ono­mo što je pri­ka­za­no u ak­tu, kon­ce­si­jom ne­kom da­je da go­di­šnje pri­ho­du­je oko po­la mi­li­o­na eura či­ste za­ra­de pri če­mu to ne­će pla­ti­ti bi­lo ko već po­tro­ša­či pre­ko uve­ća­nih ra­ču­na za stru­ju.
–Osnov­no pi­ta­nje ko­je se u ve­zi sa ovom te­mom po­sta­vlja je­ste za­što De­po­ni­ja, kao grad­sko pred­u­ze­će, ne bi pro­iz­vo­di­la stru­ju iz de­po­nij­skog bi­o­ga­sa, ne­go će se kon­ce­si­ja da­ti ne­kom pri­vat­ni­ku ko­ji će „zna­čaj­no” za­ra­di­ti, dok će De­po­ni­ji osta­ti „mr­vi­ce” u vi­du kon­ce­si­o­ne na­kna­de. Ak­tom je pred­vi­đe­no da se in­ve­sti­ci­ja mo­ra vra­ti­ti za ne­pu­nih pet go­di­na me­đu­tim, či­ni se da su u grad­skom pred­u­ze­ću odav­no utvr­di­li rok tra­ja­nja kon­ce­si­je i to na 12 go­di­na. Vr­lo je in­di­ka­tiv­no da da­je­te kon­ce­si­ju tač­no na 12 go­di­na, a ovo iz raz­lo­ga što je 12 go­di­na pe­ri­od u ko­jem va­že­ći pro­pi­si ga­ran­tu­ju oba­ve­zan ot­kup stru­je i pod­sti­caj­nu ci­je­nu stru­je iz ob­no­vlji­vih iz­vo­ra, a za tih 12 go­di­na pri­vat­nik će da iz­vu­če pro­fit, a na­kon to­ga ne­ma sub­ven­ci­o­ni­ra­ne ci­je­ne stru­je, već sa­mo tr­ži­šne, ne­ma do­dat­ne eks­tra za­ra­de.
Mr­do­vić je „štet­nom” na­zva­la od­red­bu ko­jom se u na­cr­tu kon­ce­si­o­nog ugo­vo­ra na­vo­di da kon­ce­si­o­nar ima pra­vo na na­kna­du stvar­ne šte­te uko­li­ko to­kom tra­ja­nja kon­ce­si­je na­sta­nu pro­mje­ne u re­ži­mu de­po­no­va­nja ot­pa­da, od­no­sno dru­ge okol­no­sti zbog če­ga se mo­že ogra­ni­či­ti ko­ri­šće­nje ener­get­skog po­ten­ci­ja­la.
Ar­se­ni­je Bo­lje­vić, iz­vr­šni di­rek­tor pred­u­ze­ća „De­po­ni­ja” uka­zao je na to da su u pred­u­ze­ću pr­ven­stve­no zbog po­tre­ba eko­lo­ške pri­ro­de po­ku­ša­li da odu ko­rak da­lje i da od bi­o­ga­sa pra­ve elek­trič­nu ener­gi­ju što bi bi­lo zna­čaj­no za oču­va­nje ži­vot­ne sre­di­ne.
A.Đ.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"