Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-09-02 RADNICI NIKŠIĆKOG „SINDČELA“ ZAHTIJEVAJU SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA MINISTARSTVA FINANSIJA
Radnici Sindčela Traže isplatu otpremnina Za osam zaostalih plata duguje im se ukupno 107 hiljada, a za sedam godina nepovezanog radnog staža 438 hiljada eura
Dan - novi portal
Biv­ši rad­ni­ci nik­šić­kog ho­te­la „Sind­čel“ po­zva­li su ju­če nad­le­žne u Mi­ni­star­stvu fi­nan­si­ja da or­ga­ni­zu­ju sa­sta­nak na ko­jem bi raz­go­va­ra­li o svo­jim pra­vi­ma na­kon pro­da­je objek­ta. Njih 26 su osta­li bez po­sla u mar­tu ka­da je Po­re­ska upra­va u ho­tel uve­la ste­čaj zbog du­ga od bli­zu 390 hi­lja­da eura. Obje­kat je u ju­lu pro­dat na li­ci­ta­ci­ji nik­šić­koj kom­pa­ni­ji „He­la­da Mont“ za 833 hi­lja­de eura.
Od pro­da­je ho­te­la mi­ni­star­stvo će iz­dvo­ji­ti 600 hi­lja­da eura za na­mi­re­nje po­tra­ži­va­nja 26 za­po­sle­nih, ali je pred­sjed­nik sin­di­ka­ta Be­ban Kr­sma­no­vić is­ta­kao da taj no­vac ni­je do­vo­ljan da bi bi­la is­po­što­va­na sva pra­va za­po­sle­nih.
– U me­di­ji­ma i na­ma pu­tem do­pi­sa je na­ve­de­no da je za rad­ni­ke „Sind­če­la“ od­re­đen dio nov­ca ko­ji je do­vo­ljan za is­pla­tu za­o­sta­lih pla­ta i po­re­za i do­pri­no­sa. Me­đu­tim, ci­fra ko­ja je odvo­je­na do­volj­na je sa­mo za za­ra­de i po­re­ze, a mi ima­mo pra­vo i na so­ci­jal­ni pro­gram – na­gla­sio je Kr­sma­no­vić i do­dao da su već vi­še pu­ta po­ku­ša­va­li da za­ka­žu sa­sta­nak u Mi­ni­star­stvu fi­nan­si­ja.
Ka­ko je na­veo, za osam za­o­sta­lih pla­ta du­gu­je im se ukup­no 107 hi­lja­da, a za se­dam go­di­na ne­po­ve­za­nog rad­nog sta­ža 438 hi­lja­da eura. Kr­sma­no­vić je ka­zao da su po­sla­li pred­log so­ci­jal­nog pro­gra­ma, a tra­že is­pla­tu od po 10,7 hi­lja­da eura ot­prem­ni­ne po rad­ni­ku.
– Tra­ži­mo da mi­ni­star­stvo ko­nač­no sa na­ma raz­go­va­ra i ne mo­že ne­ko, kao na li­ci­ta­ci­ji, za nas da od­re­đu­je ci­je­nu ko­ja nam je, pre­ma nji­ho­vom mi­šlje­nju, do­volj­na. Ne pri­sta­je­mo na ta­ko ne­što i uko­li­ko ne na­i­đe­mo na ra­zu­mi­je­va­nje an­ga­žo­va­će­mo prav­ni­ke ko­ji su nam već pre­do­či­li da ima­mo pra­vo na so­ci­jal­ni pro­gram i da su si­gur­ni da bi even­tu­al­ni spor pro­tiv mi­ni­star­stva do­bi­li – ka­zao je Kr­sma­no­vić.
Od ukup­nog bro­ja rad­ni­ka, ko­ji­ma je pro­sjek sta­ža 25 go­di­na, njih tro­je su ste­kli uslov za pen­zi­ju. Kr­sma­no­vić na­gla­ša­va da no­vi vla­snik objek­ta ne­ma ni­ka­kvu oba­ve­zu pre­ma bi­lo kom biv­šem za­po­sle­nom u „Sind­če­lu“, te sto­ga ne zna­ju da li će iko od njih do­bi­ti no­vo za­po­sle­nje po­što „He­la­da mont“ već vr­ši re­kon­struk­ci­ju objek­ta, dio ho­te­la pla­ni­ra­ju da otvo­re 18. sep­tem­bra. B.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"