Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija RADNICI EKO MEDUZE OGORČENI NA VLASNIKA, PROTIV KOJEG ĆE PODNIJETI PRIJAVU
Vujičić Imovinu prodaje, platu tri godine ne daje Preduzeće je stalo sa proizvodnjom 2014. godine, od kada radnicima nisu isplaćivane plate, dok vlasnik prodaje imovinu firme dio po dio, a to ne prikazuje kroz poslovnu dokumentaciju. Time nanosi štetu državi i zaposlenima, zbog čega će zaposleni podnijeti zahtjev za pokretanje krivičnog postupka i priložiti dokumentaciju
Dan - novi portal
U pred­u­ze­ću Eko me­du­za od 2014. go­di­ne ne­ma pro­iz­vod­nje, rad­ni­ci ne pri­ma­ju pla­te, dok do­pri­no­si ni­su upla­ći­va­ni od 2008. go­di­ne. Od pri­va­ti­za­ci­je, bez po­sla je u kom­pa­ni­ji osta­lo oko 70 rad­ni­ka. Ka­da je Eko me­du­za privatizovana u preduzeću je bi­lo oko 75 rad­ni­ka, dok je sa­da u fir­mi šest stal­no za­po­sle­nih rad­ni­ka.
Iako ne­ma pro­iz­vod­nje, vla­snik pred­u­ze­ća Je­zdi­mir Vu­ji­čić je po­sled­njih go­di­na, ka­ko tvr­de u Sin­di­ka­tu po­ljo­pri­vre­de, du­van­ske i pre­hram­be­ne pro­iz­vod­nje, otu­đi­vao imo­vi­nu pred­u­ze­ća, pro­da­va­ju­ći je dio po dio.
– Kom­pa­ni­ja je do­ve­de­na na rub op­stan­ka, tj. pre­sta­la je sa pro­iz­vod­njom i pre­ra­dom po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­da dok po­slo­da­vac i vla­snik u pret­hod­nih ne­ko­li­ko go­di­na otu­đu­je imo­vi­nu pred­u­ze­ća pro­da­ju­ći je dio po dio, a ne pri­ka­zu­je je kroz po­slov­nu do­ku­men­ta­ci­ju. Ti­me na­no­si šte­tu ka­ko za­po­sle­ni­ma, ta­ko i dr­ža­vi. U ci­lju do­ka­zi­va­nja ovih rad­nji za­po­sle­ni će uz pri­lo­že­nu do­ku­men­ta­ci­ju pod­ni­je­ti i za­htjev za po­kre­ta­nje kri­vič­nog po­stup­ka pro­tiv vla­sni­ka Eko me­du­ze iz Bi­je­log Po­lja – ka­zao je za „Dan” pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta po­ljo­pri­vre­de, du­van­ske i pre­hram­be­ne in­du­stri­je Velj­ko Ba­o­šić.
„Dan” je u ve­zi sa ovim op­tu­žba­ma po­ku­šao da kon­tak­ti­ra vla­sni­ka Eko me­du­ze, ali na bro­je­ve po­zna­te re­dak­ci­ji Vu­ji­čić ni­je bio do­stu­pan.
Ba­o­šić je ka­zao da su u pro­te­klih ne­ko­li­ko go­di­na ima­li vi­še sa­sta­na­ka sa vla­sni­kom, ali da ih je sva­ki put do­vo­dio u za­blu­du tvr­de­ći da će u ve­o­ma krat­kom ro­ku is­pu­ni­ti sve oba­ve­ze pre­ma za­po­sle­ni­ma, što do da­nas ni­je ura­dio.
– U ci­lju ot­pu­šta­nja za­po­sle­nih for­mi­rao je no­vu kom­pa­ni­ju u ko­ju je pre­ba­ci­vao za­po­sle­ne iz Eko me­du­ze, a ka­sni­je u toj kom­pa­ni­ji pro­gla­sio ste­čaj i ti­me za­po­sle­ne osta­vio na uli­ci – na­veo je Ba­o­šić.
O sve­mu ovo­me, ka­ko je ka­zao, u vi­še na­vra­ta su oba­vje­šta­va­li dr­žav­ne in­sti­tu­ci­je po­čev­ši od pre­mi­je­ra, mi­ni­sta­ra i na kra­ju in­spek­ci­je ra­da u Bi­je­lom Po­lju.
– In­spek­ci­ja ra­da u Bi­je­lom Po­lju je u vi­še na­vra­ta vr­ši­la nad­zor, utvr­đi­va­la ne­pra­vil­no­sti na ko­je smo uka­zi­va­li i na­la­ga­la po­slo­dav­cu da ne­pra­vil­no­sti ot­klo­ni u za­kon­skom ro­ku, na šta se on oglu­ši­vao. Na­kon to­ga in­spek­ci­ja ni­je pro­vje­ra­va­la da li je do­šlo do ot­kla­nja­nja tih ne­pra­vil­no­sti – re­kao je Ba­o­šić.
Na­ja­vio je da će opet upu­ti­ti za­htjev In­spek­ci­ji ra­da da iz­vr­ši nad­zor i utvr­di dug pre­ma za­po­sle­ni­ma, od­re­di po­slo­dav­cu rok da is­pu­ni te svo­je oba­ve­ze, a Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de upu­ti ur­gen­ci­ju da se uklju­či u rje­ša­va­nje ovog pro­ble­ma.
D.M.


Mi­ni­star da or­ga­ni­zu­je sa­sta­nak

Ba­o­šić je ka­zao da su kra­jem mar­ta ima­li sa­sta­nak sa mi­ni­strom po­ljo­pri­vre­de Mi­lu­ti­nom Si­mo­vi­ćem na ko­jem su do­go­vo­ri­li da vla­sni­ku Eko me­du­ze da­ju rok od dva mje­se­ca da se iz­ja­sni šta i ka­ko pla­ni­ra da ura­di sa kom­pa­ni­jom u na­red­nom pe­ri­o­du, a sve u ci­lju po­kre­ta­nja pro­iz­vod­nje.
– Na vi­še na­ših in­si­sti­ra­nja, u poslednjih šest mjeseci, do sastanka nije došlo. Ovom pri­li­kom po­no­vo po­zi­va­mo mi­ni­stra da u skla­du sa do­go­vo­rom or­ga­ni­zu­je­mo sa­sta­nak i spro­ve­de­mo od­lu­ke sa sa­stan­ka odr­ža­nog kra­jem mar­ta – na­veo je Ba­o­šić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"