Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2016-12-09 ATLETSKI SAVEZ CRNE GORE I UDRUŽENJE SPORTSKIH NOVINARA CRNE GORE U ZAJEDNIČKOJ POSJETI OŠ „KRSTO RADOJEVIĆ” U TOMAŠEVU
Promocija atletike Kristini u čast
Dan - novi portal
Pro­je­kat „Dje­či­ja atle­ti­ka“, ko­ji već dru­gu go­di­nu or­ga­ni­zu­je i spro­vo­di Atlet­ski sa­vez Cr­ne Go­re u osnov­nim ško­la­ma ši­rom Cr­ne Go­re imao je svoj čas i u To­ma­še­vu, u OŠ „Kr­sto Ra­do­je­vić“, u ko­joj je svo­je đač­ke da­ne pro­vo­di­la i Kri­sti­na Ra­ko­če­vić, ju­ni­or­ska svjet­ska šam­pi­on­ka u ba­ca­nju di­ska. Vi­še od 100 uče­ni­ka sa na­stav­ni­ci­ma i di­rek­tor­kom Mi­le­vom Ko­rać po­zdra­vi­lo je Kri­sti­nu Ra­ko­če­vić i nje­nog tre­ne­ra Mar­ka Ri­sti­ća, čel­ni­ke ASCG – pred­sjed­ni­ka Mi­lo­ra­da Vu­le­ti­ća, ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra Mi­la­na Madž­ga­lja, se­lek­to­ra Osma­na Ero­vi­ća sa sa­rad­ni­ci­ma, kao i ru­ko­vod­stvo Udru­že­nja sport­skih no­vi­na­ra Cr­ne Go­re, ko­je je po­dr­ža­lo ovu li­je­pu ak­ci­ju ASCG i bi­lo u za­jed­nič­koj po­sje­ti ško­li u To­ma­še­vu.
-Mi smo mo­ra­li na­ći vre­me­na da vas po­sje­ti­mo i zna­li smo da će­mo ima­ti ova­ko to­pao do­ček. Na­dam se da će ve­ći­na vas po­če­ti da se ba­vi spor­tom a po­seb­no že­lim da to bu­de atle­ti­ka jer ona raz­vi­ja i duh i ti­je­lo, i fi­zič­ke per­for­man­se. Ima­te mno­go raz­lo­ga da se ba­vi­te ovim spor­tom a je­dan je upra­vo ov­dje sa na­ma – to je Kri­sti­na Ra­ko­če­vić ko­ja je bi­la đak ove ško­le i ko­ja je po­sta­la svjet­ska šam­pi­on­ka, re­kao je pred­sjed­nik Mi­lo­rad Vu­le­tić, ko­ji je di­rek­to­ri­ci ško­le Mi­le­vi Ko­rać uru­čio pla­ke­tu ASCG, a sport­skoj sek­ci­ji maj­ce sa li­kom Kri­sti­ne Ra­ko­če­vić.
In­struk­to­ri iz ASCG za­jed­no sa tre­ne­ri­ma iz AK Je­din­stvo i AK Ta­ra od­ra­di­li su po­ka­zni čas „Dje­či­je atle­ti­ke”, pri če­mu su dje­ci de­mon­stri­ra­ne vje­šti­ne pre­la­že­nja pre­pre­ka, ba­ca­nja ko­plja, pre­ci­znog ska­ka­nja i sko­ka sa mot­kom, na­kon ko­jeg su pri­sut­ni­ma po­di­je­lje­ni slat­ki­ši.
- Za­hva­lju­jem se čel­ni­ci­ma ASCG i USNCG na po­sje­ti. Mno­ge od vas znam i že­lim da vas za­mo­lim da skre­ne­te pa­žnju na sta­nje u ko­jem se na­la­zi ova ško­la ko­ja je da­la mno­go spor­ti­sta. Či­ni mi se da je vri­je­me da se ma­lo ob­no­vi ova sport­ska sa­la ko­ja već po­la­ko po­či­nje da iz­gle­da oro­nu­lo, do­sta emo­tiv­no je na­stu­pi­la svjet­ska ju­ni­or­ska šam­pi­on­ka Kri­sti­na Ra­ko­če­vić, či­ji je tre­ner Mar­ko Ri­stić is­ta­kao da ba­zu za svo­je član­stvo uglav­nom cr­pi upra­vo sa pro­sto­ra To­ma­še­va, Moj­kov­ca i Ko­la­ši­na.
-Sport je ži­vot, i vi­še od to­ga. Na­ša je du­žnost, da u sa­rad­njii sa va­šim na­stav­ni­ci­ma i ro­di­te­lji­ma, ot­kri­je­mo ta­len­te ko­je po­sje­du­je­te i usmje­ri­mo vas na pra­vi put, re­kao je pro­fe­sor Ri­stić, dok je se­lek­tor cr­no­gor­ske atlet­ske re­pre­zen­ta­ci­je Osman Ero­vić re­kao uče­ni­ci­ma da mo­gu da se po­no­se jer ima­ju svjet­sku šam­pi­on­ku, ali da to ta­ko­đe tre­ba da im bu­de oba­ve­za da i oni kre­nu nje­nim pu­tem..T.B.


Knji­ge za škol­sku bi­bli­o­te­ku

Čel­ni­ci Udru­že­nja sport­skih no­vi­na­ra Cr­ne Go­re su za­jed­no sa ASCG uru­či­li škol­skoj bi­bli­o­te­ci u To­ma­še­vu zbir­ke knji­ga – sa­bra­na dje­la Iva An­dri­ća i Me­mo­a­re kra­lja Ni­ko­le. Pred­sjed­nik Ve­se­lin Dr­lje­vić, ne­ka­da i sam đak ove ško­le je na­ja­vio još do­na­ci­ja sport­skoj sek­ci­ji ško­le u vi­du lop­ti i dru­gih sport­skih re­kvi­zi­ta.
- Vr­lo sam uz­bu­đen što sam ponovo na ovom mje­stu. Sje­tio sam se mo­jih đač­kih da­na ko­je sam ov­dje pro­veo. Ve­li­ka je čast bi­ti u ovom dru­štvu šam­pi­o­na, sa­da­šnjih i bu­du­ćih jer vje­ru­jem da me­đu va­ma ima onih ko­ji će na­sli­je­di­ti ili kre­nu­ti pu­tem ko­jim već ide Kri­sti­na. Na po­nos tre­ba da je svi­ma na­čin na ko­ji ra­di ASCG, za­i­sta to ka­žem bez ima­lo kur­to­a­zi­je. To je naj­or­ga­ni­zo­va­ni­ji Sa­vez na na­šim pro­sto­ri­ma, Sa­vez ko­ji po­kla­nja naj­vi­še pa­žnje mla­đim tak­mi­ča­ri­ma i to je i cilj ove na­še po­sje­te, re­kao je Dr­lje­vić, po­že­ljev­ši uče­ni­ci­ma da jed­nog da­na bu­du na na­slov­nim sport­skim stra­na­ma ne sa­mo do­ma­ćih me­di­ja već i svjet­skih.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"