Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-11-30 ZBOG LOŠIH REZULTATA Smijenjen sudija iz slučaja „Šarić”
Dan - novi portal
Vi­ši sud u Be­o­gra­du sa­op­štio je ju­če da su­di­ja Alek­san­dar Tre­še­njev, ko­ji je iz Po­seb­nog odje­lje­nja (Spe­ci­jal­nog su­da) na­kon is­te­ka še­sto­go­di­šnjeg man­da­ta po­no­vo ras­po­re­đen u re­dov­no kri­vič­no odje­lje­nje su­da, ni­je imao do­bre re­zul­ta­te ra­da.
Po is­te­ku še­sto­go­di­šnjeg man­da­ta za če­ti­ri su­di­je, pred­sjed­nik Vi­šeg su­da je u skla­du sa Za­ko­nom, ana­li­zi­rao nji­hov rad i re­zul­ta­te i utvr­dio da Tre­šnjev „ni­je po­ka­zao do­vo­ljan ste­pen struč­no­sti i ospo­so­blje­no­sti za po­stu­pa­nje u pred­me­ti­ma Po­seb­nog odje­lje­nja”, pre­ci­zi­ra se u sa­op­šte­nju su­da. Vi­ši sud u Be­o­gra­du je sa­op­štio da su­di­ja Tre­še­njev ni­je „smi­je­njen u slu­ča­ju `Šarić`” ni­ti da će zbog to­ga su­đe­nja Ša­ri­ću kre­nu­ti is­po­čet­ka, ka­ko su pre­ni­je­li po­je­di­ni me­di­ji, već da mu kra­jem ja­nu­a­ra is­ti­če še­sto­go­di­šnji man­dat u Po­seb­nom odje­lje­nju.
Iz iz­vje­šta­ja o ra­du pro­iz­i­la­zi da je su­di­ja Tre­šnjev za ne­pu­nih šest go­di­na kao pred­sjed­nik vi­je­ća prav­no­sna­žno ri­je­šio sa­mo dva pred­me­ta, od ko­jih je je­dan pred­met okon­čan do­no­še­njem pre­su­de ko­jom se op­tu­žba od­bi­ja usled na­stu­pa­nja ap­so­lut­ne za­star­je­lo­sti kri­vič­nog go­nje­nja.
Po­red to­ga, dva pred­me­ta su ri­je­še­na na osno­vu po­stig­nu­tih spo­ra­zu­ma o pri­zna­nja kri­vič­nih dje­la, na­vo­di se u sa­op­šte­nju Vi­šeg su­da.
U po­gle­du kva­li­te­ta ra­da, Tre­šnjev je imao 60 od­sto uki­nu­tih od­lu­ka, dok je tro­je su­di­ja, ko­ji­ma ta­ko­đe is­ti­če še­sto­go­di­šnji man­dat u ja­nu­a­ru na­red­ne go­di­ne, ostva­ri­lo da­le­ko bo­lji kva­li­tet ra­da i ri­je­ši­lo ve­ći broj pred­me­ta.
U na­ve­de­nom pe­ri­o­du, pri­mje­ra ra­di, su­di­ja Dra­gan Mi­lo­še­vić je imao 33 od­sto uki­nu­tih od­lu­ka, su­di­ja Ma­ja Ilić 20 od­sto, dok je Vla­di­mir Me­sa­ro­vić imao 11 od­sto uki­nu­tih od­lu­ka, na­po­mi­nje sud. Ta­ko­đe, ka­ko se na­vo­di, Za­ko­nom o or­ga­ni­za­ci­ji i nad­le­žno­sti dr­žav­nih or­ga­na u su­zbi­ja­nju or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, ko­rup­ci­je i dru­gih po­seb­no te­ških kri­vič­nih dje­la, pred­vi­đe­no je da su­di­je u Po­seb­no odje­lje­nje ras­po­re­đu­je pred­sjed­nik Vi­šeg su­da u Be­o­gra­du na pe­ri­od od šest go­di­na, uz nji­ho­vu pi­sme­nu sa­gla­snost. Pro­pi­sa­no je i da pri­li­kom ras­po­re­đi­va­nja, od­no­sno upu­ći­va­nja u Po­seb­no odje­lje­nje Vi­šeg su­da, pred­nost ima­ju su­di­je ko­je po­sje­du­ju po­treb­na struč­na zna­nja i is­ku­stvo u obla­sti bor­be pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je.
U kon­kret­nom slu­ča­ju, su­di­ja Alek­san­dar Tre­šnjev je ras­po­re­đen u Po­seb­no odje­lje­nje Vi­šeg su­da u Be­o­gra­du Iz­me­na­ma i do­pu­na­ma go­di­šnjeg ras­po­re­da po­slo­va Vi­šeg su­da u Be­o­gra­du za 2012. go­di­nu, i to po­čev od 23. ja­nu­a­ra te go­di­ne.M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"