Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija PRIJE NEGO ŠTO POSTANU ČLANICE EVROPSKE UNIJE
Rama i Tači Albanija i Kosovo zacrtali rok za ujedinjenje Dogovor koji su potpisali je prazan dogovor koji ništa ne znači, ni za građane u Prištini ni u Tirani, i to je samo jedan pokušaj da zamagle oči građanima i u Albaniji i na Kosovu, ubijeđen je Spahiju
Dan - novi portal
Cilj al­ban­skih li­de­ra je da se Al­ba­ni­ja i Ko­so­vo spo­je pri­je nji­ho­vog ula­ska u EU ka­ko bi po­sta­li čla­ni­ca te or­ga­ni­za­ci­je kao jed­na dr­ža­va.
Dan za­sta­ve, na­ci­o­nal­ni pra­znik Al­ba­ni­je ko­ji se od ove go­di­ne pro­sla­vlja i na Ko­so­vu kao dr­žav­ni pra­znik, obi­lje­žen je u či­ta­vom al­ban­skom kor­pu­su u ovom di­je­lu Evro­pe i Bal­ka­na. Kao i do­sad, uz na­ci­o­nal­na obi­ljež­ja dr­ža­ve Al­ba­ni­je i uz uobi­ča­je­nu pri­ču o uje­di­nje­nju Al­ba­na­ca. Do­du­še, Ti­ra­na i Pri­šti­na su i ovo­ga pu­ta, ni­zom spo­ra­zu­ma, to uje­di­nje­nje i do­dat­no pot­kri­je­pi­le.
Iz Evrop­ske uni­je se o to­me, opet kao i do­sad, ni­je čuo ni­je­dan glas pro­te­sta, a uti­sak je da će u tre­nut­ku ka­da ovaj re­gi­on da do­đe na bri­sel­ski red, u „evrop­sku po­ro­di­cu” ući – ve­li­ka Al­ba­ni­ja. Bar se ta op­ci­ja sve vi­še raz­ma­tra u al­ban­skim po­li­tič­kim i in­te­lek­tu­al­nim kru­go­vi­ma.
Re­džep Ćo­sja, al­ban­ski aka­de­mik, iz­ja­vio je da uje­di­nje­nje Ko­so­va i Al­ba­ni­je tre­ba da bu­de sle­de­ći cilj Al­ba­na­ca, tvr­de­ći da nje­go­vo ostva­re­nje ne­će bi­ti mo­gu­će ula­skom u Evrop­sku uni­ju. Za­to, mo­ra što pri­je.
Sa ovom te­zom ne sla­že se ko­sov­ski po­li­tič­ki ana­li­ti­čar Nedž­me­din Spa­hi­ju, ko­ji ka­že da je sve ovo sa­mo igra Ti­ra­ne i Pri­šti­ne ka­ko bi pred svo­jom jav­no­šću sa­kri­le svo­je ne­u­spje­he.
– Do­go­vor ko­ji su pot­pi­sa­li je pra­zan do­go­vor ko­ji ni­šta ne zna­či, ni za gra­đa­ne u Pri­šti­ni ni u Ti­ra­ni, i to je sa­mo je­dan po­ku­šaj da za­ma­gle oči gra­đa­ni­ma i u Al­ba­ni­ji i na Ko­so­vu – ubi­je­đen je Spa­hi­ju.
On ne mi­sli da ovo ima bi­lo ka­kve ve­ze sa EU, i ubi­je­đen je da ni­ka­kvog uje­di­nje­nja ne­će bi­ti, a kao je­di­ni pro­blem ko­ji bi mo­gao da za­sme­ta EU na­vo­di ne­rad i jed­ne i dru­ge vla­de.
Pot­pu­no dru­go vi­đe­nje ima nje­gov su­na­rod­nik Baj­rus Mo­ri­na, glav­ni ured­nik Bo­ta­pre­sa, ko­ji ne­ma ni­ka­kvu di­le­mu da bi spa­ja­nje al­ban­skog kor­pu­sa bi­lo ko­ri­sno, i to ne sa­mo za Al­ban­ce. On ovo iz­no­si kao svoj li­či stav, a do­da­je da to mo­žda ni­je i op­šti stav nje­go­vih su­na­rod­ni­ka.
– Bi­lo bi bo­lje ne sa­mo za Al­ban­ce, već i za re­gi­ju, Bal­kan i za Evro­pu, da se na­pi­šu no­ve gra­ni­ce dr­ža­va, jer je ap­surd­no ima­ti Al­ban­ce ot­ci­je­plje­nje na pet-šest dr­ža­va ko­ji se ni­ka­da ne­će po­mi­ri­ti sa či­nje­ni­com da su odvo­je­ni. Zna­či Evro­pa, Bal­kan i re­gi­on uvi­jek će bi­ti pod pri­ti­skom Al­ba­na­ca da se uje­di­ne. Pa za­što mi sa­da ne bi­smo za­vr­ši­li tu stvar – pi­ta Mo­ri­na.
On ka­že da će ula­skom u Evro­pu de fak­to do­ći do uje­di­nje­nja. Ako Al­ba­ni­ja uđe pr­va, Ko­so­vu će bi­ti lak­še, jer će ima­ti svog pred­stav­ni­ka ta­mo.
– Evro­pa bi se ba­vi­la jed­nom dr­ža­vom, i od­jed­nom bi za­vr­ši­la po­sao. A ako to bu­de ra­đe­no sa Al­ba­ni­jom po­seb­no, pa po­sli­je niz go­di­na sa Ko­so­vom, on­da su to dva po­sla, i na kra­ju će opet do­bi­ti je­dan na­rod – sma­tra Mo­ri­na.
Alek­san­dar Sto­ja­no­vić, po­li­tič­ki ana­li­ti­čar sa Ko­so­va, na­po­mi­nje da se uje­di­nje­nje već de­ša­va, i da je iz­vje­sno da Ko­so­vo i Al­ba­ni­ja či­ne sve ka­ko bi sprem­ni i za­jed­no do­če­ka­li ula­zak u EU.
– Oni prak­tič­no to uje­di­nje­nje već spro­vo­de u dje­lo. Po­ve­zu­ju se bez­bjed­no­sni aspek­ti, nji­ho­ve po­li­ci­je za­jed­no ra­de, škol­ski pro­gram ide ka uni­fi­ka­ci­ji, in­fra­struk­tu­ra je go­to­vo spo­je­na, ta­ko da obje po­li­tič­ke eli­te sva­ko­dnev­no ra­de na uve­zi­va­nju te­ri­to­ri­ja, lju­di i pro­sto­ra kroz ra­zno­ra­zne ak­tiv­no­sti. Bez ob­zi­ra na to što Bri­sel ne po­dr­ža­va ni­ka­kvo uje­di­nje­nje, na te­re­nu se ono de­fak­to spro­vo­di – ka­že Sto­ja­no­vić.
Ono če­ga se Sto­ja­no­vić pri­bo­ja­va je­ste či­nje­ni­ca da se u tom uje­di­nje­nju ne spo­mi­nje ni­ko dru­gi ne­go Al­ban­ci, i pod­sje­ća da Sr­bi u Al­ba­ni­ji mo­ra­ju da se bo­re za svoj kul­tur­ni iden­ti­tet.
– Htje­li mi da to pri­zna­mo ili ne, Al­ban­ci sa Ko­so­va i iz Al­ba­ni­je, ali i iz Ma­ke­do­ni­je, pri­lič­no ko­or­di­ni­ra­no spro­vo­de ak­tiv­no­sti u ci­lju uve­zi­va­nja pro­sto­ra i lju­di – ka­že Sto­ja­no­vić.
(Sput­njik)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"