Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita * Odbornicu uhapsili zbog telefonskog poziva * Mila tumačio uz pomoć rječnika * Tužilaštvo da ispita bogatstvo Vujovića * Decembar u znaku dobrog zvuka * Savremena srpska umjetnost pred kineskom publikom * Predsjednik i dvoje sudija bez pravosudnog ispita
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 02-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije :
Ako državni funkcioneri ne mogu da dokažu da su nešto stekli od svojih primanja, svu takvu imovinu im treba oduzeti. Mnogi su stekli imovinu na račun pljačke države i naroda.

Vic Dana :)

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uho:
- Pijanduro jedna obična, ‘o’š još pit’?
Mujo ćuti, a Fata mu zalijepi još jednu:
- A, budalet’no, ‘o’š još pit’?
Mujo i dalje ćuti, pa ga Fata tresne nogom:
- Čuješ ti mene? ‘O’š još pit?!
Mujo slegne ramenima:
- A daj onda još jednu kad s’ već tol’ko navalila...

Utrčava muž u kuću i s vrata viče:
- Ženooo... šta bi radila kad bih dobio na lotou?
- Uzela bih ti pola i ostavila te!
Muž izvadi 20 eura, daje ženi 10 i kaže:
- Briši.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-11-29 KOSOVSKI PREMIJER RAMUŠ HARADINAJ SAOPŠTIO ZSO samo kao koordinaciono, ne kao izvršno tijelo
Dan - novi portal
Ko­sov­ski pre­mi­jer Ra­muš Ha­ra­di­naj po­ru­ču­je da je Za­jed­ni­ca srp­skih op­šti­na na Ko­so­vu „i da­lje mo­gu­ća, ali sa­mo kao ko­or­di­na­ci­o­no, a ne kao iz­vr­šno ti­je­lo”.
Ha­ra­di­naj je u in­ter­vjuu za „Doj­če ve­le” ta­ko­đe re­kao da je di­ja­log Be­o­gra­da i Pri­šti­ne imao na­pre­dak do Bri­sel­skog spo­ra­zu­ma 2013, a da je po­sli­je to­ga „iz­gu­bio su­šti­nu” i da na kra­ju tog di­ja­lo­ga Sr­bi­ja tre­ba da pri­zna ko­sov­sku ne­za­vi­snost.
– Za­bri­nu­ti smo, jer to ne tre­ba da bu­de di­ja­log ra­di di­ja­lo­ga, već di­ja­log za pro­gres u na­šem dru­štvu, ‘u obje ze­mlje’. Tru­dio sam se da kao vla­da spre­mi­mo plat­for­mu za bu­du­ću eta­pu di­ja­lo­ga i ona će bi­ti pred­lo­že­na par­la­men­tu, gdje će svi ima­ti mo­guć­nost da da­ju svoj do­pri­nos, ka­zao je Ha­ra­di­naj.
Upi­tan da li će ko­nač­no bi­ti for­mi­ra­na Za­jed­ni­ca srp­skih op­šti­na, Ha­ra­di­naj je od­go­vo­rio da je Pri­šti­na odav­no bi­la sprem­na da to uči­ni na osno­vu ko­sov­skog usta­va.
– Do­go­vor u Bri­se­lu ni­je po­što­vao ustav i ko­sov­ski Ustav­ni sud je tvr­dio da taj do­go­vor ni­je u du­hu usta­va, do­dao je Ha­ra­di­naj.
Na­po­me­nuo je da je i da­lje za for­mi­ra­nje ZSO ali kao „ko­or­di­na­ci­o­no, a ne iz­vr­šno ti­je­lo”.
Na pi­ta­nje da li je mo­gu­ća po­dje­la Ko­so­va ko­ju otvo­re­no pred­la­žu i ne­ki po­li­ti­ča­ri iz Sr­bi­je, Ha­ra­di­naj ka­že da je „igra sa gra­ni­ca­ma opa­sna na Bal­ka­nu, ko god da se nji­ma igra”.
Ne vje­ru­je, ka­že, da su to ozbilj­ne pri­če i ne bi htio da o to­me ikad pri­ča po­što se, ka­ko na­vo­di, zna šta sli­je­di­ti ako se ti­me igra.
– Sli­je­di­će tra­ge­di­je ko­jih se još uvi­jek sje­ća­mo i ni­je pa­met­no da o to­me pri­ča­mo. Ve­o­ma je opa­sno, re­kao je ko­sov­ski pre­mi­jer i li­der Ali­jan­se za bu­duć­nost Ko­so­va.
Ha­ra­di­naj tvr­di da ima do­bre od­no­se sa Srp­skom li­stom i da sma­tra da nje­go­va vla­da do­bro ra­di.
Na pi­ta­nje da li Srp­ska li­sta ima „ucje­nji­vač­ki po­ten­ci­jal” jer mo­že da sru­ši vla­du, Ha­ra­di­naj je pri­znao da je ve­ći­na u par­la­men­tu sa 61 po­sla­ni­kom tan­ka.
O mo­guć­no­sti da opo­zi­ci­ja pru­ži po­dr­šku za for­mi­ra­nje ko­sov­ske voj­ske, za šta se ra­ni­je gla­sno za­la­gao, Ha­ra­di­naj je re­kao da su ne­ka pi­ta­nja „na­ci­o­nal­na, a ne sa­mo pi­ta­nja vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je”.
– Što se ti­če pi­ta­nja voj­ske, ima­mo raz­li­či­te sta­vo­ve, ali ipak smo tu da raz­go­va­ra­mo i vi­di­mo ka­kvo je mo­gu­će rje­še­nje. Ina­če, Ko­so­vo ima voj­sku, ali sa­da se ra­di o ime­nu na­šu voj­ske – za sa­da se zo­ve Ko­sov­ske bez­bjed­no­sne sna­ge, a sju­tra bi mo­gla da se zo­ve ‘Ar­mi­ja Ko­so­va’, na­vo­di on.
Ha­ra­di­naj, ko­ji se ina­če na­la­zi na po­tjer­ni­ci Sr­bi­je zbog po­či­nje­nih rat­nih zlo­či­na nad ne­al­ban­skim, pri­je sve­ga srp­skim ci­vi­li­ma i lo­jal­nim Al­ban­ci­ma, tvr­di da uvi­jek pu­tu­je slo­bod­no, čak i ka­da, ka­ko ka­že, ima smet­nje.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"