Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Banović krio Srđanovog ubicu * SDP ima predsjedničkog kandidata * Trojicu „Delija” pretukli bejzbolkama * Aco godišnje zaradi stotine hiljada od državnih obveznica * Banović krio Srđanovog ubicu * Rad oslobađa * Čuš
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Budimir Aleksić, funkcioner Demokratskog fronta:
– Podrška Kosovu u Unesko bio bi klasičan neprijateljski akt prema Srbiji i pogotovo prema onoj Crnoj Gori koju mi predstavljamo, a koja je u vrijeme dinastije Petrovića dominantno stvarana na kosovskoj epopeji.

Vic Dana :)

Ulaze Mujo i Suljo u salon na Divljem zapadu.
- Vidiš onoga u šeširu – pita Mujo.
- Svi su u šeširima – odgovara Suljo.
- Vidiš onog sa pištoljem...
- Svi su sa pištoljima.
Razljućen, Mujo ustane i pobije cijelu kafanu, ostavi samo jednog u ćošku...
Mujo:
- Vidiš onoga što je ostao živ...
Suljo:
- Vidim...
Mujo:
- E, on me strašno nervira!!!

Zašto plavuša ne pravi sok iz kesice?
Pa aj’ ti sipaj litar vode u kesicu!

Pita unuk narkoman babu:
- Baba, jesi li vidjela neke tabletice po sobi?
A baba sva uzrujana reče:
- Pusti sine sad tabletice, jesi li ti vidio one zmajeve u kuhinji?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport LIGA ŠAMPIONA – POZNATI SVI UČESNICI GRUPNE FAZE
Raspucani „redsi”
Dan - novi portal
Pet pre­o­sta­lih uče­sni­ka grup­ne fa­ze pre­sti­žne Li­ge šam­pi­o­na po­zna­to je od si­noć, na­kon uz­bu­dlji­vih re­van­ša po­sled­nje run­de kva­li­fi­ka­ci­ja. To su, ka­ko je i oče­ki­va­no, Li­ver­pul, Spor­ting, CSKA Mo­skva, kao i dva iz­ne­na­đe­nja – APO­EL i Ka­ra­bag.
Naj­ma­nje ne­iz­vje­sno­sti bi­lo je u der­bi­ju, na­kon što je Li­ver­pul već u pr­voj utak­mi­ci ste­kao zna­čaj­nu pred­nost (2:1). Za sa­mo dva­de­se­tak mi­nu­ta „red­si” su u re­van­šu ima­li ogrom­nih 3:0, uz dva po­got­ka Emrea Dža­na, ali su Njem­ci uspje­li da sma­nje re­zul­tat u pr­vom di­je­lu. Do­bru par­ti­ju u 63. mi­nu­tu kru­ni­sao je Fir­mi­no, pa je bi­lo ja­sno da će od je­se­ni na „En­fil­du” go­sto­va­ti naj­bo­lji ti­mo­vi Evro­pe.
Na­kon 0:0 iz Li­sa­bo­na, Spor­ting je na Na­ci­o­nal­nom sta­di­o­nu u Bu­ku­re­štu po­veo go­lom Dum­bi­je u 13 mi­nu­tu, ali su bor­be­ni fud­ba­le­ri Ste­a­ue (FCSB) br­zo sti­gli do iz­jed­na­če­nja i agre­siv­nom igrom po­ku­ša­va­li da stek­nu pred­nost. Otvo­re­no su igra­li i Por­tu­gal­ci, ali su pre­ži­vje­li pra­vi „pa­kao” u ru­mun­skoj pre­sto­ni­ci. Po­seb­no na po­čet­ku dru­gog di­je­la, ali je sve di­le­me u 60. mi­nu­tu ri­je­šio Aku­nja, pa Mar­tins, Dost i Ba­ta­lja za si­gu­ran pla­sman Por­tu­ga­la­ca.
Ka­da je Še­ni­kov u 45. mi­nu­tu za­tre­sao mre­žu švaj­car­skog Jang Boj­sa, bi­lo je ja­sno da će mo­skov­ski CSKA igra­ti u evrop­skoj eli­ti, po­što su Ru­si tri­jum­fo­va­li i u pr­vom me­ču (1:0). Mo­sko­vlja­ni su se bo­lje sna­šli po ve­li­koj ki­ši i u na­stav­ku po­ve­li 2:0 (Dža­go­jev) i ru­tin­ski pri­ve­li kra­ju ovaj du­el. Ko­pen­ha­gen je tek u po­sled­njem mi­nu­tu pr­vog di­je­la slo­mio ot­por Ka­ra­ba­ga, ko­ji je pri­je se­dam da­na u Azer­bej­dža­nu sla­vio „mi­ni­mal­cem” 1:0. Po­go­dak San­tan­de­ra u 45. mi­nu­tu bio je Dan­ci­ma do­vo­ljan za pro­du­žet­ke, pa je na­sta­vak do­nio ve­li­ku bor­bu. Pr­vo je od­lič­ni gost iz­jed­na­čio, a od­mah po­tom Pa­vlo­vić je vra­tio na­du do­ma­ći­nu. Do kra­ja je vi­đe­na bor­ba „pr­sa u pr­sa”, ali ni­je bi­lo po­go­da­ka i Ka­ra­bag je pr­vi klub iz Azer­bej­dža­na ko­ji će igra­ti u eli­ti. Ki­par­ski APO­EL je u Pra­gu pro­tiv Sla­vi­je bra­nio ve­li­kih 2:0 iz pr­vog me­ča i go­sti su to umje­šno či­ni­li i sa­ču­va­li mre­žu i ostva­ri­li če­tvr­ti pla­sman u LŠ. Prek­si­noć su evrop­sku eli­tu iz­bo­ri­li Sel­tik, Na­po­li, Olim­pi­ja­kos, Se­vi­lja i Ma­ri­bor, a di­rekt­ni uče­sni­ci LŠ su: Re­al Ma­drid, Ba­jern, Čel­si, Ju­ven­tus, Ben­fi­ka, Mo­na­ko, Spar­tak Mo­skva, Ša­htjor, Bar­se­lo­na, Atle­ti­ko, PSŽ, Dort­mund, Man­če­ster si­ti, Por­to, Man­če­ster ju­naj­ted, To­te­hem, Ba­zel, An­der­leht, Ro­ma, Be­šik­taš, Fe­je­nord i Laj­pcig. R.Pa­pić


Re­zul­ta­ti

CSKA (Ru­si­ja) – Jang Bojs (Švaj­car­ska) 2:0 (1:0) – 1:0
Ko­pen­ha­gen (Dan­ska) – Ka­ra­bag (Azer­bej­džan) 2:1 (1:0) – 0:1
FCSB (Ru­mu­ni­ja) – Spor­ting (Por­tu­ga­li­ja) 1:5 (1:1) - 0:0
Li­ver­pul (En­gle­ska) – Ho­fen­hajm (Nje­mač­ka) 4:2 (3:1) – 2:1
Sla­vi­ja (Če­ška) – APO­EL (Ki­par) 0:0 - 0:2


Do­dje­la pri­zna­nja

Uz žreb za grup­nu fa­zu LŠ, da­nas će se na ce­re­mo­ni­ji do­dje­lji­va­ti pri­zna­nja za pret­hod­nu se­zo­nu. UEFA je obje­lo­da­ni­la da su u kon­ku­ren­ci­ji za naj­bo­ljeg igra­ča Evro­pe osta­la tro­ji­ca fud­ba­le­ra – Kri­sti­ja­no Ro­nal­do, Li­o­nel Me­si i Đan­lu­i­đi Bu­fon. Gla­sa­li su fud­ba­le­ra, tre­ne­ri i no­vi­na­ri. Ro­nal­do je ap­so­lut­ni fa­vo­rit za do­bi­ja­nje ovog pri­zna­nja, po­što je sa Re­a­lom osvo­jio pr­ven­stvo Špa­ni­je i Li­gu šam­pi­o­na, UEFA Su­per­kup i FI­FA Svjet­sko klup­sko pr­ven­stvo.


Žreb da­nas u 18

Žreb za grup­nu fa­zu bi­će oba­vljen da­nas od 18 ča­so­va u Mon­te Kar­lu. Za­ni­mlji­vo je da su Mo­na­ko, Spar­tak i Ša­htjor do­bi­li sta­tus no­si­la­ca, iako su Bar­se­lo­na, Atle­ti­ko Ma­drid, Pa­ri Sen Žer­men, Bo­ru­si­ja Dort­mund, Man­če­ster si­ti, Por­to, Man­če­ster ju­naj­ted, To­ten­hem i Ba­zel is­pred «kne­že­va» po po­je­di­nač­nom klup­skom ko­e­fi­ci­jen­tu. Put ka pre­sto­ni­ci Ukra­ji­ne, Ki­je­vu, gdje će 26. ma­ja bi­ti od­i­gra­no ve­li­ko, 63. fi­na­le LŠ tra­ja­će 334 da­na uz uče­šće 79 klu­bo­va, od ko­jih će dio pre­ći u Li­gu Evro­pe, što kroz plej-of kva­li­fi­ka­ci­ja, što kao tre­će­pla­si­ra­ni u grup­noj fa­zi, oda­kle se ide pra­vo u še­sna­e­sti­nu fi­na­la LE.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"