Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport POČELA ATLETSKA TAKMIČENJA U RIJU
Tri put pristupio Furtula bez plasmana
Dan - novi portal
Cr­no­gor­ski atle­ti­čar Da­ni­jel Fur­tu­la za­vr­šio je na­stup na Olim­pij­skim igra­ma u Ri­ju bez pla­sma­na. On je u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma ba­ca­nja di­ska, di­sci­pli­nom ko­jom su star­to­va­la atlet­ska tak­mi­če­nja na Igra­ma u Ri­ju pre­stu­pio tri pu­ta, kao je­di­ni od 35 tak­mi­ča­ra u svo­joj di­sci­pli­ni. Kva­li­fi­ka­ci­o­nu nor­mu, ko­ja je iz­no­si­la 65 me­ta­ra is­pu­ni­la su sa­mo če­ti­ri ba­ca­ča – Po­ljak Pjo­tr Ma­la­hov­ski (65,89), Austri­ja­lac Lu­kas Vej­shaj­din­ger (65,86), Nje­mac Kri­štof Har­ting (65,41) i Li­tva­nac An­dri­us Gu­dži­us (65,18). U fi­na­lu će na­stu­pi­ti 12 ba­ca­ča, a osta­lih osam se pla­si­ra­lo na osno­vu re­zul­ta­ta. Naj­sla­bi­ji hi­tac ko­ji je vo­dio u fi­na­le ba­cio je Bel­gi­ja­nac Fi­lip Mi­la­nov - 62,68 me­ta­ra. To je za go­to­vo po­la me­tra ma­nje od da­lji­ne na ko­ju je disk ne­dav­no u Am­ster­da­mu ba­cio Fur­tu­la (63,15), od­no­sno za sko­ro dva me­tra sla­bi­je od nje­go­vog lič­nom re­kor­da (64,60). Fur­tu­li je ovo bi­lo dru­go uče­šće na Igra­ma, a tak­mi­čio se i u Lon­do­nu pri­je če­ti­ri go­di­ne, gdje je bio 38. u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma.
Aja­na obo­ri­la svjet­ski re­kord
Pr­vu zlat­nu me­da­lju u atle­ti­ci na Olim­pij­skim igra­ma u Ri­ju osvo­ji­la je Eti­o­pljan­ka Al­maz Aja­na, ko­ja je tri­jum­fo­va­la u tr­ci na 10.000 me­ta­ra, po­sta­viv­ši pri to­me i no­vi svjet­ski re­kord u ovoj di­sci­pli­ni. Aja­na je sta­zu pre­tr­ča­la za 29:17,45 mi­nu­ta, što je bi­lo za čak 14 se­kun­di bo­lje vri­je­me od pret­hod­nog re­kor­da. Sre­br­nu me­da­lju osvo­ji­la je Vi­vi­jan Če­ru­i­jot iz Ke­ni­je, a bron­za­nu Ti­ru­neš Di­ba­ba iz Eti­o­pi­je. Di­ba­ba je bi­la pr­vi fa­vo­rit, a u Ri­ju je že­lje­la da osvo­ji i tre­ću uza­stop­nu zlat­nu me­da­lju na 10.000 me­ta­ra. Njoj ni­je po­mo­glo ni to što je u Ri­ju ostva­ri­la svoj naj­bo­lji re­zul­tat u ka­ri­je­ri.
Da­ne­ko­va
su­spen­do­va­na
Bu­ga­r­ska atle­ti­čar­ka Sil­vi­ja Da­ne­ko­va pr­vi je spor­ti­sta na Olim­pij­skim igra­ma ko­ja je bi­la po­zi­tiv­na na do­ping te­stu. U ti­je­lu tr­ka­či­ce na 3.000 me­ta­ra stiplčejs, na­đe­na je sup­stan­ca EPO, ko­ja po­spje­šu­je rad sr­ca. Da­ne­ko­va je pa­la na te­stu ko­ji ra­di­la tri da­na po do­la­sku u Rio de Ža­ne­i­ro, 26. ju­la. Atle­ti­čar­ka je pri­vre­me­no su­spen­do­va­na, do re­zul­ta­ta te­sta B uzor­ka.
Tre­ner da­vao uzor­ke umje­sto spor­ti­sta
Ke­nij­ski atlet­ski tre­ner Džon An­zra vra­ćen je ku­ći sa Olim­pij­skih iga­ra u Rio de Ža­ne­i­ru, po­što je da­vao uzor­ke na do­ping kon­tro­li ume­sto spor­ti­sta.
-An­zra je umje­sto tr­ka­ča na 800 me­ta­ra Fer­gu­so­na Ro­ti­ča dao uzo­rak uri­na i pot­pi­sao pri­zna­ni­cu, re­kao je šef olim­pij­skog ti­ma Ke­ni­je Arap Soi.
Nje­ga su pri­ja­vi­li do­ping kon­tro­lo­ri po­što su ga vi­dje­li sa Ro­ti­če­vom akre­di­ta­ci­jom.
-An­zra, ne­ka­da­šnji sprin­ter, iz­ba­čen je sa Olim­pij­skih iga­ra zbog kri­vič­nog dje­la u ko­jem je ošte­tio tim Ke­ni­je, re­kao je Soi.
To je dru­gi skan­dal ko­ji je po­tre­sao ke­nij­sku atle­ti­ku u Ri­ju, a do­la­zi usred do­ping kri­ze ko­ja je ob­u­hva­ti­la tu ze­mlju. Tim me­na­džer re­pre­zen­ta­ci­je Ke­ni­je u atle­ti­ci Majkl Ro­tič po­slat je pro­šle ne­dje­lje ku­ći po­što je op­tu­žen da je tra­žio spor­ti­sti­ma 10.000 fun­ti ka­ko bi im po­mo­gao da iz­bjeg­nu do­ping te­sto­ve. On je sni­mljen ka­ko tra­ži mi­to u ja­nu­a­ru i fe­bru­a­ru u Ke­ni­ji. Ro­tič je po­slat ku­ći i od­mah je uhap­šen po do­la­sku, a pro­tiv nje­ga je pod­ni­je­ta kri­vič­na pri­ja­va.
Pod­ba­ci­la po­sje­ta na atle­ti­ci
Pr­vi dan atlet­skih tak­mi­če­nja u Ri­ju pro­la­zi uz jad­nu po­sje­tu u gle­da­li­štu, pot­pu­no su­prot­nu od pre­pu­nih tri­bi­na u Lon­do­nu. Ki­ša ko­ja je pa­da­la u Ri­ju ci­je­log da­na oči­gled­no je otje­ra­la gle­da­o­ce, na šta se or­ga­ni­za­to­ri i po­zi­va­ju po­ku­ša­va­ju­ći da oprav­da­ju ova­ko sla­bo po­sje­tu. Ipak, či­nje­ni­ca da je tek par hi­lja­da lju­di pri­su­stvo­va­la po­čet­ku atlet­skih tak­mi­če­nja u ogrom­nom je kon­tra­stu u od­no­su na Lon­don pri­je če­ti­ri go­di­ne, ka­da je već pr­vog ju­tra Olim­pij­ski sta­di­on bio pre­pun.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"