Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni KOMPANIJA OHM MAMULA MONTENEGRO OTPOČELA PRIPREMNE RADOVE NA OSTRVU LASTAVICA Obnova tvrđave uz poštovanje pejzaža i arhitekture
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI - Kom­pa­ni­ja OHM Ma­mu­la Mon­te­ne­gro po­če­la je pri­prem­ne ra­do­ve na či­šće­nju i pri­pre­mi te­re­na za re­kon­struk­ci­ju i adap­ta­ci­ju utvr­đe­nja Ma­mu­la na ostr­vu La­sta­vi­ca. Ra­do­vi su pred­u­ze­ti u skla­du sa sa­gla­sno­šću Vla­de Cr­ne Go­re za iz­vo­đe­nje pri­prem­nih ra­do­va za re­kon­struk­ci­ju ostr­va La­sta­vi­ca od 20. ju­la 2017. go­di­ne.
- Sa­gla­snost Vla­de smo do­bi­li u ju­lu, ali ni­smo že­lje­li da po­či­nje­mo pri­prem­ne ra­do­ve to­kom lje­ta da ne bi­smo ome­ta­li pri­stup tu­ri­sti­ma i po­sje­ti­o­ci­ma. Uoči i to­kom se­zo­ne, oči­sti­li smo kom­plet­nu lo­ka­ci­ju i po­sta­vi­li in­fo­ta­ble ra­di bez­bjed­ni­jeg bo­rav­ka po­sje­ti­la­ca. To­kom ju­la su po­če­le ak­tiv­no­sti na iz­ra­di kon­zer­va­tor­sko-re­sta­u­ra­tor­skog pro­jek­ta, iden­ti­fi­ko­va­no je pre­ko pet kub­nih me­ta­ra ka­me­na i osta­log de­va­sti­ra­nog ma­te­ri­ja­la sa pr­vo­bit­nog autro­u­gar­skog utvr­đe­nja. Po­seb­na pa­žnja je po­sve­će­na ka­me­nom ma­te­ri­ja­lu ko­ji je pri­pa­dao dje­lo­vi­ma tvr­đa­ve ko­ji su u pro­šlo­sti raz­gra­đe­ni i po­ru­še­ni i ko­ji će re­sta­u­ra­tor­skim ra­do­vi­ma bi­ti vra­će­ni na pr­vo­bit­no mje­sto - sa­op­šti­la je Dra­ga­na Be­ći­ro­vić, sa­vjet­nik za od­no­se sa jav­no­šću kom­pa­ni­je OHM Ma­mu­la Mon­te­ne­gro.
Pri­prem­ni ra­do­vi će ob­u­hva­ti­ti ogra­đi­va­nje lo­ka­ci­je na ko­joj će se iz­vo­di­ti ra­do­vi, po­zi­ci­o­ni­ra­nje pri­vre­me­nih obje­ka­ta u funk­ci­ji re­kon­struk­ci­je objek­ta, do­pre­mu ma­te­ri­ja­la i opre­me, tra­si­ra­nje pri­vre­me­nih sa­o­bra­ćaj­ni­ca za do­voz i od­voz, mon­ta­žu sa­ni­tar­nih obje­ka­ta, te či­šće­nje lo­ka­ci­je od ko­ro­va i bi­lja­ka ko­je ugro­ža­va­ju sta­bil­nost po­sto­je­će kon­struk­ci­je, u skla­du sa Sa­gla­sno­šću za iz­vo­đe­nje pri­prem­nih ra­do­va i ko­ne­zer­va­tor­skim uslo­vi­ma za ovaj lo­ka­li­tet, ko­je je iz­da­lo Mi­ni­star­stvo kul­tu­re.
Pla­ni­ra­ni ra­do­vi pod­ra­zu­mi­je­va­ju i ukla­nja­nje na­knad­no sa­gra­đe­nih seg­me­na­ta objek­ta ko­ji ne­ma­ju isto­rij­sku vri­jed­nost, skla­di­šte­nje i sa­ku­plja­nje ele­me­na­ta kon­struk­ci­je i ka­me­ne pla­sti­ke ko­ja će bi­ti na­knad­no ugra­đe­na na od­go­va­ra­ju­ćim po­zi­ci­ja­ma na objek­tu, ukla­nja­nje ze­mlja­nog na­si­pa na cen­tral­nom pla­tou ostr­va i is­kop do ko­te te­re­na, iz­grad­nju i in­sta­la­ci­ju auto­nom­nog gra­di­li­šnog elek­tro i vo­do­vod­nog na­pa­ja­nja, lo­ci­ra­nje i pri­pre­mu pri­vre­me­ne de­po­ni­je gra­đe­vin­skog ot­pa­da i slič­no.
Re­kon­struk­ci­ja tvr­đa­ve Ma­mu­la i ostr­va je pla­ni­ra­na u skla­du sa kon­zer­va­tor­skim uslo­vi­ma i utvr­đe­nim stan­dar­di­ma za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne, uz mak­si­mal­no oču­va­nje tra­di­ci­o­nal­ne fi­zi­o­no­mi­je pred­je­la i po­sto­je­će or­ga­ni­za­ci­je pro­sto­ra.
Pla­nom re­sta­u­ra­ci­je i kon­zer­va­ci­jom do­bi­će se „bo­utique“ ho­tel&spa vi­so­ke kla­se sa 30 so­ba, me­mo­ri­jal­ni mu­zej, če­ti­ri ugo­sti­telj­ska objek­ta, pro­dav­ni­ca, ba­ze­ni, klub za vo­de­ne spor­to­ve na ne­mo­tor­ni po­gon. Pri­stup lo­ka­ci­ji će osta­ti slo­bo­dan.
Pod­sje­ti­će­mo da švaj­car­ski Ora­skom De­ve­lop­ment Hol­ding, ko­ji u Tiv­tu raz­vi­ja pro­je­kat Lu­šti­ca Bay, vri­je­dan 1,1 mi­li­jar­du eura, sklo­pio je ugo­vor o za­ku­pu ostr­va La­sta­vi­ca sa tvr­đa­vom Ma­mu­la na 49 go­di­na. Po­sred­stvom svo­je kom­pa­ni­je u Cr­noj Go­ri, OHM Ma­mu­la Mon­te­ne­gro, Ora­skom pla­ni­ra da ob­no­vi ostr­vo i tvr­đa­vu Ma­mu­la po­štu­ju­ći pej­zaž i ar­hi­tek­tu­ru i obez­bje­đu­ju­ći za­šti­tu isto­rij­ske vri­jed­no­sti lo­ka­ci­je.K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"