Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika U DPS-U „RAT” ZA MJESTO ŠEFA PODGORIČKOG ODBORA
Vešović Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa Sa pozicije šefa podgoričkog DPS-a, Časlav Vešović bi trebalo da bude najozbiljniji kandidat i za nosioca liste na narednim izborima u glavnom gradu
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta Mi­lo Đu­ka­no­vić na­sto­ji da za mje­sto pred­sjed­ni­ka pod­go­rič­kog od­bo­ra stran­ke po­sta­vi ne­ka­da­šnjeg port­pa­ro­la Ča­sla­va Ve­šo­vi­ća, i to u mo­men­tu dok su nje­go­vi ra­ni­ji po­slo­vi pod lu­pom tu­ži­la­štva. Ka­ko „Dan“ sa­zna­je u vr­hu DPS-a, pre­ma Đu­ka­no­vi­će­voj za­mi­sli, Ve­šo­vić bi s te po­zi­ci­je bio i naj­o­zbilj­ni­ji kan­di­dat za no­si­o­ca li­ste na na­red­nim lo­kal­nim iz­bo­ri­ma u glav­nom gra­du.
Ka­ko ne­zva­nič­no sa­zna­je­mo, tu­ži­la­štvo je for­mi­ra­lo pred­met i otvo­ri­lo iz­vi­đaj pro­tiv Ve­šo­vi­ća u ve­zi sa nje­go­vim po­slo­vi­ma dok je bio na mje­stu di­rek­to­ra jav­nog pred­u­ze­ća Sport­ski objek­ti. On je tu po­zi­ci­ju po­kri­vao u pe­ri­o­du od no­vem­bra 2010. do apri­la 2014.go­di­ne. Tu­ži­la­štvo pro­vje­ra­va po­je­di­ne ugo­vo­re iz tog pe­ri­o­da ve­za­ne za ra­do­ve na sport­skim objek­ti­ma u glav­nom gra­du. Re­dak­ci­ja „Da­na“ je do­sta­vi­la pi­ta­nja tu­ži­la­štvu, tra­že­ći de­ta­lje ve­za­ne za for­mi­ra­nje pred­me­ta i otva­ra­nje iz­vi­đa­ja pro­tiv Ve­šo­vi­ća, ali ni­je­smo do­bi­li od­go­vor.
Ve­šo­vić je tre­nut­no na funk­ci­ji za­mje­ni­ka gra­do­na­čel­ni­ka glav­nog gra­da, a va­ži za funk­ci­o­ne­ra bli­skog i lo­jal­nog Đu­ka­no­vi­ću. To je i raz­log zbog ko­jeg ga on gu­ra i pla­ni­ra da ga una­pri­je­di u par­tij­skoj hi­je­rar­hi­ji. Po­go­dan mo­me­nat za to je svo­je­vr­sni rat oko po­zi­ci­je še­fa pod­go­rič­kog od­bo­ra DPS-a.
Taj unu­tar­stra­nač­ki rat raz­buk­tao je upra­vo Đu­ka­no­vić pri­je ne­ko­li­ko da­na, tra­že­ći di­rekt­nu od­go­vor­nost čel­nih lju­di u pod­go­rič­kom DPS-u zbog sla­bog re­zul­ta­ta par­ti­je na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma u ok­to­bru pro­šle go­di­ne na ni­vou glav­nog gra­da. Ta ras­pra­va je po­ka­za­la du­bo­ku po­dje­lu unu­tar DPS-a na ni­vou Pod­go­ri­ce, ali i u cen­tra­le par­ti­je. Na jed­noj stra­ni su Đu­ka­no­vić i nje­go­ve pri­sta­li­ce, me­đu ko­ji­ma je i Ve­šo­vić, dok su na dru­goj ak­tu­el­ni šef pod­go­rič­kog DPS-a Vla­dan Vu­če­lić i nje­go­vi naj­bli­ži sa­rad­ni­ci. Dok Đu­ka­no­vić sma­tra da je DPS lo­še pro­šao u glav­nom gra­du na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma i da za to ne­ko tre­ba da sno­si od­go­vor­nost, Vu­če­li­će­vo „kri­lo“ je za­do­volj­no osvo­je­nim bro­jem gla­so­va.
Đu­ka­no­vić je na­ja­vio da će pi­ta­nje od­go­vor­no­sti ru­ko­vod­stva pod­go­rič­kog DPS-a bi­ti raz­ma­tra­no na sjed­ni­ci pred­sjed­ni­štva. Po sve­mu su­de­ći, Vu­če­lić ne­će če­ka­ti tu ras­pra­vu, već će pri­je to­ga pod­ni­je­ti ostav­ku na par­tij­sku funk­ci­ju. Pro­mje­na će naj­vje­ro­vat­ni­je bi­ti i na po­zi­ci­ji se­kre­ta­ra pod­go­rič­kog DPS-a, ko­ju tre­nut­no po­kri­va Mi­o­mir M.Mu­go­ša. Đu­ka­no­vić tra­ži pro­fe­si­o­na­li­za­ci­ju po­zi­ci­ja pred­sjed­ni­ka i se­kre­ta­ra op­štin­skih od­bo­ra DPS-a, od­no­sno da da te po­zi­ci­je ne mo­gu po­kri­va­ti ka­dro­vi ko­ji već oba­vlja­ju di­rek­tor­ske du­žno­sti.
V.R.


Bez od­go­vo­ra

Re­dak­ci­ja „Da­na“ po­ku­ša­la je da stu­pi u kon­takt sa funk­ci­o­ne­rom DPS-a Ča­sla­vom Ve­šo­vi­ćem ka­ko bi­smo od nje­ga do­bi­li iz­ja­vu po­vo­dom in­for­ma­ci­je da je nje­go­vo po­slo­va­nje u pe­ri­o­du dok je ru­ko­vo­dio jav­nim pred­u­ze­ćem Sport­ski objek­ti pred­met pro­vje­re tu­ži­la­štva. Me­đu­tim, Ve­šo­vić ni­je od­go­va­rao na na­še po­zi­ve.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"