Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika LUCIJA ĐURAŠKOVIĆ (DEMOS) ISTAKLA DA ĆE NOVA VEĆINA U BUDVI BITI BRZO OZVANIČENA Formiraćemo vlast za nekoliko dana
Dan - novi portal
Pred­sjed­ni­ca bu­dvan­skog od­bo­ra De­mo­sa Lu­ci­ja Đu­ra­ško­vić ka­za­la je da će sa­da već po­zi­ci­o­ne par­ti­je u tom gra­du oprav­da­ti oče­ki­va­nja gra­đa­na i da će, već za ko­ji dan, kre­nu­ti sa no­vom ra­di­kal­nom sa­na­ci­jom i ob­no­vom ru­še­vi­na i po­ha­re ko­ju je pret­hod­na vlast na sko­ro svim ni­vo­i­ma svog upra­vlja­nja – kroz do­ka­za­nu pljač­ku – be­stid­no osta­vi­la.
Ona je ju­če na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re ka­za­la da im je sta­lo da na­gla­se da je neo­p­hod­no raz­li­ko­va­ti do­ju­če­ra­šnje par­tij­sko jed­no­u­mlje, od­no­sno to­ta­li­ta­ri­zam, ko­ji is­klju­ču­je sva­ku vr­stu di­ja­lo­ga, od plu­ra­li­stič­kog de­mo­krat­skog si­ste­ma na ko­ji kao gra­đa­ni ni­je­smo na­vi­kli.
– Par­ti­je ko­je su, pre­sud­nom že­ljom ve­ći­ne gra­đa­na, osvo­ji­le vlast u Bu­dvi na­la­ze se pred ozbilj­nim pi­ta­nji­ma na­la­že­nja naj­bo­ljih rje­še­nja za kon­sti­tu­i­sa­nje iz­vr­šnog si­ste­ma po­sred­stvom ono­ga što za vri­je­me du­go­go­di­šnje vla­sti DPS-a ni u pri­mi­sli ni­je po­sto­ja­lo, a to je di­ja­log, po­što­va­nje i uskla­đi­va­nje dru­ga­či­jeg mi­šlje­nja. Jer, upra­vo je to naj­bo­lji put da se po­kre­ne ono što je pret­hod­na vlast u sa­mom te­me­lju is­klju­či­va­la, a to je kri­tič­ko mi­šlje­nje i uva­ža­va­nje opo­zit­nog sta­va u ko­rist op­šte do­bro­bi­ti – re­kla je Đu­ra­ško­vi­će­va.
Ka­ko je is­ta­kla, za­to je i ra­zu­mlji­vo da su gra­đa­ni ne­str­plji­vi i po­ma­lo upla­še­ni, ne­na­vik­nu­ti na dru­ga­či­ji si­stem ko­ji nas tje­ra ka ve­ćoj od­go­vor­no­sti i ap­so­lut­nom po­što­va­nju za­ko­na ko­je je, već pri­zna­tim ko­rup­tiv­nim i kri­mi­nal­nim po­stup­ci­ma, pret­hod­na vlast kr­ši­la go­to­vo na sva­kom ko­ra­ku.
– Svje­sni neo­p­hod­no­sti da se, po­seb­no u pe­ri­o­du kra­ja go­di­ne, no­va vlast što pri­je kon­sti­tu­i­še, ipak sma­tra­mo da pet, de­set ili čak mje­sec da­na du­žeg ili kra­ćeg do­go­vo­ra, ni­je ni za po­re­đe­nje, a po­seb­no što ne mo­že ni pri­bli­žno ošte­ti­ti grad u od­no­su na to ko­li­ko ga je ošte­ti­la pret­hod­na vi­še­go­di­šnja vlast DPS-a. Upra­vo nam se kao re­ci­div te i ta­kve vla­sti i da­lje ja­vlja dis­kri­mi­na­tor­ski od­nos pre­ma od­re­đe­nom di­je­lu rad­ni­ka na bu­dže­tu Op­šti­ne ko­ji, kao za­mor­čad u od­no­su na pri­vi­le­go­va­ne, če­ka­ju pla­tu, pa i obe­ća­nu zim­ni­cu, do ko zna ka­da u ne­iz­vi­je­snost, bez ika­kvog su­vi­slog ob­ja­šnje­nja za ne­po­što­va­nje op­šteg prin­ci­pa za­jed­ni­štva. Pi­ta­mo se da ni­je mo­žda i taj no­vac ne­na­mjen­ski upu­ćen sa­ra­jev­skoj In­te­r­na­ci­o­nal­noj li­gi hu­ma­ni­sta kao dug za na­gra­de čel­ni­ci­ma DPS-a – ka­za­la je Đu­ra­ško­vi­će­va.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"