Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SRĐAN DARMANOVIĆ U HAMBURGU RAZGOVARAO SA ŠEFOVIMA DIPLOMATIJA VIŠE EVROPSKIH DRŽAVA
Juče u Beču Kroz integracije unapređivati saradnju
Dan - novi portal
Na mar­gi­na­ma 23. za­si­je­da­nja Mi­ni­star­skog sa­stan­ka OEBS-a u Ham­bur­gu, mi­ni­star vanj­skih po­slo­va Sr­đan Dar­ma­no­vić imao je su­sre­te sa mi­ni­stri­ma vanj­skih po­slo­va Austri­je Se­ba­sti­ja­nom Kur­com, Ka­na­de Ste­fa­nom Di­o­nom, Fran­cu­ske Žan Mar­kom Ero­om, Polj­ske Vi­tol­dom Va­šči­kov­skim, Ma­đar­ske Pe­te­rom Si­jar­tom i Gru­zi­je Mi­ha­i­lom Ja­ne­lid­ze­om.
– Mi­ni­star Dar­ma­no­vić je sa austrij­skim ko­le­gom Se­ba­sti­ja­nom Kur­com raz­mi­je­nio akcioni plan sa­rad­nje iz­me­đu dvi­je dr­ža­ve ko­jim se, iz­me­đu osta­log, de­fi­ni­še ši­rok di­ja­pa­zon sa­rad­nje i utvr­đu­je zna­ča­jan broj bi­la­te­ral­nih ak­tiv­no­sti to­kom 2017. go­di­ne. Po­se­ban ak­ce­nat je sta­vljen na vanj­sko­po­li­tič­ku, ali i na sa­rad­nju u obla­sti evrop­skih in­te­gra­ci­ja, Ber­lin­skog pro­ce­sa, to­kom pred­sto­je­ćeg austrij­skog pred­sje­da­va­nja OEBS-om, kao i na po­lji­ma od­bra­ne, unu­tra­šnjih po­slo­va, eko­no­mi­je, ži­vot­ne sre­di­ne, obra­zo­va­nja, kul­tu­re, ci­vil­nog dru­štva i mi­gra­ci­ja. Kon­sta­to­va­ni su od­lič­ni od­no­si dvi­je dr­ža­ve, što iz­me­đu osta­log po­tvr­đu­ju i vr­lo in­ten­ziv­ni po­li­tič­ki kon­tak­ti u pret­hod­nom pe­ri­o­du – pi­še u sa­op­šte­nju.
To­kom sa­stan­ka sa mi­ni­strom vanj­skih po­slo­va i me­đu­na­rod­ne tr­go­vi­ne Ka­na­de Ste­fa­nom Di­o­nom, Dar­ma­no­vić je za­hva­lio na kon­ti­nu­i­ra­noj po­mo­ći Ka­na­de u pro­ce­su evro­a­tlant­skih in­te­gra­ci­ja. Mi­ni­star Di­on je na­ja­vio sko­ro okon­ča­nje ra­ti­fi­ka­ci­je Pri­stup­nog pro­to­ko­la Cr­ne Go­re NA­TO-u u Ka­na­di. Do­go­vo­re­na je in­ten­ziv­na ko­mu­ni­ka­ci­ja u na­red­nom pe­ri­o­du u ci­lju da­ljeg sna­že­nja bi­la­te­ral­ne sa­rad­nje.
Su­sret sa fran­cu­skim mi­ni­strom vanj­skih po­slo­va Žan Mark Ero­om bio je pri­li­ka za raz­mje­nu mi­šlje­nja o na­či­ni­ma una­pre­đe­nja sa­rad­nje na mul­ti­la­te­ral­nom pla­nu, pri­mar­no u okvi­ru OEBS-a. Na­gla­še­na je va­žnost na­stav­ka ja­ča­nja po­li­tič­kog di­ja­lo­ga i sve­u­kup­ne sa­rad­nje.
U raz­go­vo­ru sa mi­ni­strom vanj­skih po­slo­va Ma­đar­ske Pe­te­rom Si­jar­tom, is­tak­nu­to je za­do­volj­stvo ve­o­ma do­brim od­no­si­ma dvi­je dr­ža­ve i na­gla­še­na vr­lo ak­tiv­na ulo­ga Ma­đar­ske u pro­ce­su okon­ča­nja ra­ti­fi­ka­ci­je Pro­to­ko­la o pri­stu­pa­nju, kao kon­takt ze­mlje za NA­TO. U fo­ku­su raz­go­vo­ra mi­ni­sta­ra Dar­ma­no­vi­ća i Ja­ne­lid­zea bi­li su bi­la­te­ral­ni od­no­si, di­na­mi­ka is­pu­nja­va­nja oba­ve­za u prav­cu što sko­ri­je re­a­li­za­ci­je ključ­nih vanj­sko­po­li­tič­kih pri­o­ri­te­ta, s po­seb­nim ak­cen­tom na sprem­nost Cr­ne Go­re da pre­ne­se is­ku­stva Gru­zi­ji u in­te­gra­ci­o­nim pro­ce­si­ma.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"