Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika MLADI DEMOKRATSKOG FRONTA SJUTRA ORGANIZUJU PROTESTNI MARŠ DO SPUŠKOG ZATVORA Kriminal u zatvor, sloboda na ulice
Dan - novi portal
Pred­stav­ni­ci mla­dih De­mo­krat­skog fron­ta (DF) po­zva­li su ju­če gra­đa­ne, pri­je sve­ga mla­de lju­de, da im se pri­dru­že u mar­šu za Ni­ko­lu Baj­če­ti­ća, pod slo­ga­nom ‘Kri­mi­nal u za­tvor – slo­bo­du na uli­ce” i da u su­bo­tu, u 10. 30, do­đu na pla­to is­pred Skup­šti­ne Cr­ne Go­re, oda­kle će kre­nu­ti do ZIKS-a u Spu­žu ka­ko bi iz­ra­zi­li po­dr­šku funk­ci­o­ne­ru tog po­li­ti­čog sa­ve­za ko­ji je osu­đen na tro­mje­seč­no iz­dr­ža­va­nje za­tvor­ske ka­zne.
– Da­nas je osu­đen Ni­ko­la Baj­če­tić, a uko­li­ko se ne po­bu­ni­mo i ne osu­di­mo to, on­da će na me­ti cr­no­gor­skog re­ži­ma bi­ti svi mla­di lju­di ko­ji se po­bu­ne i za­tra­že svo­ja pra­va – ka­zao je Ivan Ko­pi­to­vić iz Mre­že mla­dih PzP-a.
On je na­gla­sio da je pe­to­mje­seč­na ka­zna ko­man­dan­tu Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­din­ce Ra­do­sa­vu Lje­ško­vi­ću me­đu mla­di­ma DF-a do­ži­vlje­na kao oslo­ba­đa­ju­ća.
Pred­sjed­nik Klu­ba mla­dih No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je Pod­go­ri­ca Ko­ča Đu­ri­šić, ka­zao je da u sva­koj slo­bod­noj dr­ža­vi u svi­je­tu su­do­vi pred­sta­vlja­ju bra­nu ko­jom se šti­te in­di­vi­du­al­na pra­va i slo­bo­de gra­đa­na.
– U Cr­noj Go­ri je si­tu­a­ci­ja pot­pu­no dru­ga­či­ja: su­do­vi i tu­ži­la­štvo pred­sta­vlja­ju par­tij­ske će­li­je DPS-a. Su­do­vi u Cr­noj Go­ri ne su­de na osno­vu za­ko­na i pro­pi­sa, na osno­vu či­nje­ni­ca, već na osno­vu in­struk­ci­ja ko­je su im da­li par­tij­ski še­fo­vi. Od svih in­sti­tu­ci­ja u Cr­noj Go­ri naj­ma­nje je ne­za­vi­sno pra­vo­su­đe, naj­ma­nje su ne­za­vi­sni su­do­vi i tu­ži­la­štvo – na­gla­sio je Đu­ri­šić i pod­sje­tio da se su­di i li­de­ri­ma DF-a An­dri­ji Man­di­ću i Sla­ve­nu Ra­du­no­vi­ću.
Pred­sjed­nik mla­dih De­mo­krat­ske na­rod­ne par­ti­je Ni­ko­la Jo­va­no­vić po­zvao je sve slo­bo­do­mi­sle­će gra­đa­ne Cr­ne Go­re da po­dr­že mla­de DF-a i Ni­ko­lu Baj­če­ti­ća, ko­ji je da­nas, ka­ko je is­ta­kao, je­di­ni po­li­tič­ki za­tvo­re­nik.
– Osu­đen je od stra­ne po­li­tič­kog re­ži­ma sa­mo za­to jer se bo­rio za de­mo­kra­ti­ju, jer se bo­rio za slo­bod­ne iz­bo­re i za pri­li­ku da mla­di lju­di u Cr­noj Go­ri ko­nač­no do­bi­ju svo­ju šan­su – ka­zao je Jo­va­no­vić.
On je oci­je­nio da je sram­na pre­su­da Ni­ko­li Baj­če­ti­ću svo­je­vr­sna po­ru­ka svim mla­dim lju­di­ma u Cr­noj Go­ri ka­ko će pro­ći ako se po­bu­ne pro­tiv re­ži­ma.
– Mi smo tu po­ru­ku do­bro ra­zu­mje­li i ovom pri­li­ku po­ru­ču­je­mo re­ži­mu Du­ška Mar­ko­vi­ća, Mi­la Đu­ka­no­vi­ća i osta­lih iz vr­ha DPS-a da nas ni naj­ma­nje ne mo­gu za­stra­ši­ti i da će­mo ade­kvat­no od­go­vo­ri­ti na sve ono što po­ku­ša­va­ju da ura­de mla­dim lju­di­ma u Cr­noj Go­ri – po­ru­čio je Jo­va­no­vić.
D.Ž.


Oku­plja­nje is­pred Skup­šti­ne

Pro­te­stni marš je za­ka­zan za su­bo­tu, 28. ja­nu­a­ra, a po­če­će u 10.30 ča­so­va is­pred Skup­šti­ne Cr­ne Go­re, oda­kle će oku­plje­ni pje­ške kre­nu­ti ka ka­pi­ja­ma ZIKS-a.
– Kre­ta­će­mo se od Sku­šti­ne Cr­ne Go­re, Bu­le­va­rom Stan­ka Dra­go­je­vi­ća do ras­kr­sni­ce sa Bu­le­va­rom Iva­na Cr­no­je­vi­ća, pre­ko mo­sta Mi­le­ni­jum i na­sta­vi­će­mo kre­ta­nje bu­le­va­rom Jo­va­na To­ma­še­vi­ća i Uli­com ser­da­ra Jo­va Pi­le­ti­ća, pa sve do ZIKS-a, gdje će ot­prili­ke oko 13 ča­so­va bi­ti odr­žan per­for­mans, uz ne­ko­li­ko go­vo­ra u ko­ji­ma će­mo osu­di­ti ovu sram­nu pre­su­du iz­re­če­nu na­šem sa­bor­cu – sa­op­štio je Jo­va­no­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"