Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika PLJEVLJAK DARKO TOŠIĆ NAPUSTIO BEOGRADSKI ZATVOR NAKON ŠTO JE SUD PRIHVATIO NJEGOVO JEMSTVO
Tošić Šarićevom ortaku ukinut pritvor
Dan - novi portal
Plje­vljaku Dar­ku To­šiću, sa­rad­niku Dar­ka Ša­ri­ća, ju­če je ukinut pritvor. Spe­ci­jal­ni sud u Be­o­gra­du pri­hva­tio je jem­stvo od 400.000 eura tog op­tu­že­nog za šverc dro­ge. Sud je To­ši­ća upo­zo­rio da ne smi­je da na­pu­sti Sr­bi­ju. Ka­ko bi se obez­bi­je­di­lo nje­go­vo pri­su­stvo u da­ljem po­stup­ku pro­tiv Ša­ri­će­ve gru­pe, nje­mu je od­u­zet pa­soš.
To­šić, za ko­jim su srp­ske vla­sti ras­pi­sa­le po­tjer­ni­cu, uhap­šen je sre­di­nom 2015. go­di­ne u Ho­lan­di­ji. Zbog op­tu­žbi da je kao pri­pad­nik or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe Dar­ka Ša­ri­ća uče­stvo­vao u šver­cu ko­ka­i­na iz La­tin­ske Ame­ri­ke u za­pad­nu Evro­pu, on je pro­šle go­di­ne iz­ru­čen Sr­bi­ji.
Pro­tiv nje­ga je vo­đen po­stu­pak u Spe­ci­jal­nom su­du, a pre­su­dom ko­ju je ne­dav­no uki­nuo Ape­la­ci­o­ni sud bio je osu­đen na 13,5 go­di­na za­tvo­ra. Pre­ma na­vo­di­ma iz op­tu­žni­ce, on je bio vi­so­ko­po­zi­ci­o­ni­rani član kri­mi­nal­ne gru­pe.
– Od 19. sep­tem­bra 2009. do 15. ok­to­bra 2009, ka­da je za­pli­je­nje­na ve­li­ka ko­li­či­na dro­ge u Uru­gva­ju, on je pu­tem SMS-a i elek­tron­skom po­štom pre­no­sio ši­fro­va­ne po­ru­ke pri­pad­ni­ci­ma gru­pe na te­ri­to­ri­ji Ju­žne Ame­ri­ke. To­ši­ća su u me­đu­sob­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji oslo­vlja­va­li sa Šlji­vo, Ad­mi­ni­stra­ci­ja i Ad­ni. Po­vrat­ne in­for­ma­ci­je pre­no­sio je okri­vlje­nom Želj­ku Vu­ja­no­vi­ću, ko­ji ih je po­tom pro­sle­đi­vao Dar­ku Ša­ri­ću – na­vo­di se u op­tu­žni­ci Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva.
To­šić je, ka­ko sum­nja tu­ži­la­štvo, bio za­du­žen da da­je uput­stva o ku­po­vi­ni i smje­šta­ju ko­ka­i­na u iz­najm­lje­na skla­di­šta i pre­ba­ci­va­nju na pre­ko­o­ke­an­ske bro­do­ve, a kao član kri­mi­nal­ne gru­pe ozna­čen je još to­kom ak­ci­je „Bal­kan­ski rat­nik”, ko­ja je po­če­la 15. sep­tem­bra 2009. Kao vo­đa ogran­ka kla­na u Slo­ve­ni­ji ta­da je uhap­šen nje­gov ro­đak Dra­gan To­šić, ko­jeg je sud u Lju­blja­ni­pr­vo­ste­pe­no oslo­bo­dio kri­vi­ce jer kao do­ka­ze ni­je pri­hva­tio sni­mlje­ne te­le­fon­ske raz­go­vo­re ko­ji su do­sta­vlje­ni iz Sr­bi­je.
Pod op­tu­žbom da su pri­pad­ni­ci gru­pe Dar­ka Ša­ri­ća, ta­da su se na op­tu­že­nič­koj klu­pi na­šli Dra­gan To­šić, Dra­gan Belj­kaš, Bo­štjan Kop­čič, Ro­bert Ša­bić, bra­ća Mir­zet i Mi­ra­lem Lu­ce­vić, brač­ni par Ja­kob i Su­zan Rem­škar, Pe­tar Ker­ma­jer, Anes Sel­man, De­jan Zu­pan, Mar­ko Bu­blić, Dže­maj­li Man­djuk, Val­ter Abra­mo­vič, Ta­dej Po­ljak, Zden­ka Kon­dić i San­dra Udrih.
U ja­nu­a­ru 2009, Sta­ni­sla­vu Udri­hu je u Ti­re­ni­ji od­u­ze­to 214 ki­lo­gra­ma dro­ge. U mo­men­tu za­ple­ne, po­li­ci­ja je ušla u trag te­le­fon­skim raz­go­vo­ri­ma iz­me­đu To­ši­ća, Go­ra­na So­ko­vi­ća i Želj­ka Vu­ja­no­vi­ća, iz ko­jih je ja­sno da su shva­ti­li da je po­li­ci­ja ot­kri­la nji­ho­vu kri­mi­nal­nu dje­lat­nost.
Za pla­ća­nje ko­ka­i­na ko­ji je za­pli­je­njen u Uru­gva­ju, ka­ko je tvr­di­lo tu­ži­la­štvo, bio je za­du­žen Dra­gan To­šić.
M.V.P.


Ne­gi­rao kri­vi­cu

U sud­ni­ci Spe­ci­jal­nog su­da u Be­o­gra­du Dar­ko To­šić se pr­vi put na­šao kra­jem sep­tem­bra pro­šle go­di­ne. On je ta­da ne­gi­rao kri­vi­cu, tvr­de­ći da ne­ma ni­ka­kve ve­ze sa šver­com ko­ka­i­na. Ka­zao je i da ni­je član ni­ka­kve kri­mi­nal­ne gru­pe, te da je sa Ša­ri­ćem drug još iz dje­tinj­stva.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"