Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * DPS preko Tuzi i Ulcinja planira da pokupi albanske glasove * Bojkot se nastavlja * Majka i sin sadili „travu” ispred kuće * Vučićev ministar radi preko Aca sa firmom od 200.000 * Trampova borba protiv islama * Preobražaj
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Bošković, ministar odbrane :
Vojska Crne Gore pokazala je da je na nivou najrazvijenih vojski na svijetu.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al’ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj pive pa se požali:
- A vid’ ‘vako ... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma’ drugi dan i lančić! A na samu Novu god’nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je’s ti nešto naš’o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane ... ja sam naš’o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel’ke!

Pitaju Cigu na ulici:
• Šta mislite o zatvorenim bazenima?
A Ciga će:
• Pa, ja mislim da treba da ih otvore, da se narod kupa!

Došao lav u hotel „Lav”, pa pita recepcionera:
- Je l’ ovo hotel „Lav”?
- Jok ti si!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Stav - datum: 2017-08-31
Mraović Skok s Brankovog mosta Kći običnog građanina nema za studiranje, a djeca političara i tajkuna idu na privatne fakultete, plaćaju hiljade eura godišnje, jer su njihove tate skinule kožu tati ove studentkinje, pa ne može da školuje svoje dijete
Dan - novi portal
-Pi­še: Dra­gan Mra­o­vić

Stu­dent­ki­nja se ba­ci­la u ri­je­ku 21. av­gu­sta pre­ko ogra­de Bran­ko­vog mo­sta u Be­o­gra­du. Na sre­ću, rječ­na po­li­ci­ja je to pri­mi­je­ti­la, pri­šla dje­voj­ci čam­ci­ma i iz­vu­kla je iz Sa­ve. Mo­tiv za po­ku­šaj sa­mo­u­bi­stva je „kli­ze­će“ si­ro­ma­štvo u ko­je se dje­voj­ka ne­iz­bje­žno spu­šta­la, a si­tu­a­ci­ja je po­gor­ša­na na­kon što je shva­ti­la da vi­še ne mo­že ni na fa­kul­tet da ide.
Ovo je dno dna. Kći obič­nog gra­đa­ni­na ne­ma za stu­di­ra­nje, a dje­ca po­li­ti­ča­ra i taj­ku­na idu na pri­vat­ne fa­kul­te­te, pla­ća­ju hi­lja­de eura go­di­šnje, jer su nji­ho­ve ta­te ski­nu­le ko­žu ta­ti ove stu­dent­ki­nje, pa ne mo­že da ško­lu­je svo­je di­je­te. I ne idu „ta­ti­ni si­no­vi“ na pri­vat­ne fa­kul­te­te sa­mo za­to što ima­ju pa­ra, već i za­to što je ta­mo pro­la­znost mak­si­mal­na, jer su kri­te­ri­ju­mi na­sta­ve i ocje­nji­va­nja mi­ni­mal­ni. Pro­fe­so­ra ho­no­rar­ca na jed­nom pri­vat­nom fa­kul­te­tu u Be­o­gra­du de­kan je pi­tao za­što je obo­rio iz­vje­snog „stu­den­ta“'? Pro­fe­sor mu je od­go­vo­rio da ni­je ni­ko­ga do ta­da obo­rio, da je pu­štao i pro­pu­štao na svo­jim is­pi­ti­ma, ali da obo­re­ni stu­dent ni­je čak ni ,,do­bar dan'' re­kao na is­pi­tu, a ka­mo­li da je od­go­vo­rio i sa tuc-muc na bi­lo ko­je pi­ta­nje i pot­pi­ta­nje. Is­pit je bio ja­van, pred dru­gim stu­den­ti­ma. On­da je de­kan re­kao tom pro­fe­so­ru da to ne smi­je vi­še da se po­no­vi, jer „ni­je nje­gov otac pla­tio 6.000 eura škol­sku go­di­nu kod nas da ga ti oba­raš na is­pi­tu!“
Dje­voj­ka s Bran­ko­vog mo­sta ni­je ima­la nov­ca ni za dr­žav­ni fa­kul­tet, jer je i ta­mo pljač­ka na­še dje­ce. Na Fi­lo­lo­škom fa­kul­te­tu u Be­o­gra­du, na ko­me su ta­bla i kre­da i da­lje naj­za­stu­plje­ni­je di­dak­tič­ko sred­stvo, go­di­šnja ško­la­ri­na je hi­lja­du eura plus pla­ća­nje is­pi­ta i dru­gih iz­mi­šlje­nih da­žbi­na i plus knji­ge, stan, hra­na. A on­da Go­spo­dar­čić ka­že na TV-u ka­ko je sa­mo­u­pra­vlja­nje bi­lo ka­ta­stro­fa­lan re­žim. Ni­je ga stid da to ka­že, jer je baš on stu­di­rao bes­plat­no u tom re­ži­mu, a bi­li su ozbilj­ni kri­te­ri­ju­mi stu­di­ja. On ko­ji je stu­di­rao dža­be sa­da je uveo dr­žav­ni si­stem neo­li­be­ral­ne pri­ro­de u ko­me je bez­ob­zir­na pljač­ka na­ro­da osnov­na ide­o­lo­gi­ja, ali nje­go­va dje­ca idu u pri­vat­nu ško­lu. Tu i je­ste pri­mjer raz­li­ke iz­me­đu so­ci­jal­ne dr­ža­ve i neo­li­be­ral­ne dr­ža­ve. Dok smo ima­li so­ci­jal­nu dr­ža­vu, Go­spo­dar­čić je stu­di­rao dža­be, a sa­da ka­da je on uveo neo­li­be­ral­nu evro­a­tlant­sku po­šast, na­ša dje­ca pla­ća­ju ško­la­ri­nu na dr­žav­nim fa­kul­te­ti­ma sa naj­ma­nje tri pro­sječ­ne pla­te za jed­nu škol­sku go­di­nu. Ni­je do­volj­no re­ći bru­ka i sra­mo­ta, jer da na­ši po­li­ti­ča­ri i par­ti­je zna­ju za bru­ku i sra­mo­tu, ne bi nam na vla­sti bi­le evro­a­tlant­ske iz­je­li­ce.
Ali, ni­je ne­sreć­na stu­dent­ki­nja sko­či­la s mo­sta u ri­je­ku, već su je u nju gur­nu­li na­ši po­li­ti­ča­ri na vla­sti! A ono što je još stra­šni­je je­ste da ću­te uni­ver­zi­tet­ski pro­fe­so­ri, in­te­lek­tu­al­ci, no­vi­na­ri, aka­de­mi­ci, iako svi zna­ju ka­kvi su nam pri­vat­ni fa­kul­te­ti i za šta slu­že. Do­kaz da je sta­nje ka­ta­stro­fal­no je i to što jed­no du­plo go­lo, od­no­sno i taj­kun i po­li­ti­čar isto­vre­me­no, ko­ji je je­dva za­vr­šio fa­kul­tet sa še­sti­com, sa­da ima svoj pri­vat­ni uni­ver­zi­tet u Pod­go­ri­ci. Ne­će bi­ti da je kva­li­tet tog uni­ver­zi­te­ta vi­ši od nje­go­vog ga­zde!
Ne­sreć­na be­o­grad­ska stu­dent­ki­nja ko­ju su gur­nu­li u mut­nu be­o­grad­sku Sa­vu srp­ski po­li­ti­ča­ri svo­jom po­li­ti­kom ima­la je po­no­sa i ni­je htje­la vi­še da je po­ni­ža­va­ju ni po ci­je­nu ži­vo­ta. A to­li­ka že­lja da stu­di­ra je uz­vi­še­no osje­ća­nje ko­je oni ne­ma­ju, jer ku­pu­ju di­plo­me. Zva­nič­ne pla­te im ma­nje od hi­lja­du eura, a dje­ca im stu­di­ra­ju u ino­stran­stvu ili na pri­vat­nim fa­kul­te­ti­ma. Pa šta ra­di po­li­ci­ja? Njoj sva­ka čast što je spa­si­la be­o­grad­sku stu­dent­ki­nju od smr­ti, ali da ona ra­di svoj po­sao, dje­voj­ka ne bi ska­ka­la u vo­du, jer bi lo­po­vi na vla­sti bi­li na ro­bi­ji, a ona na stu­di­ja­ma.
(Autor je ne­ka­da­šnji
ge­ne­ral­ni kon­zul SRJ
u Ba­ri­ju)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"