Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-06-22 NA KUČKIM KORITIMA SE NASTAVLJA SA OGRAĐIVANJEM PLACEVA I GRADNJOM BEZ PLANA
Table sa „obavještenjima” koje postavljaju građani Ovo je moj plac na državnoj zemlji
Dan - novi portal
Na Kuč­kim Ko­ri­ti­ma u to­ku je grad­nja broj­nih vi­ken­di­ca na dr­žav­nom ze­mlji­štu. Ne­le­gal­na grad­nja po­seb­no je uze­la ma­ha u po­sled­njih ne­ko­li­ko mje­se­ci, pri­je po­čet­ka stu­pa­nja na sna­gu Za­ko­na o le­ga­li­za­ci­ji ne­for­mal­nih obje­ka­ta či­ja je pri­mje­na naj­avlje­na za 1. jul. Pla­ce­vi se na Kuč­kim Ko­ri­ti­ma uve­li­ko za­u­zi­ma­ju, ogra­đu­ju, a ne­ki su se do­sje­ti­li da osta­ve ta­ble sa po­ru­kom da je ze­mlji­šte za­u­ze­to.
Da na pla­ni­ni cvje­ta „di­vlja” grad­nja pri­mi­je­tio je Go­ran Vu­jo­še­vić mje­šta­nin Kuč­kih Ko­ri­ta.
- Svi vi­di­mo da se uve­li­ko ra­di, pa ne­ka ra­di ka­da im je dr­ža­va to omo­gu­ći­la i ni­je sta­la na kraj to­me. Na pla­ni­ni se tre­nut­no gra­di oko 70 vi­ken­di­ca, a in­spek­ci­ja još ni­je do­la­zi­la. Sko­ro i da ne­ma vi­še kva­dra­ta slo­bod­nog ze­mlji­šta. Sve je uzur­pi­ra­no. Što ra­de sa vi­ken­di­ca­ma ne znam, da li ih pre­pro­da­ju ili ne ni­je­sam upo­znat – ka­že Vu­jo­še­vić.
Ne­le­gal­nu grad­nju na Kuč­kim Ko­ri­ti­ma pri­mi­je­tio je i Žar­ko Iva­no­vić, se­kre­tar Ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je Me­dun.
- Na Ko­ri­ti­ma se uve­li­ko ra­de vi­ken­di­ce, lju­di su po­če­li da obi­lje­ža­va­ju ze­mlju. In­spek­ci­ja bi tre­ba­la da obi­đe Kuč­ka Ko­ri­ta i za­bra­ni ne­le­gal­nu grad­nju. Mi­slim da lju­di gra­be da sve to za­vr­še pri­je po­čet­ka pri­mje­ne Za­ko­na o le­ga­li­za­ci­ji ne­for­mal­nih obje­ka­ta. Ne ra­zu­mi­jem to što se ta­mo ra­di, sma­tram ne­pri­mje­re­nim da ne­ko uzur­pi­ra dr­žav­nu ze­mlju i da pri­tom do­bi­je i as­falt, vo­du i stru­ju. To je stra­šno i za ka­znu pa in­spek­ci­ja tre­ba da re­a­gu­je – re­kao je Iva­no­vić.
Se­kre­tar Mje­sne za­jed­ni­ce Ubli Mi­lo­van Pa­vi­će­vić tvr­di da se ni­ko od mje­šta­na ni­je obra­ćao MZ ka­ko bi pri­ja­vio „di­vlju” grad­nju obje­ka­ta. I Pa­vi­će­vić je pri­mi­je­tio da je na pla­ni­ni po­ve­ća­na iz­grad­nja.
- Mje­snoj za­jed­ni­ci ni­ko ni­je pri­ja­vio da se gra­de objek­ti. Obi­la­skom te­re­na vi­di se da je po­ve­ća­na grad­nja, a či­ni mi se da in­spek­ci­ja ni­je obi­la­zi­la Kuč­ka Ko­ri­ta. Da su nam gra­đa­ni pri­ja­vi­li mi bi­smo to pro­sli­je­di­li in­spek­ci­ji. Pro­šle go­di­ne mi smo se obra­ća­li in­spek­ci­ji i tra­ži­li da se za­u­sta­vi „di­vlja” grad­nja. Oni su ta­da iza­šli na te­ren i za­u­sta­vi­li ne­le­gal­nu grad­nju, ali sa­da se po­no­vo ra­di. Oči­gled­no je da žu­re da na­pra­ve vi­ken­di­ce pri­je ne­go poč­ne pri­mje­na za­ko­na. Na Kuč­kim Ko­ri­ti­ma sa­da ima­te od­nos Ku­ča i do­se­lje­ni­ka po­la-po­la - re­kao je Pa­vi­će­vić.
Da na Kuč­kim Ko­ri­ti­ma cvje­ta ne­le­gal­na grad­nja ni­je­su upo­zna­ti u Upra­vi za in­spek­cij­ske po­slo­ve jer in­spek­to­ri ovaj rejon ni­je­su obi­la­zi­li u ovoj go­di­ni. Po­moć­nik di­rek­to­ra Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve Bi­lja­na Ja­kić po­ru­či­la je da će or­ga­ni­zo­va­ti kon­tro­le.
N.S.-A.D.


Mi­ni­star­stvo po­ni­šti­lo šest rje­še­nja o ru­še­nju

Bi­lja­na Ja­kić ka­že da je Upra­va za in­spek­cij­ske po­slo­ve u pro­šloj go­di­ni do­ni­je­la šest rje­še­nja za ru­še­nje ne­le­gal­no sa­gra­đe­nih obje­ka­ta na Kuč­kim Ko­ri­ti­ma na ko­ja su se Mi­ni­star­stvu odr­ži­vog raz­vo­ja ža­li­le stran­ke.
- Mi­ni­star­stvo je po­ni­šti­­lo rje­še­nja i vra­ti­lo ih na po­nov­no po­stu­pa­nje. Raz­log za po­ni­šte­nje rje­še­nja je taj što ni­je­su ozna­če­ne ka­ta­star­ske par­ce­le. In­spek­to­ri su u rje­še­nju ozna­či­li lo­ka­ci­je sa ka­ta­star­skom op­šti­nom i bro­jem blo­ka u ko­jem je spor­ni obje­kat. Da bi do­ni­je­li no­vo rje­še­nje in­spek­to­ri su se obra­ti­li Upra­vi za ne­kret­ni­ne ra­di iz­ja­šnje­nja da li se u ovoj ka­ta­star­skoj op­šti­ni u okvi­ru blo­ka mo­že pre­ci­zno od­re­di­ti ka­ta­star­ska par­ce­la na ko­joj se gra­di spor­ni obje­kat. Me­đu­tim, od Upra­ve za ne­kret­ni­ne ni­je­smo do­bi­li od­go­vor, pa smo po­sla­li ur­gen­ci­je. Me­đu­tim, do sa­da ni­je sti­gao od­go­vor ka­ko bi in­spek­to­ri na­sta­vi­li vo­đe­nje pro­stup­ka. Da bi rje­še­nje u po­nov­nom po­stu­pa­nju bi­lo for­mal­no-prav­no is­prav­no mo­ra se utvr­di­ti ka­ta­star­ska par­ce­la - na­ve­la je Ja­kić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"