Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Policija ušla u Duvanski, potraga za Boljevićem * Ubijali vojnike JNA u Čepikućama * Zviždaču prijetili da će ga prebiti * Pod prismotrom 942 građanina * Treći svjetski rat je već u toku * Zbogom tatatatira * Koliko Evrope
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 28-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Džavid Šabović, funkcioner SDP-a:
Izlazak opozicije na lokalne izbore u Herceg Novom 7. maja logičan je korak, jednako kao i bojkot nikšićkih izbora.

Vic Dana :)

Sjede Mujo i Haso u kafani, redaju rakijice jednu za drugom, kad će Mujo:
– Haso, bolan, znaš li ti da su Amer’kanci izmislili teleskop za gledat’ zvijezde?
Haso klimne:
– Znam!
Mujo strese još jednu pa upita:
– A znaš li da su Rusi izmislili periskop za gledat’ iznad vode?
Haso opet klimne:
– Jašta da znam!
Mujo ga pogleda i ispali:
– Pa dobro, a jel’ znaš da su Bosanci izmislili spravu za gledat’ kroz zid?
Haso zbunjeno odgovori:
– Jok, bolan, koja je to sprava, matereti?
Mujo ga udari po glavi:
– Prozor, majmune, prozor!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-03-22 ELEKTRONSKI UREĐAJI IZ OSAM ZEMALJA PRIJETNJA ZA AMERIKU U SAD avionom ne mogu ni laptopovi Zabrana se odnosi na putnike na određenim letovima iz Egipta, Jordana, Kuvajta, Maroka, Katara, Saudijske Arabije, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata
Dan - novi portal
Kao od­go­vor na „ne­spe­ci­fič­nu te­ro­ri­stič­ku pri­jet­nju”, u Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma po­če­lo je spro­vo­đe­nje pri­vre­me­ne za­bra­ne uno­še­nja u avi­o­ne ve­ćih elek­tron­skih ure­đa­ja, ko­ja va­ži za le­to­ve iz osam bli­sko­i­stoč­nih ze­ma­lja i dr­ža­va sje­ver­ne Afri­ke. U za­bra­nje­nu elek­tro­ni­ku spa­da­ju lap­to­po­vi, ta­ble­ti, DVD ple­je­ri i vi­deo-igre. U ruč­nom pr­tlja­gu bi­će do­zvo­lje­ni sa­mo mo­bil­ni i pa­met­ni te­le­fo­ni.
Za­bra­na pre­no­še­nja elek­tron­skih ure­đa­ja u ruč­nom pr­tlja­gu na le­to­vi­ma iz osam dr­ža­va pre­te­žno sa Bli­skog is­to­ka i sje­ve­ra Afri­ke stu­pi­la je ju­če na sna­gu.
Od­no­si se na put­ni­ke na od­re­đe­nim le­to­vi­ma iz Egip­ta, Jor­da­na, Ku­vaj­ta, Ma­ro­ka, Ka­ta­ra, Sa­u­dij­ske Ara­bi­je, Tur­ske i Uje­di­nje­nih Arap­skih Emi­ra­ta.
Ad­mi­ni­stra­ci­ja ame­rič­kog pred­sjed­ni­ka Do­nal­da Tram­pa po­tvr­di­la je da je ri­ječ o od­go­vo­ru na ne­spe­ci­fič­nu te­ro­ri­stič­ku pri­jet­nju.
Je­dan ame­rič­ki zva­nič­nik re­kao je agen­ci­ji AP da se za­bra­na od­no­si na di­rekt­ne le­to­ve sa 10 me­đu­na­rod­nih aero­dro­ma iz osam ze­ma­lja u SAD.
Za­bra­na je ob­ja­vlje­na u po­ne­dje­ljak u sa­op­šte­nji­ma Jor­dan­ske kra­ljev­ske avio-kom­pa­ni­je i dr­žav­ne no­vin­ske agen­ci­je Sa­u­dij­ske Ara­bi­je.
Jor­dan­ska kra­ljev­ska avio-kom­pa­ni­ja je na­ve­la da se za­bra­na ne od­no­si na mo­bil­ne te­le­fon­ske apa­ra­te i me­di­cin­ske ure­đa­je, a sve osta­lo tre­ba da se upa­ku­je u pri­ja­vlje­ni pr­tljag.
Avio-kom­pa­ni­ja do­da­je da se za­bra­na pre­no­še­nja elek­tron­skih ure­đa­ja od­no­si na le­to­ve iz Jor­da­na ka Nju­jor­ku, Či­ka­gu, De­tro­i­tu i Mon­tre­a­lu. U sa­op­šte­nju sa­u­dij­ske agen­ci­je je na­ve­de­no da se za­bra­na od­no­si na le­to­ve iz Ri­ja­da i Dže­de.
Za­bra­na je stu­pi­la na sna­gu uoči da­na­šnjeg sa­stan­ka ko­a­li­ci­je pred­vo­đe­ne SAD u bor­bi pro­tiv eks­tre­mi­stič­ke gru­pe Islam­ska dr­ža­va u Va­šing­to­nu. Oče­ku­je se da će vi­so­ki arap­ski zva­nič­ni­ci pri­su­stvo­va­ti sa­stan­ku u Stejt de­part­men­tu.
Pre­ma na­vo­di­ma ame­rič­kih zva­nič­ni­ka, ova od­lu­ka ne­ma ve­ze sa na­mje­rom ame­rič­kog pred­sjed­ni­ka da se uve­de za­bra­na ula­ska u SAD.
(RTS)


I Bri­ta­ni­ja za­bra­ni­la uno­še­nje elek­tron­skih ure­đa­ja

LON­DON – Bri­tan­ska vla­da za­bra­ni­la je elek­tron­ske ure­đa­je u ruč­nom pr­tlja­gu dr­ža­vlja­na šest pre­te­žno mu­sli­man­skih ze­ma­lja ko­ji avi­o­nom pu­tu­ju u Ve­li­ku Bri­ta­ni­ju.
U sa­op­šte­nju vla­de se ka­že da je pre­mi­jer­ka Te­re­za Mej pred­sje­da­va­la sa­stan­kom o avio-bez­bjed­no­sti na ko­me su do­go­vo­re­ne no­ve mje­re bez­bjed­no­sti za sve le­to­ve ko­ji do­la­ze iz Tur­ske, Li­ba­na, Jor­da­na, Egip­ta, Tu­ni­sa i Sa­u­dij­ske Ara­bi­je.
U sa­op­šte­nju se na­vo­di da je vla­da bi­la u kon­tak­tu sa ame­rič­kom ad­mi­ni­stra­ci­jom ka­ko bi u pot­pu­no­sti ra­zu­mje­la po­zi­ci­ju Ame­ri­ka­na­ca, ko­ji su ta­ko­đe ju­če uve­li slič­nu za­bra­nu.
Pre­ma no­vim mje­ra­ma put­ni­ci­ma na le­to­vi­ma „ne­će bi­ti do­zvo­lje­no da uno­se bi­lo ka­kve te­le­fo­ne, lap­to­po­ve ili ta­ble­te, ve­će od nor­mal­ne ve­li­či­ne mo­bil­nog te­le­fo­na ili pa­met­ne te­le­fo­ne” u ka­bi­nu. (Be­ta-AP)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"