Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Aktuelnosti - datum: 2016-11-30 HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA PODGORIČKE EKONOMSKE ŠKOLE „MIRKO VEŠOVIĆ” NAIŠLA NA VELIKI ODZIV
Sa sinoćnje humanitarne priredbe Đaci sakupili 853 eura za Martinovo liječenje
Dan - novi portal
-Šta zna­či bi­ti hu­man po­ka­za­li su uče­ni­ci pod­go­rič­ke Eko­non­ske ško­le „Mir­ko Ve­so­vić” ko­ji su na hu­ma­ni­tar­noj pri­red­bi si­noć sa­ku­pi­li 853 eura za li­je­če­nje dvo­go­di­šnjeg dje­ča­ka Mar­ti­na Stje­pa­no­vi­ća iz Her­ceg No­vog. Mar­tin bo­lu­je od bron­ho­pul­mo­nal­ne dis­pla­zi­je i ce­re­bral­ne pa­ra­li­ze i tre­nut­no je na li­je­če­nju u Be­o­gra­du. Nje­go­vo li­je­če­nje mje­seč­no ko­šta 3.000 eura, zbog če­ga su se bu­du­ći eko­no­mi­sti i prav­ni­ci od­lu­či­li da or­ga­ni­zu­ju hu­ma­ni­tar­nu pri­red­bi i sa­ku­pe no­vac.
Ma­tu­rant Eko­nom­ske ško­le Ni­ko­li­na To­mo­vić sa­op­šti­la je da su, po­red nov­ca ko­ji su pri­ku­pi­li na hu­ma­ni­tar­noj ak­ci­ji, do­bi­li i nov­ča­ne pri­lo­ge od gra­đa­na ko­je su oni di­rekt­no upla­ti­li na ži­ro-ra­čun.
– Hu­ma­ni­tar­na pri­red­ba ima za cilj da pri­ku­pe sred­stva i po­mog­ne obo­lje­loj dje­ci. Ove go­di­ne od­lu­či­li smo da po­mog­ne­mo dvo­go­di­šnjem Mar­ti­nu Stje­pa­no­vi­ću iz Her­ceg No­vog. Že­lje­li smo da mu bar ma­lo olak­ša­mo li­je­če­nje i po­ka­že­mo da mla­di da­nas je­su hu­ma­ni bez ob­zi­ra na to što, na­ža­lost tako ne mi­sli ve­ći­na. Mla­di ima­ju osje­ća­ja i slu­ha za tu­đu ne­vo­lju i ne­sre­ću, ima­mo že­lju da po­mog­ne­mo – sa­op­šti­la je To­mo­vi­će­va.
Ona je na­ve­la da su no­vac sa­ku­pi­li od pro­da­je ula­zni­ca na hu­ma­ni­tar­noj pri­red­bi ko­ja je or­ga­ni­zo­va­na u KIC-u „Bu­do To­mo­vić”.
– Ni­je­smo že­lje­li da od­re­đu­je­mo ci­je­nu ula­zni­ca, već su gra­đa­ni da­va­li ko­li­ko je ko mo­gao. Za or­ga­ni­zo­va­nje ove ak­ci­je vla­da­lo je ve­li­ko in­te­re­so­va­nje đa­ka – na­ve­la je To­mo­vi­će­va.
Pro­fe­sor Eko­nom­ske ško­le An­ki­ca Đu­ri­šić po­no­sna je na uče­ni­ke.
– U ak­ci­ji je uče­stvo­va­lo pe­de­set uče­ni­ka, a u pi­ta­nju je fe­no­me­na­lan tim ko­ji je sa­ra­đi­vao do­bro, ko­ji je do­bro slu­šao i ko­ji je imao ide­ju da po­mog­ne. Ovo je dru­ga ak­ci­ja ko­ju or­ga­ni­zu­ju uče­ni­ci na­še ško­le. Pro­šle go­di­ne ak­ci­ju smo or­ga­ni­zo­va­li u ško­li, ove go­di­ne smo do­bi­li po­nu­du da bu­de­mo go­sti KIC-a... Zbog ovo­ga što ra­de ja­ko sam po­no­sna na đa­ke – na­gla­si­la je Đu­ri­ši­će­va.
Na uče­ni­ke je po­no­san i Bra­ni­slav Đu­kić, di­rek­tor Eko­nom­ske ško­le „Mir­ko Ve­šo­vić”.
– Uče­ni­ci su uz po­moć pro­fe­so­ra or­ga­ni­zo­va­li pri­red­bu ka­ko bi pri­ku­pi­li no­vac za dje­ča­ka ko­jem je neo­p­hod­na po­moć. Da su hu­ma­ni­sti, na­ši đa­ci do­ka­zu­ju i u broj­nim ak­ci­ja­ma do­bro­volj­nog da­va­la­štva kr­vi. Za­do­vo­ljan sam mla­dim ge­ne­ra­ci­ja­ma ko­je iz­la­ze iz na­še ško­le jer se vi­di da, osim zna­nja ko­je sti­ču u ško­lu, ima­ju na pre­tek hu­ma­no­sti i ljud­sko­sti – na­veo je Đu­kić.
Đa­ci su se pu­bli­ci pred­sta­vi­li broj­nim tač­ka­ma ko­je su pri­re­mi­li, a ugo­sti­li su i gru­pu Haj­vej i KUD Alu­mi­ni­jum.N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"