Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Milo gura Vešovića dok ga Katnić izviđa * „Teroristima” po pet mjeseci zatvora * Pored sina plaćamo kumove i drugove * Šef ANB-a priznao susrete sa Branom * Ne planiramo više duete * Sunčane igrarije u Delti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zdenka Popović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore:
– Milovi prijatelji državi dužni stotine miliona eura.

Vic Dana :)

Ide zec šumom i vidi da svi odjednom bježe pa zaustavi malog miša i upita ga:
- Je li, mišu, što svi bježe?
A miš će njemu:
- Lav je provalio da ga lavica vara pa bježe svi sumnjivi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana VELIZAR KALUĐEROVIĆ OBJELODANIO SKANDALOZNE VEZE PERUNIČIĆA SA KONTROVERZNIM BIZNISMENOM
Peruničić i Mićunović Šef ANB-a priznao susrete sa Branom Kaluđerović je objasnio da su članovi odbora, shodno svojim nadležnostima, prilikom kontrolnog saslušanja postavljali pitanja šefu ANB-a. On ga je pitao da li se kao direktor ANB-a susrijeće sa osobom koja u ukupnoj javnosti Crne Gore slovi za najpoznatije lice iz oblasti kriminalnog podzemlja, na šta mu je Peruničić potvrdno odgovorio
Dan - novi portal
Di­rek­tor Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost De­jan Pe­ru­ni­čić pri­znao je da se sri­je­će sa kon­tro­verz­nim bi­zni­sme­nom Bra­ni­sla­vom Bra­nom Mi­ću­no­vi­ćem, ka­zao je član GO De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Ve­li­zar Ka­lu­đe­ro­vić. On je to obje­lo­da­nio go­stu­ju­ći u emi­si­ji „Na­či­sto“ na TV Vi­je­sti, tvr­de­ći da je Pe­ru­ni­čić to pri­zna­nje iz­nio na sjed­ni­ci skup­štin­skog od­bo­ra za bez­bjed­nost u pro­šlom sa­zi­vu ko­ja je odr­ža­na u ju­lu mi­nu­le go­di­ne.
Ka­lu­đe­ro­vić je ob­ja­snio da su čla­no­vi od­bo­ra, shod­no svo­jim nad­le­žno­sti­ma, pri­li­kom kon­trol­nog sa­slu­ša­nja po­sta­vlja­li pi­ta­nja še­fu ANB-a. Ka­lu­đe­ro­vić ga je pi­tao da li se kao di­rek­tor Agen­ci­je za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost su­sri­je­će sa oso­bom ko­ja u ukup­noj jav­no­sti Cr­ne Go­re slo­vi za naj­po­zna­ti­je li­ce iz obla­sti kri­mi­nal­nog pod­ze­mlja.
– Vje­ru­jem da će gra­đa­ni i bez po­mi­nja­nja ime­na la­ko pre­po­zna­ti o ko­me se ra­di jer se to li­ce i to ime naj­če­šće po­mi­nju – Bra­no Mi­ću­no­vić. Da­kle, di­rekt­no sam ga pi­tao: da li ste ima­li su­sre­te sa Bra­nom Mi­ću­no­vi­ćem? Pr­vo je po­ku­šao da iz­bjeg­ne od­go­vor, ali ka­da sam po­no­vio pi­ta­nje, pri­znao je da je­ste –is­pri­čao je je Ka­lu­đe­ro­vić.
Ka­ko je do­dao, od­go­va­ra­ju­ći na nje­go­va pi­ta­nja, Pe­ru­ni­čić je re­kao da sa Mi­ću­no­vi­ćem ni­je u rod­bin­skim ili ku­mov­skim ve­za­ma.
–Re­kao je da ne od­bi­ja da se sri­je­će sa bi­lo kim ko že­li sa njim da se sret­ne. Ne­ka jav­nost ci­je­ni ko­li­ko je po­treb­no i ko­li­ko je nu­žno da di­rek­tor ANB-a sje­di i vje­ro­vat­no pi­je ka­fu sa ta­kvim li­ci­ma – re­kao je Ka­lu­đe­ro­vić.
Dru­že­nje di­rek­to­ra ANB-a ne bi bi­lo spor­no da se ne ra­di o li­cu ko­je je u bi­je­loj knji­zi, onoj ko­ju je sa­či­ni­la upra­vo nje­go­va slu­žba, ozna­če­no kao šef ma­fi­je.
Pro­tiv kon­tro­verz­nog cr­no­gor­skog bi­zni­sme­na u Ba­ri­ju je vo­đe­no vi­še po­stu­pa­ka i su­đe­no mu je za naj­te­ža kri­vič­na dje­la. Po­red nje­ga, ita­li­jan­sko tu­ži­la­štvo je op­tu­ži­lo ne­ko­li­ko dr­ža­vlja­na Cr­ne Go­re i Sr­bi­je za ma­fi­ja­ško udru­ži­va­nje.
Pre­ma do­ku­men­tu iz 2012. go­di­ne, ko­ji je pot­pi­sa­la su­di­ja Su­za­na de Fe­li­će, dio kri­vič­nih dje­la ko­ja se pri­pi­su­ju op­tu­že­ni­ma, a ko­ji se ti­ču is­tra­ge ko­ju je spro­ve­lo tu­ži­la­štvo u Na­pu­lju, pro­gla­šen je za­star­je­lim. U pi­ta­nju su dje­la šver­ca ci­ga­re­ta, od­no­sno ras­tu­ra­nja stra­nih du­van­skih pro­iz­vo­da na te­ri­to­ri­ji Re­pu­bli­ke Ita­li­je. Tu­ži­la­štvo u Na­pu­lju je 2005. go­di­ne sve spi­se pred­me­ta pre­da­lo tu­ži­lač­kim or­ga­ni­ma u Ba­ri­ju, gdje je po­stu­pak ob­je­di­njen.
Tu­ži­la­štvo iz Ba­ri­ja sa­da te­re­ti Bra­ni­sla­va Bra­na Mi­ću­no­vi­ća, Ve­se­li­na Ba­ro­vi­ća, Bran­ka Vu­jo­še­vi­ća, Du­šan­ku Jek­nić Pe­šić i An­dri­ju Dra­ško­vi­ća za stva­ra­nje kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. Na spi­sku osum­nji­če­nih ra­ni­je je bio i do­sko­ra­šnji cr­no­gor­ski pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić, ko­ji je u spi­si­ma tu­ži­la­štva ozna­čen kao šef or­ga­ni­za­ci­je, ali je on iz­o­sta­vljen iz pro­ce­sa zbog imu­ni­te­ta dr­žav­nog zva­nič­ni­ka.
Ita­li­jan­ski tu­ži­lac Kar­me­lo Ri­ko ra­ni­je je pre­dao su­du tran­skrip­te raz­go­vo­ra osum­nji­če­nih, a po­sli­je to­ga su advo­ka­ti okri­vlje­nih cr­no­gor­skih i srp­skih dr­ža­vlja­na Bra­ni­sla­va Bra­na Mi­ću­no­vi­ća, Ve­se­li­na Ba­ro­vi­ća, Bran­ka Vu­jo­še­vi­ća, Du­šan­ke Jek­nić Pe­šić i An­dri­je Dra­ško­vi­ća za­tra­ži­li od su­di­je da zva­nič­no od­ba­ci tran­skrip­te pri­slu­ški­va­nih raz­go­vo­ra kao do­kaz jer su nji­ho­vi kli­jen­ti pri­slu­ški­va­ni mi­mo za­ko­na.
Mi­ću­no­vi­ća su me­di­ji i is­tra­žni or­ga­ni iz re­gi­o­na po­ve­zi­va­li sa broj­nim li­kvi­da­ci­ja­ma, ali i sa dru­gim kri­vič­nim dje­li­ma.
M.V.P.


Sum­nji­čen za bru­tal­no ubi­stvo

Mi­ću­no­vić je do­vo­đen u ve­zu i sa ubi­stvom Ra­do­va­na Ko­va­če­vi­ća, ko­ji je pri­je vi­še od de­ce­ni­ju li­kvi­di­ran is­pred Ur­gent­nog cen­tra u Pod­go­ri­ci.
Mi­ću­no­vić je 2004. oslo­bo­đen op­tu­žbe za ubi­stvo is­pred Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re 2001. jer ni­je bi­lo svje­do­ka ko­ji bi po­tvr­di­li da je on ubio Ko­va­če­vi­ća. Svje­do­ci su od­bi­li da po­tvr­de ta­da­šnje sum­nje po­li­ci­je iako su bi­li pri­sut­ni ka­da se de­sio taj zlo­čin.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"