Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2017-11-21 KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA CRNE GORE POČELA PRIPREME ZA DUEL KVALIFIKACIJA ZA SVJETSKO PRVENSTVO SA ŠPANIJOM
Atmosfera donosi rezultat
Dan - novi portal
Re­pre­zen­ta­ci­ja Cr­ne Go­re po­če­la je pri­pre­me za pr­vu utak­mi­cu kva­li­fi­ka­ci­ja za Svjet­sko pr­ven­stvo 2019. go­di­ne sa Špa­ni­jom. Se­lek­tor Zve­zdan Mi­tro­vić ob­ja­vio je spi­sak od 13 igra­ča, ma­da će ra­ču­na­ti i na one sa ši­reg spi­ska od 24 ko­šar­ka­ša. On je ob­ja­snio da kod ne­ko­li­ko igra­ča iz Evro­li­ge že­lja ni­je bi­la spor­na, ali da zbog klup­skih oba­ve­za ne­će mo­ći da po­mog­nu. Mi­tro­vić se osvr­nuo na spe­ci­fič­nost re­pre­zen­ta­tiv­nih pro­zo­ra i na­go­vi­je­stio da će za uspjeh bi­ti ključ­na at­mos­fe­ra u eki­pi.
- Na spi­sku je 13 igra­ča, ali je još uvi­jek njih 24 na ši­rem. Ako bu­de ne­kih po­vre­da ili bo­le­sti uvi­jek mo­že­mo do­pu­ni­ti spi­sak sa ne­kim od ovih sa ši­reg spi­ska. Ka­ko je sle­de­ći re­pre­zen­ta­tiv­ni pro­zor u fe­bru­a­ra eki­pe se mo­gu mi­je­nja­ti. U no­vom si­ste­mu tak­mi­če­nja sve se od­vi­ja mno­go br­že ne­go ra­ni­je. Ma­nje je vre­me­na za pri­pre­me i sma­tram da će at­mos­fe­ra u eki­pi bi­ti do­mi­nan­tan fak­tor u pra­vlje­nju re­zul­ta­ta.
Do me­ča sa Špa­ni­jom u pe­tak ma­lo to­ga se mo­že uigra­ti, pa se tra­ži al­ter­na­tiv­ni na­čin pri­pre­me utak­mi­ce.
- U pr­vom du­e­lu sa no­vom se­lek­ci­jom Špa­ni­je ide­mo na či­sto in­di­vi­du­al­ni pri­stup. Re­pre­zen­ta­tiv­ci će do­bi­ti in­di­vi­du­al­ne ka­rak­te­ri­sti­ke pro­tiv­nič­kih igra­ča i tu oče­ku­jem ogrom­nu po­moć Bla­go­te Se­ku­li­ća i Ne­ma­nje Ra­do­vi­ća. Ra­di se o spe­ci­fič­nom tak­mi­če­nju. Ima­mo se­dam ili osam tre­nin­ga da po­sta­vi­mo osnov­ne ele­men­te igre. Po­na­vljam, mno­go će za­vi­si­ti od do­bre mo­ti­va­ci­je, mir­ne gla­ve i na­rav­no ve­li­ke po­dr­ške na­vi­ja­ča, po­ru­čio je Mi­tro­vić.
Is­ku­sni Bla­go­ta Se­ku­lić po­no­vo je na ras­po­la­ga­nju „cr­ve­ni­ma” ka­da je gu­sto, iako je u po­sled­nje vri­je­me imao pro­blem sa po­vre­dom de­snog sto­pa­la. On od­lič­no po­zna­je špan­sku ko­šar­ku. Ci­je­ni i no­vu fu­ri­ju, ali i sma­tra da Cr­na Go­ra pred svo­jim na­vi­ja­či­ma ni­je bez šan­si.
- Špa­ni­ja do­la­zi bez NBA i evro­li­ga­ških igra­ča u pot­pu­no iz­mi­je­nje­nom sa­sta­vu u od­no­su na Evrop­sko pr­ven­stvo. I po­red to­ga na­pra­vi­li su do­bru eki­pu spoj is­ku­stva i mla­do­sti. Oče­ku­je nas te­ška utak­mi­ca. Mi­slim da ni­smo fa­vo­ri­ti, ali ima­mo šan­se za po­bje­du. Uz pa­met­nu igru, ve­li­ku bor­be­nost i pu­nu Mo­ra­ču mi­slim da mo­že­mo na­pra­vi­ti iz­ne­na­đe­nje i sa­vla­da­ti Špa­ni­ju.
Za utak­mi­cu sa Špa­ni­jom ko­ja se igra u pe­tak od 20 ča­so­va vla­da ve­li­ko in­te­re­so­va­nje. Iz KSCG su ot­kri­li da je za­vr­še­na on­lajn pro­da­ja (800 ula­zni­ca), a da se osta­tak mo­že ku­pi­ti sva­kog da­na od 10 do 12 ča­so­va na adre­si Her­ce­go­vač­ka 92. Ci­je­na ula­zni­ce je pet evra.
N.Z.


Mi­tro­vić: Kru­na ka­ri­je­re

Ge­ne­ral­ni se­kre­tar Ko­šar­ka­škog sa­ve­za Cr­ne Go­re Pe­tar Po­po­vić po­že­lio je Zve­zda­nu Mi­tro­vi­ću sre­ću na no­vom za­dat­ku i po­klo­nio mu dres sa bro­jem 1.
- Ovo mje­sto je kru­na ka­ri­je­re u sva­kom po­slu, po­go­to­vo na­šem tre­ner­skom. Čast je vo­di­ti re­pre­zen­ta­ci­ju dr­ža­ve gdje si ro­đen. Zad­njih 15 go­di­na sam va­ni, ali sam uvi­jek bio ov­dje. Ra­dio sam sa mla­đim ka­te­go­ri­ja­ma, sa B re­pre­zen­ta­ci­jom, bi­li smo u kon­tak­tu i pro­du­ža­va­mo sa­rad­nju ko­ja tra­je 25 go­di­na, re­kao je Mi­tro­vić.


Grin do­bi­ja šan­su

Ovaj put će Dža­von­te Grin bi­ti na­tu­ra­li­zo­va­ni igrač u sa­sta­vu Cr­ne Go­re.
- Grin je do­bio po­hva­le od biv­šeg se­lek­to­ra Bog­da­na Ta­nje­vi­ća. Ka­da sam ne­dav­no igrao sa Sa­sa­ri­jem i od njih sam čuo vr­lo po­hval­ne stva­ri o ovom igra­ču. Ima od­li­čan ugo­vor u tom klu­bu, ko­ji že­li da uđe u pr­vu li­gu, i do­bi­će šan­su, ob­ja­snio je Mi­tro­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"