Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ANALIZA ODLUKA O ZAPOŠLJAVANJU U SUSRET GLASANJU ZA PREDSJEDNIKA DRŽAVE
Prebilović Od raspisivanja izbora 1.000 radnih mjesta Pet ministarstava zaposlila su 28 novih lica Prema podacima koje je ministarka javne uprave Suzana Pribilović saopštila krajem prošle godine, platu iz državnog budžeta u Crnoj Gori prima 51.480 lica, a sada ih je najmanje 1.000 više
Dan - novi portal
Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) je od ras­pi­si­va­nja pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra do 8. mar­ta evi­den­ti­ra­la 1.003 slu­ča­ja za­po­šlja­va­nja. Od tog bro­ja 124 li­ca sklo­pi­la su ugo­vor na neo­d­re­đe­no vri­je­me, dok su osta­li na od­re­đe­no, po osno­vu ugo­vo­ra o dje­lu ili kao za­mje­na do po­vrat­ka već an­ga­žo­va­nog li­ca.
Mi­ni­star­stva su za­po­sli­la 28 no­vih li­ca. Naj­vi­še ugo­vo­ra sklo­pi­lo je Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja, ko­jim ru­ko­vo­di Dar­ko Ra­du­no­vić, a u pi­ta­nju je osam no­vih ugo­vo­ra, pri če­mu je šest no­vih rad­ni­ka ras­po­re­đe­no u Por­se­koj upra­vi. Mi­ni­star ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja Ke­mal Pu­ri­šić sklo­pio je ugo­vo­re o ra­du sa šest no­vih slu­žbe­ni­ka, a nje­go­ve ko­le­ge – iz re­so­ra vanj­skih po­slo­va Sr­đan Dar­ma­no­vić, spor­ta Ni­ko­la Ja­no­vić i kul­tu­re Alek­san­dar Bog­da­no­vić, po dva.
U Ministarstvu evrop­skih po­lo­va, či­jim ra­dom ko­or­di­ni­ra pot­pred­sjed­nik Vla­de i mi­ni­star prav­de Zo­ran Pa­žin, an­ga­žo­va­no je tro­je no­vih rad­ni­ka.
U Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de i ru­ral­nog raz­vo­ja, na či­jem če­lu je je­dan od po­ten­ci­jal­nih kan­di­da­ta De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) za pred­sjed­ni­ka dr­ža­ve Mi­lu­tin Si­mo­vić, za­po­sle­no je pet no­vih slu­žbe­ni­ka.
Pre­ma po­da­ci­ma ko­je je mi­ni­sta­rka jav­ne upra­ve Su­za­na Pri­bi­lo­vić sa­op­šti­la kra­jem pro­šle go­di­ne, pla­tu iz dr­žav­nog bu­dže­ta u Cr­noj Go­ri pri­ma 51.480 li­ca, a sa­da ih je naj­ma­nje 1.000 vi­še. To je bio pr­vi put da se jav­no­sti sa­op­šti pre­ci­zan broj za­po­sle­nih u dr­žav­nim i in­sti­tu­ci­ja­ma lo­kal­nih sa­mo­u­pra­va, s ob­zi­rom na to da su do­sad po­sto­ja­le znat­ne raz­li­ke u evi­den­ci­ja­ma ko­je su vo­di­li raz­li­či­ti or­ga­ni.
Pri­bi­lo­vi­će­va je na­kon sjed­ni­ce Vla­de, na ko­joj je usvo­jen Pred­log za­ko­na o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma, pre­ci­zi­ra­la da na cen­tral­nom ni­vou, od­no­sno dr­žav­nom, ra­di 39.306 li­ca, a na lo­kal­nom 12.174.
Pre­ma Stra­te­gi­ji re­for­me jav­ne upra­ve od 2016. do 2020, u In­sti­tu­tu Al­ter­na­ti­va pro­cje­nju­ju da bi u jav­noj upra­vi mo­glo da bu­de ot­pu­šte­no iz­me­đu če­ti­ri i pet hi­lja­da lju­di.
– Na cen­tral­nom ni­vou – to je da bu­de ne­kih iz­me­đu dvi­je do tri hi­lja­de slu­žbe­ni­ka ma­nje, pre­ma sa­da­šnjim pro­jek­ci­ja­ma, i na lo­kal­nom ni­vou da se broj za­po­sle­nih sma­nji 10 od­sto do 2020, što bi tre­ba­lo da bu­de ne­gdje iz­me­đu hi­lja­du i dvi­je hi­lja­de slu­žbe­ni­ka – ka­za­li su u Al­ter­na­ti­vi.
Al­ter­na­ti­va je ne­dav­no utvr­di­la i da je broj za­po­sle­nih u cr­no­gor­skim lo­kal­nim sa­mo­u­pra­va­ma po­ras­tao za sko­ro 400 u to­ku pro­te­kle tri go­di­ne, a to se de­si­lo u pe­ri­o­du ka­da je Vla­da do­no­si­la pla­no­ve i stra­te­gi­je da se sma­nji broj za­po­sle­nih.
Broj za­po­sle­nih naj­vi­še je po­ras­tao u Ko­to­ru i Ro­ža­ja­ma, za 189, u Tiv­tu za 160 i u Pod­go­ri­ci za 138.
– Sve ovo se de­si­lo u pe­ri­o­du ka­da je Vla­da do­no­si­la pla­no­ve i stra­te­gi­je da se sma­nji broj za­po­sle­nih. U 2015. go­di­ni su sa 16 op­šti­na pot­pi­sa­ni i ugo­vo­ri o re­pro­gra­mu po­re­skog du­ga – is­ti­ču u Al­ter­na­ti­vi.
Op­šti­ne ni­je­su is­po­što­va­le ugo­vor­ne oba­ve­ze da sma­nje broj za­po­sle­nih.
– Pri­mje­ra ra­di, broj za­po­sle­nih u Ro­ža­ja­ma sko­ro se udvo­stru­čio – sa 235 u 2014. go­di­ni na 424 u 2017. go­di­ni – upo­zo­ri­li su u toj NVO.
M.S.

Jed­no­krat­ne so­ci­ja­le i do hiljadu eura

Od ras­pi­si­va­nja pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog star­anja po­di­je­li­lo je 56.106 eura jed­no­krat­nih so­ci­jal­nih po­mo­ći, a op­šti­ne 100.793. Gra­đa­ni­ma su upla­ći­va­ni iz­no­si od 10, pre­ko 500, do čak 1.000 eura.
Mi­ni­star­stvo je iz­da­lo ukup­no 874 rje­še­nja o po­mo­ći, a što se lo­kal­nih sa­mo­u­pra­va ti­če naj­i­zda­šni­ji je bio Glav­ni grad Pod­go­ri­ca sa 491 od­lu­kom.
Op­šti­na Nik­šić je spe­ci­fič­na jer su is­pla­ći­va­li naj­ve­će jed­no­krat­ne so­ci­jal­ne po­mo­ći – u iz­no­si­ma od 810 ili 1.000 eura. Iz­no­se od sve­ga 10 eura da­va­lo je mi­ni­star­stvo.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"