Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika PREDSJEDNIK SAVJETA URA BRANKO LUKOVAC PORUČIO Otvoreni za sve koji žele promjene
Dan - novi portal
Gra­đan­ski po­kret URA u pot­pu­no­sti je po­sve­ćen neo­p­hod­nim pro­mje­na­ma u Cr­noj Go­ri i otvo­ren za sa­rad­nju sa svi­ma ko­ji di­je­le te ci­lje­ve, sa­op­štio je ju­če pred­sjed­nik Sa­vje­ta URA Bran­ko Lu­ko­vac. Na pi­ta­nje no­vi­na­ra da li oče­ku­je da će se So­ci­jal­de­mo­krat­ska par­ti­ja na­kon epo­lo­ga stra­nač­kog kon­gre­sa pri­klju­či opo­zi­ci­ji sa ci­ljem da do­đe do pro­mje­ne vla­sti, Lu­ko­vac je ka­zao da URA ni­ko­ga ne is­klju­ču­je.
– Gra­đan­ski po­kret URA, kao or­ga­ni­za­ci­ja ko­ja je po­sve­će­na pro­mje­na­ma ko­je tre­ba da do­pri­ne­su sa­vla­da­va­nju te­ško­ća, otvo­re­na je za sa­rad­nju sa svi­ma ko­ji di­je­le ta­kva uvje­re­nja, na­če­la i za­dat­ke. Mi ni­ko­ga ne is­klju­ču­je­mo, a oni ko­ji sma­tra­ju da su im ta­kvi ci­lje­vi pri­hva­tlji­vi, po­ten­ci­jal­ni su part­ne­ri URA. To mo­gu bi­ti i no­vo­for­mi­ra­ne par­ti­je, ali i one ko­je su već na po­li­tič­koj po­zor­ni­ci Cr­ne Go­re, uko­li­ko su sprem­ne da se pri­dru­že ova­kvoj mi­si­ji URA –po­ru­čio je Lu­ko­vac na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re.
U Gra­đan­skom po­kre­tu URA is­ti­ču da su svje­sni da su tek na po­čet­ku po­li­tič­kog dje­lo­va­nja i da će tre­ba­ti vre­me­na da se pred­sta­ve gra­đa­ni­ma i stek­nu nji­ho­vo po­vje­re­nje.
– To ni­je krat­ko­ro­čan za­da­tak već du­go­roč­na mi­si­ja. Mo­žda za pet do de­set go­di­na vje­ru­je­mo da će sa­zre­ti uvje­re­nje i da će se sku­pi­ti do­volj­no sna­ga ko­je će mo­ći da po­nu­de Cr­noj Go­ri ne­što što je mno­go bo­lje, na­rav­no pri­hva­ta­ju­ći ono što je do­bro u do­sa­da­šnjem pe­ri­o­du – re­kao je Lu­ko­vac.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, sa­vjet će po­ku­ša­ti da dje­lu­je u prav­cu ostva­ri­va­nja ci­lje­va Gra­đan­skog po­kre­ta URA.
– Bi­lo je sa­zre­lo vri­je­me da se for­mi­ra or­ga­ni­za­ci­ja po­put URA, ko­ja bi bi­la po­zi­tiv­na al­ter­na­ti­va do­sa­da­šnjoj po­li­ti­ci i vla­sti u Cr­noj Go­ri. Od do­bi­ja­nja ne­za­vi­sno­sti Cr­na Go­ra je na­pre­do­va­la, ali ni­je ni iz­bli­za ona­ko kao što je oče­ki­va­no ka­da su se ob­je­di­ni­le su­ve­re­ni­stič­ke sna­ge – na­gla­sio je Lu­ko­vac i za­klju­čio da je je­dan od onih ko­ji ima sna­ge i od­go­vor­no­sti da do­pri­ne­se pro­mje­na­ma.
Čla­ni­ca sa­vje­ta Ma­ja Ko­stić Man­dić po­ru­či­la je da oni ko­ji su se pri­klju­či­li Gra­đan­skom po­kre­tu URA oče­ku­ju pro­mje­ne.
– Osje­ća­mo da is­ti­če vri­je­me. Svi smo već du­že vre­me­na oče­ki­va­li pro­mje­ne, ali do njih ni­ka­ko da do­đe – na­gla­si­la je ona.
Pred­sta­vlja­ju­ći no­vo­i­za­bra­ni sa­vjet, li­der URA Žar­ko Rak­če­vić na­veo je da će u tom ti­je­lu za­sad bi­ti 19 čla­no­va.
– Čla­no­vi sa­vje­ta su lju­di ko­ji su se u svo­jim obla­sti­ma do­ka­za­li. Oče­ku­jem da će jed­na­ko uspje­šno do­pri­ni­je­ti i ostva­ri­va­nju ci­lje­va Gra­đan­skog po­kre­ta URA – ka­zao je Rak­če­vić.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"