Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Krapović dvije godine na čelu Opštine * Ko ne dolazi na sjednice ostaje bez plate * Bodrio Zvezdu u „Pioniru” * Vlada nas zadužuje još 2,67 milijardi * Habanera iz Atine donijela pehare * Komanskom mostu 5.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO:
Država neprimjereno utiče na medijsko tržište i direktno finansijski podržava jedne, a diskriminiše druge medije.

Vic Dana :)

Doktore, treba mi potvrda da nisam sposoban za rad.- Aha. A šta vam fali?- Pa ta potvrda!


- Kako živiš? - pita prijatelj prijatelja.
- Luksuzno!
- Kako to?
- Pa jedem luk i lijem suze!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo MILOŠ MAROVIĆ, OSUĐENI ZA BUDVANSKE AFERE, BORAVIO U BEOGRADU
Bodrio Zvezdu u „Pioniru”
Miloš Marović na meču Crvena Zvezda - Real Madrid u Beogradu Bodrio Zvezdu u „Pioniru” Prema sporazumu o priznanju krivice, Marović bi u Spužu trebalo da se nađe od 8. januara, kako bi odslužio jednogodišnju kaznu
Bu­dva­nin Mi­loš Ma­ro­vić pri­su­stvo­vao je ko­šar­ka­škom me­ču iz­me­đu be­o­grad­skog klu­ba Cr­ve­na zve­zda i ma­drid­skog Re­al Ma­dri­da, ko­ji je pri­je dvi­je ve­če­ri odr­žan u sport­skoj dvo­ra­ni „Alek­san­dar Ni­ko­lić” (ra­ni­je „Pi­o­nir”) u Be­o­gra­du. Pre­ma fo­to­gra­fi­ja­ma ko­je ob­ja­vlju­je „Dan”, mla­đi Ma­ro­vić je utak­mi­cu po­sma­trao iz pr­vih re­do­va be­o­grad­ske dvo­ra­ne.
Na fo­to­gra­fi­ja­ma ko­je su do­sta­vlje­ne „Da­nu” vi­di se Ma­ro­vić ko­ji sko­ro sa par­ke­ta i ka­me­rom u ru­ka­ma pra­ti ko­šar­ka­ški meč.
Ka­ko je „Dan” ra­ni­je pi­sao, Ma­ro­vić će se iza zi­di­na spu­škog za­tvo­ra na­đi 8. ja­nu­a­ra. On će se to­ga da­na ja­vi­ti na iz­dr­ža­va­nje za­tvor­ske ka­zne od go­di­nu da­na, ka­ko je do­go­vo­re­no spo­ra­zu­mom o pri­zna­nju kri­vi­ce, ko­ji je pri­hva­tio Vi­ši sud. Ma­ro­vić se do­go­vo­rio sa tu­ži­la­štvom da pri­zna kri­vi­cu da je pod­stre­ka­vao dru­ge na ne­za­ko­ni­te rad­nje to­kom pro­da­je 26.000 kva­dra­ta op­štin­ske ze­mlje na Ja­zu. Pre­ma spo­ra­zu­mu sa tu­ži­la­štvom, Ma­ro­vić će za te mal­ver­za­ci­je od­le­ža­ti go­di­nu da­na u za­tvo­ru i pla­ti­ti 380.000 eura.
Mi­loš Ma­ro­vić se te­re­ti da je uče­stvo­vao u ne­za­ko­ni­tim po­slo­vi­ma oko pro­da­je ze­mlji­šta u za­le­đu pla­že Jaz, u ko­ji­ma je Op­šti­na Bu­dva ošte­će­na za 1,4 mi­li­o­na eura.
Ma­ro­vić je uhap­šen po­čet­kom de­cem­bra pro­šle go­di­ne, po po­vrat­ku sa li­je­če­nja u Be­o­gra­du. Po do­la­sku u Cr­nu Go­ru smje­šten je u pri­vat­nu kli­ni­ku „Ko­dra”, gdje je dao iz­ja­vu tu­ži­la­štvu. Na­log za nje­go­vo hap­še­nje iz­dat je u ok­to­bru pro­šle go­di­ne, ali on ni­je mo­gao do­ći na sa­slu­ša­nje zbog zdrav­stve­nog sta­nja. On je na­kon po­vrat­ka u ze­mlju tra­žio da bu­de u „Ko­dri”, ali je utvr­đe­no da u spu­škom za­tvo­ru po­sto­je uslo­vi za nje­go­vo li­je­če­nje, na­kon če­ga je spro­ve­den u Is­tra­žni za­tvor.
Biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve Raj­ko Ku­lja­ča, ne­ka­da­šnji di­rek­tor AMD Bu­dva Igor Trn­ski i Mar­ko Vu­jo­vić, kum Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, do­bi­li su sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka u pred­me­tu „Pri­je­vor”. Svi oni su sa­op­šti­li da je sum­nji­ve po­slo­ve or­ga­ni­zo­vao Sve­to­zar Ma­ro­vić, a da je u nji­ho­vom spro­vo­đe­nju uče­stvo­vao i nje­gov sin. Pre­ma nji­ho­vim ri­je­či­ma, iza či­ta­vog po­sla oko spor­ne pro­da­je ze­mlji­šta sta­jao je Mi­loš Ma­ro­vić, a sve je od­ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća. Trn­ski je us­tvr­dio da ga je Mi­loš Ma­ro­vić pod­stre­ka­vao da od Op­šti­ne ku­pi plac u in­du­strij­skoj zo­ni Ja­za ka­ko bi nje­go­va kom­pa­ni­ja na toj lo­ka­ci­ji, iz­me­đu osta­log, mo­gla da gra­di sa­lon na­mje­šta­ja, ali od to­ga ni­je bi­lo ni­šta.
Osim Ma­ro­vi­ća, za mal­ver­za­ci­je pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za osum­nji­če­ni su i biv­ši pred­sjed­nik op­šti­ne Bu­dva La­zar Ra­đe­no­vić, ko­ji je ta­ko­đe sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, vla­snik bu­dvan­ske fir­me Me­ga­pro­met Mi­o­drag Mi­tro­vić, biv­ša di­rek­tor­ka bu­dvan­skog ka­ta­stra Mir­ja­na Ma­ro­vić, biv­ši di­rek­tor Za­vo­da za iz­grad­nju Bu­dva Ste­vi­ca Dra­go­vić i pro­cje­ni­te­lji Mar­ko Ra­du­no­vić, Mil­ka La­za­re­vić i Lju­bi­ša Ba­će­vić.
A.O.


Ni­je pre­kr­šen spo­ra­zum

Bra­ni­lac Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, advo­kat Zdrav­ko Be­go­vić ka­zao je u iz­ja­vi za „Dan” da u od­la­sku nje­go­vog kli­jen­ta u Be­o­grad ne­ma ni­šta spor­no, te da mu ni­je­su od­u­ze­ta do­ku­men­ta. On je po­ja­snio da će se Ma­ro­vić na iz­dr­ža­va­nje ka­zne ja­vi­ti po­čet­kom ja­nu­a­ra. Be­go­vić je pre­ci­zi­rao da je spo­ra­zu­mom o pri­zna­nju kri­vi­ce pred­vi­đe­no da se Ma­ro­vić ja­vi na iz­dr­ža­va­nje ka­zne tri mje­se­ca od pra­vo­sna­žno­sti tog do­ku­men­ta.
On je ka­zao da Ma­ro­vi­će­vim od­la­skom u Be­o­grad ni­je pre­kr­šen spo­ra­zum.D.Ž.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"