Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vozač otkrio šemu šverca duvana * Umjesto dječaka, dali im djevojčicu * Nema vanrednih parlamentarnih izbora * Venecijanci sahranili vladin zakon * Vozač otkrio šemu šverca duvana * U ratu poginulo 360.000 ljudi * Štulić i njegove pjesme tema doktorata
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zarija Franović, izvršni direktor Luke Bar:
- Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku.

Vic Dana :)

Ruski arheolozi iskopali telefonski kabl star hiljadu godina i zaključili da je još tada u Rusiji moglo da se telefonira. Američki arheolozi pronašli optički kabl star dvije hiljade godina i zaključili da je još tada u Americi postojao internet. Čuli to crnogorski arheolozi pa počeše i oni da kopaju neku rupetinu na Cetinju. Pošto nijesu ništa našli, zaključili su da su još prije 5.000 godina Crnogorci imali mobilne telefone!
– Zašto Crnogorac živi u jednosmjernoj ulici?
– Da ne bi morao da okreće glavu na obje strane dok prelazi ulicu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA CRNE GORE U KVALIFIKACIJAMA ZA SVJETSKO PRVENSTVO VEČERAS (19) GOSTUJE TURSKOJ
Domaćini apsolutni favoriti
Dan - novi portal
Pred re­pre­zen­ta­ci­jom Cr­ne Go­re je pr­vi du­el dru­gog kru­ga kva­li­fi­ka­ci­ja za Svjet­sko pr­ven­stvo sle­de­će go­di­ne. Iza­bra­ni­ci Zve­zda­na Mi­tro­vi­ća iz­la­ze na meg­dan moć­noj se­lek­ci­ji Tur­ske, ko­ja se od sre­di­ne av­gu­sta spre­ma za ovaj okr­šaj. Struč­ni štab cr­ve­nih je tek u po­sled­njih ne­ko­li­ko da­na ra­dio sa kom­plet­nim sa­sta­vom, po­što su se pri­klju­či­li Bo­jan Du­blje­vić, Ne­ma­nja Đu­ri­šić i Ne­ma­nja Ra­do­vić. Zbog to­ga kao i od­lič­nog ro­ste­ra do­ma­ći­ni­ma pri­pa­da ulo­ga ap­so­lut­nog fa­vo­ri­ta. Na­rav­no, i Cr­na Go­ra ima svo­je adu­te, ali bi even­tu­al­ni uspjeh u An­ka­ri pred­sta­vljao ve­li­ko iz­ne­na­đe­nje.
- De­fi­ni­tiv­no je ta­ko da oni ima­ju NBA igra­če i igra­če ko­ji su vr­hun­ski evrop­ski ko­šar­ka­ši. Mi­slim da je ipak naj­bo­lja stvar za njih to što su du­go za­jed­no, tu mi­slim na pe­ri­od od po­sljed­njih mje­sec to­kom kog su se oku­pi­li i na­pra­vi­li je­dan ozbi­ljan si­stem. Već sam re­kao mo­gli bi re­gu­lar­no da igra­ju klup­sku se­zo­nu ka­ko su se fi­no or­ga­ni­zo­va­li. Mi­slim da je to nji­ho­va naj­ve­ća pred­nost uz taj in­di­vi­du­al­ni kva­li­tet ko­ji ima­ju. Za nas je to utak­mi­ca u ko­joj ne znam ko­li­ko je re­al­no da oče­ku­je­mo po­bje­du. Ipak i mi ima­mo u sa­sta­vu ne­ko­li­ko igra­ča ko­ji igra­ju ko­šar­ku na vi­so­kom ni­vou ta­ko da mi­slim da će­mo mo­ći ade­kvat­no da od­go­vo­ri­mo. Du­blje­vić, Đu­ri­šić i Ra­do­vić su do­šli ka­sni­je i to su si­gur­no igra­či ko­ji nam da­ju mno­go na kva­li­te­tu, po­go­to­vo u unu­tra­šnjoj igri. Du­blje­vić je ogrom­na pred­nost u na­pa­du, ali i vr­lo je čvrst u od­bra­ni. Si­gur­no smo sa nji­ma kva­li­tet­ni­ji ne­go što je to bi­lo u Fran­cu­skoj na tur­ni­ru, ali vi­dje­će­mo ka­ko će to iz­gle­da­ti na te­re­nu sju­tra, re­kao je po­u­zda­ni plej­mej­ker Ni­ko­la Iva­no­vić.
Kril­ni cen­tar Ne­ma­nja Ra­do­vić sma­tra da on i nje­go­vi sa­i­gra­či mo­ra­ju da bu­du hra­bri i kon­cen­tri­sa­ni.
- Oče­ku­je nas ve­o­ma te­žak meč, Tur­ska je u naj­ja­čem sa­sta­vu ima­ju tri igra­ča iz NBA i jed­nog od naj­bo­ljih igra­ča u evrop­skoj ko­šar­ci. Igra­će­mo na nji­ho­vom te­re­nu, mo­ra­mo da iza­đe­mo hra­bro, kon­cen­tri­sa­no i da vi­di­mo što će da bu­de. Te­ško da mo­gu bi­lo ka­kva oče­ki­va­nja da se pra­ve, jer ni­ko ne zna u kom sa­sta­vu da igra. Mi po­ku­ša­va­mo, mi­sli­mo da je to naj­bo­lje, da raz­mi­šlja­mo od tre­nin­ga do tre­nin­ga, od utak­mi­ce do utak­mi­ce i da vi­di­mo gdje će­mo sti­ći.
Se­lek­tor Zve­zdan Mi­tro­vić je u Tur­sku po­veo: Ni­ko­lu Iva­no­vi­ća, De­ri­ka Ni­da­ma, Og­nje­na Ča­ra­pi­ća, Pe­tra Po­po­vi­ća, Su­a­da Še­ho­vi­ća, Alek­su Po­po­vi­ća, Mi­li­ća Sta­ro­vla­ha, Ne­ma­nju Đu­ri­ši­ća, Ne­ma­nju Ra­do­vi­ća, Bla­go­tu Se­ku­li­ća, Bo­ja­na Du­blje­vi­ća i Fi­li­pa Ba­ro­vi­ća.N.Z.

Sa­ri­dža sa naj­ja­čim sa­sta­vom

Re­pre­zen­ta­ci­ja Tur­ske je od­lič­no za­po­če­la pr­vi krug kva­li­fi­ka­ci­ja po­bje­da­ma pro­tiv Le­to­ni­je (85:73) i Ukra­ji­ne (67:60). Me­đu­tim, ta­da je usli­je­dio šo­kan­tan po­raz u Šved­skoj (58:59), pa ne­u­spjeh u Ri­gi (70:79). Tur­ci su se vra­ti­li na pra­vi put pred svo­jim na­vi­ja­či­ma u du­e­li­ma sa Ukra­ji­nom (80:66) i Šved­skom (77:52). Na­rav­no, u jun­skom kva­li­fi­ka­ci­o­nom pro­zo­ru mo­gli su da ra­ču­na­ju na Sko­ti­ja Vil­be­ki­na, Če­di­ja Osma­na i Fur­ka­na Kork­ma­za, a sa­da im se iz NBA pri­dru­žio i is­ku­sni Er­san Ilja­so­va. Na ne­dav­nom tur­ni­ru u Ham­bur­gu pre­ga­zi­li su Nje­mač­ku i na­pra­vi­li ve­li­ki pre­o­kret pro­tiv Če­ške. Pr­vi su po­če­li sa pri­pre­ma­ma što do­volj­no go­vo­ri o am­bi­ci­ja­ma iza­bra­ni­ka Ufu­ka Sa­ri­dže.


GRU­PA I
Špa­ni­ja 6 6 0
Tur­ska 6 4 2
Le­to­ni­ja 6 4 2
Cr­na Go­ra 6 3 3
Ukra­ji­na 6 3 3
Slo­ve­ni­ja 6 2 4
(pe­tak) Ukra­ji­na – Špa­ni­ja (18.00), Le­to­ni­ja – Slo­ve­ni­ja (18.30), Tur­ska – Cr­na Go­ra (19.00)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"