Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vozač otkrio šemu šverca duvana * Umjesto dječaka, dali im djevojčicu * Nema vanrednih parlamentarnih izbora * Venecijanci sahranili vladin zakon * Vozač otkrio šemu šverca duvana * U ratu poginulo 360.000 ljudi * Štulić i njegove pjesme tema doktorata
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Zarija Franović, izvršni direktor Luke Bar:
- Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku.

Vic Dana :)

Ruski arheolozi iskopali telefonski kabl star hiljadu godina i zaključili da je još tada u Rusiji moglo da se telefonira. Američki arheolozi pronašli optički kabl star dvije hiljade godina i zaključili da je još tada u Americi postojao internet. Čuli to crnogorski arheolozi pa počeše i oni da kopaju neku rupetinu na Cetinju. Pošto nijesu ništa našli, zaključili su da su još prije 5.000 godina Crnogorci imali mobilne telefone!
– Zašto Crnogorac živi u jednosmjernoj ulici?
– Da ne bi morao da okreće glavu na obje strane dok prelazi ulicu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi U TUŽILAŠTVU SASLUŠANI RODITELJI BEBE KOJA JE ZAMIJENJENA U PORODILIŠTU KCCG
Umjesto dječaka, dali im djevojčicu Roditelji objašnjavaju da su više od sat i 45 minuta čekali da im predaju bebu, koju su u Kliničkom prethodno dali drugoj porodici, a niko ih o tome nije obavijestio, ističe advokat porodice Ranko Radonjić Tek smo juče saznali da su se roditelji drugog novorđenčeta sa tuđom bebom vratili tek nakon 40 minuta, a ne poslije pet minuta, kako su saopštili za medije iz KCCG
Dan - novi portal
Ro­di­te­lji mu­ške be­be ko­ja je pri­li­kom za­mje­ne no­vo­ro­đen­ča­di, 15. ma­ja u po­ro­di­li­štu Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re (KCCG) da­ta dru­gim ro­di­te­lji­ma, sa­slu­ša­ni su ju­če u pod­go­rič­kom tu­ži­la­štvu, gdje su is­pri­ča­li da su pri­li­kom ot­pu­sta be­be če­ka­li sat i 45 mi­nu­ta, jer je nji­ho­vog si­na ku­ći od­ni­je­la dru­ga po­ro­di­ca. Pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma iz tu­ži­la­štva, brač­ni par či­ja je be­ba za­mi­je­nje­na i či­ji je slu­čaj da­ni­ma bio u ži­ži jav­no­sti do­bio je dje­ča­ka, ali su pri­li­kom do­la­ska ku­ći utvr­di­li da su iz po­ro­di­li­šta iz­ni­je­li dje­voj­či­cu, što je i je­di­ni raz­log da se ne­sva­ki­da­šnji in­ci­dent okon­ča bez ve­ćih po­sle­di­ca. Iz KCCG su se prav­da­li da su ro­di­te­lji već na par­kin­gu bol­ni­ce utvr­di­li da je be­ba za­mi­je­nje­na.
Advo­kat Ran­ko Ra­do­njić, za­stup­nik brač­nog pa­ra iz Pod­go­ri­ce či­ja je be­ba pri­li­kom ot­pu­šta­nja pre­da­ta dru­gim ro­di­te­lji­ma, ka­zao je za „Dan” da su oni ju­če tu­ži­o­cu pre­do­či­li či­tav slu­čaj i da će na­kon što se iz­vr­ši uvid u spi­se pred­me­ta po­kre­nu­ti par­nič­ni po­stu­pak pro­tiv Kli­nič­kog cen­tra zbog ve­li­kog pro­pu­sta.
– U po­seb­nom po­stup­ku će­mo tra­ži­ti na­kna­du za šte­tu na­ne­se­nu ro­di­te­lji­ma. Oni su vi­še od sat i 45 mi­nu­ta če­ka­li da im pre­da­ju be­bu ko­ju su u Kli­nič­kom pret­hod­no da­li dru­goj po­ro­di­ci. Za to vri­je­me ih ni­ti me­di­cin­ska se­stra, pro­tiv ko­je je po­kre­nut po­stu­pak, ni­ti iz sa­me usta­no­ve, ni­je­su oba­vi­je­sti­li da je do­šlo do za­mje­ne be­ba i da je nji­ho­vo di­je­te da­to dru­go­me, već su im go­vo­ri­li da mo­ra­ju da sa­če­ka­ju dok ne za­vr­še ot­pu­snu li­stu. Vje­ro­vat­no su ta­da vi­dje­li da su na­pra­vi­li pro­pust i be­bu da­li dru­goj po­ro­di­ci. Na­mjer­no su sa­kri­li pro­pust i to prav­da­li ne­ka­kvim is­pi­si­va­njem ot­pu­sne li­ste, dok su mo­ji kli­jen­ti če­ka­li. Juče smo sa­zna­li da su se ro­di­te­lji dru­gog no­vor­đen­če­ta tek na­kon 45 mi­nu­ta vra­ti­li sa tu­đom be­bom, a ne po­sli­je pet mi­nu­ta, ka­ko su iz KCCG sa­op­šti­li za me­di­je. Zna­či, oni su oti­šli ku­ći gdje su utvr­di­li da be­ba ni­je nji­ho­va i na­kon to­ga su se vra­ti­li u po­ro­di­li­šte i uze­li svo­je di­je­te. Iako su htje­li da pred­sta­ve da je u pi­ta­nju bio be­zna­ča­jan i mi­ni­ran pro­pust, is­po­sta­vi­lo se da se de­si­lo znat­no vi­še od to­ga – is­ti­če Ra­do­njić.
On na­gla­ša­va da im ni­je cilj da se na­pla­ti ve­li­ka od­šte­ta, već da se utvr­di od­go­vor­nost bol­ni­ce i ne za­ta­ška­va ova­kav slu­čaj. Ka­zao je da dru­gom brač­nom pa­ru, ko­jem je da­to di­je­te nje­go­vih kli­je­na­ta ni­je uru­čen po­ziv iz tu­ži­la­štva i oni će na­knad­no bi­ti sa­slu­ša­ni.
– Tra­ži­će­mo od­re­đe­nu na­dok­na­du, ali još ni­je­smo utvr­di­li o ko­jem iz­no­su se ra­di – re­kao je Ra­do­njić.
On je ra­ni­je ka­zao da sa ro­di­te­lji­ma či­ja je be­ba zbog pro­pu­sta bi­la van bol­ni­ce ni na­kon tri mje­se­ca ni­ko od nad­le­žnih ni­je stu­pio u kon­takt, zbog če­ga su re­zig­ni­ra­ni ova­kvim od­no­som.
D.B.

Mi­ke­tić smi­je­njen, kri­vič­na pro­tiv se­stre

Skan­dal sa za­mje­nom be­ba pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci u po­ro­di­li­štu KCCG, ka­da je me­di­cin­ska se­stra da­la tu­đe no­vo­ro­đen­če brač­nom pa­ru iz Pod­go­ri­ce, do­nio je broj­ne smje­ne u toj usta­no­vi. Biv­ša di­rek­to­ri­ca Kli­nič­kog cen­tra Zo­ri­ca Ko­va­če­vić zbog to­ga je pod­ni­je­la kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv me­di­cin­ske se­stre, dok je sa funk­ci­je di­rek­to­ra Kli­ni­ke za gi­ne­ko­lo­gi­ju i aku­šer­stvo smi­je­njen Vo­ji­slav Mi­ke­tić.
Ra­do­njić ka­že da su ro­di­te­lji­ma dru­ge be­be to sa­op­šti­li u tu­ži­la­štvu, gdje su po­zva­ni kao svje­do­ci-ošte­će­ni u po­stup­ku ko­ji se vo­di pred Osnov­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom u Pod­go­ri­ci pro­tiv me­di­cin­ske se­stre KCCG ko­ja je pri­je tri i po mje­se­ca pri­li­kom ot­pu­sta iz po­ro­di­li­šta nji­ho­vu be­bu pre­da­la dru­gom brač­nom pa­ru.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"