Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Filip pogazio ono što je obećao * Bošnjaci nijesu moneta za potkusurivanje * Petorica osumnjičeni za pomaganje džihadistima * Kosim trotoarima mažu oči da brinu o OSI * Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Kako se prave punđe
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milorad Martinović, žrtva policijske torture:
- Tužilaštvo je trebalo da pozove komandira i direktora policije i primora ih da odaju zvjeri koje su učestvovale u mom prebijanju. Umjesto toga, oni kao i svi u državi, poštuju mafijaški zakon omerta i ćute.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!

Došao Perica kući iz škole i pita ga mama:
- Je li sine, jel ti koji predmet bio posebno težak?
- Da klupa, pala mi je na nogu!

Mladi bračni par ne priča već tri dana.
Četvrti dan žena nađe na stolu papir na kojem piše:
- Probudi me sjutra u sedam sati, tvoj muž.
Sjutra muž se probudi u pola deset i vidi papir na kojem piše:
- Probudi se sedam je sati, tvoja žena.

Ulazi Ciga u kuću, i na sto stavlja ponosno novi telefon, pa ga žena upita:
• Jel’ ti to novi telefon?
• Jašta, novi Ajfon!
• Auu... pa kol’ko s’ ga platijo?
• Ništa, osvojio ga na trci...
• Kakvoj trci, ko je trč’o?
Ciga će:
• Vlasnik Ajfona, pandur i ja!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni GRUPA LOVACA POZVALA NADLEŽNE DA PREISPITAJU RAD LOVAČKE ORGANIZACIJE „BIJELO POLJE” Traže poštovanje zakona i statuta
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – Gru­pa lo­va­ca sa te­ri­to­ri­je To­ma­še­va, Pa­vi­nog Po­lje, Ko­vre­na, Gran­ča­re­va i Če­o­ča ko­ji su pri­su­stvovali zbo­ru Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je „Bi­je­lo Po­lje” odr­ža­nom u sri­je­du, 14. mar­ta, u To­ma­še­vu upu­ti­li su po­ziv nad­le­žnim in­sti­tu­ci­ja­ma da se po­za­ba­ve si­tu­a­ci­jom u ovoj or­ga­ni­za­ci­ji i „spri­je­če da­lje zlo­u­po­tre­be i ob­ma­ne pred­sjed­ni­ka LO „Bi­je­lo Po­lje” Mi­lo­ša Po­po­vi­ća”.
Pod­sje­ća­mo, da je na po­me­nu­tom zbo­ru na­kon ver­bal­nih uvre­da do­šlo i do tu­če iz­me­đu dvi­je su­pro­sta­vlje­ne gru­pe lo­va­ca ko­ja je, sre­ćom, za­vr­še­na bez ve­ćih po­sle­di­ca. In­ter­ve­ni­sa­la je i po­li­ci­ja ko­ja je uze­la iz­ja­ve od vi­nov­ni­ka tu­če.
- Mi­loš Po­po­vić, slu­žbe­nik ANB-a, tre­bao bi da po­štu­je za­ko­ne ove dr­ža­ve, a ne da ma­ni­pu­la­ci­ja­ma, ob­ma­na­ma i ne­i­sti­na­ma i na si­lu zlo­u­po­tre­blja­va­ju­ći svoj po­lo­žaj po sva­ku ci­je­nu po­ku­ša­va da spri­je­či lov­ce Bi­je­log Po­lja da iza­be­ru no­vo ru­ko­vod­stvo ko­je će us­po­sta­vi­ti red u lo­vi­štu i ko­je će spro­vo­di­ti za­kon i sta­tut i tran­spa­rent­no odr­ža­va­ti sjed­ni­ce i oba­vje­šta­va­ti lov­ce o tro­še­nju nji­ho­vog nov­ca- is­ti­če u re­go­va­nju lo­vac Jan­ko Joksimović.
On ka­že da o zbo­ru u To­ma­še­vu svi lov­ci ni­je­su oba­vi­je­šte­ni, ta da su sa­mo­ni­ci­jativno do­šli na sa­sta­nak da bi vi­dje­li o če­mi se za­pra­vo ra­di. Jo­ksimović tvr­di da za se­dam go­di­na, od ka­da je NVO Lo­vač­ka or­ga­ni­za­ci­ja „Bi­je­lo Po­lje” na­sli­je­di­la NVO LO „Je­din­stvo” i ga­zdo­va­nje lo­vi­šti­ma, ni­ka­da lov­ci ni­je­su oba­vi­je­šte­ni o bi­lo ko­joj skup­šti­ni, iz­bor­noj, re­dov­noj ili van­red­noj, ili sa­stan­ku na kom bi da­li ko­men­tar i sa­zna­li svo­ja pra­va i oba­ve­ze ili iza­bra­li svo­je pred­stav­ni­ke.
Rad ru­ko­vod­stva LO, is­ti­če Joksimović, ni­ka­da ni­je bio ja­van, ni­ti se zva­nič­no mo­gu do­bi­ti po­da­ci o ra­du te or­ga­ni­za­ci­je što je su­prot­no za­ko­nu o ra­du NVO.
- Na sa­sta­nak u To­ma­še­vu na ko­ji je, po­no­vljam, bi­lo po­zva­no sa­mo par lju­di ko­ji su tre­ba­li da klim­nu gla­vom i da­ju svoj pot­pis za ovu ne­le­gal­nu or­ga­ni­za­ci­ju ka­ko bi bi­le is­pu­nje­ne za­kon­ske oba­ve­ze, ni­gdje ni­je­su bi­la oka­če­na oba­vje­šte­nja o nje­go­vom odr­ža­va­nju, o vre­me­nu odr­ža­va­nja, dnev­nom re­du, ni­ti upu­ćen po­ziv predstavni­ci­ma sred­sta­va in­for­mi­sa­nja. Na sa­sta­nak su do­šli pred­sjed­nik i se­kre­tar Lo­vač­ke or­ga­ni­za­ci­je „Bi­je­lo Po­lje”, Mi­loš Po­po­vić i Tu­fo Pu­ću­ri­ca. Uvod­nu ri­ječ imao je Mi­lo­je Madž­galj, a Pu­ću­ri­ca je u obra­ća­nju uče­sni­ci­ma sa­stan­ka re­kao je da je on sa­zvan ra­di iz­vje­šta­ja sud­skog vje­šta­ka i jav­nog tu­ži­o­ca ko­jeg je po­slao Spe­ci­jal­ni dr­žav­ni tu­ži­lac Mi­li­vo­je Kat­nić da is­pi­ta rad or­ga­ni­za­ci­je i da nas oba­vije­sti ka­ko je sve u re­du. Ta­da je ustao je­dan lo­vac i re­kao da sum­nja u ri­je­či Pu­ću­ri­ce. On je ru­ko­vod­stvo LO pro­zvao po­i­me­nič­no za ne­le­gal­ne stva­ri ko­je su ura­di­li, a dvo­ji­ca nji­ho­vih „po­trč­ka­la” po­ku­ša­la su da ga na si­lu ućut­ka­ju. Or­ga­ni­za­tor ni­je ni po­ku­šao da spri­je­či in­ci­dent od­u­zi­ma­njem ri­je­či, ili pre­ki­dom sku­pa. Ka­da se si­tu­a­ci­ja smi­ri­la, predstavni­ci LO upi­ta­ni su ka­kav je ovo sa­sta­nak, na ko­ji na­čin je sa­zvan, za­što ne­ma dnev­nog re­da, za­pi­sni­ka, za­što le­ga­lan član ne mo­že da po­sta­vi pi­ta­nje i do­bi­je od­go­vor? Tra­žen je Sta­tut LO ko­ji or­ga­ni­za­ci­ja ne­ma, odno­sno ima Sta­tut iz 2011. go­di­ne ko­ji je ne­va­že­ći, jer je mo­rao bi­ti usa­gla­šen 2012. i 2016. go­di­ne sa za­ko­nom, a to ni­je ura­đe­no jer Sta­tut mo­ra da usvo­ji Skup­šti­na LO „Bi­je­lo Po­lje” ko­ja, po na­šim sa­zna­nji­ma, ni­je odr­ža­va­na.
Predstavni­ci LO ni­je­su od­go­vo­ri­li na na­ša pi­ta­nja. Ka­da smo ih pi­ta­li za pa­re se­kre­tar Pu­ću­ri­ca je re­kao da ih je po­tro­šio na koc­ku i že­ne. On je „ne­po­slu­šne” po­ku­šao da uda­lji sa sa­stan­ka što mi ni­je­smo pri­hva­ti­li pa nas je on­da po­ku­šao po­di­je­li­ti u ne­ke sek­ci­je po mje­stu oda­kle do­la­zi­mo ka­ko bi nas raz­bio i fa­vo­ri­zo­vao po­dob­ne kao de­le­ga­te sa ko­ji­ma će pri­ča­ti. Na­rav­no, ni to mu ni­je po­šlo za ru­kom i do­šlo je do no­vog in­ci­den­ta. Sa­sta­nak je za­vr­šen i svi smo iza­šli iz sa­le. Za­pi­snik uop­šte ni­je vo­đen – is­ta­kao je Jok­si­mo­vić u sa­op­šte­nju do­sta­vlje­nom „Da­nu”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"