Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Filip pogazio ono što je obećao * Bošnjaci nijesu moneta za potkusurivanje * Petorica osumnjičeni za pomaganje džihadistima * Kosim trotoarima mažu oči da brinu o OSI * Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Kako se prave punđe
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milorad Martinović, žrtva policijske torture:
- Tužilaštvo je trebalo da pozove komandira i direktora policije i primora ih da odaju zvjeri koje su učestvovale u mom prebijanju. Umjesto toga, oni kao i svi u državi, poštuju mafijaški zakon omerta i ćute.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!

Došao Perica kući iz škole i pita ga mama:
- Je li sine, jel ti koji predmet bio posebno težak?
- Da klupa, pala mi je na nogu!

Mladi bračni par ne priča već tri dana.
Četvrti dan žena nađe na stolu papir na kojem piše:
- Probudi me sjutra u sedam sati, tvoj muž.
Sjutra muž se probudi u pola deset i vidi papir na kojem piše:
- Probudi se sedam je sati, tvoja žena.

Ulazi Ciga u kuću, i na sto stavlja ponosno novi telefon, pa ga žena upita:
• Jel’ ti to novi telefon?
• Jašta, novi Ajfon!
• Auu... pa kol’ko s’ ga platijo?
• Ništa, osvojio ga na trci...
• Kakvoj trci, ko je trč’o?
Ciga će:
• Vlasnik Ajfona, pandur i ja!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PREDSJEDNIČKI KANDIDAT SDP-A DRAGINJA VUKSANOVIĆ POSJETILA BIJELO POLJE
Draginja Vuksanović u Bijelom Polju Zadržati mlade, oživjeti industriju Ne smijemo dozvoliti da imamo državu u kojoj na jednoj strani će biti mnogo  nezakonito bogatih, a na drugoj još više siromašnih. Treba nam država u kojoj će sva djeca imati jednaka prava. Trudiću se da ojačam državu na principu socijalne pravde-poručila je  Vuksanović
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE -Pred­sjed­nič­ki kan­di­dat So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je Dra­gi­nja Vu­ksa­no­vić ju­če je bo­ra­vi­la u Bi­je­lom Po­lju i raz­go­va­ra­la sa gra­đa­ni­ma. Vuk­sa­no­vić ka­že da je do­šla da se upo­zna sa pro­ble­mi­ma gra­đa­na gra­da na Li­mu.
- Ob­i­šli smo ne­kad ve­li­ki in­du­strij­ski cen­tar u na­se­lju Ne­da­ku­se i za­te­kli su­mor­nu sli­ku, od­no­sno vi­dje­li pot­pu­no uni­šte­nu in­du­stri­ju i uga­še­nu pri­vre­du.
Pri­va­ti­za­ci­je „Ra­de”, „Vun­ka”, „Pe­to­ljet­ke”, „Len­ke” ali i dru­gih ko­lek­ti­va opo­mi­nju. Ovaj grad je bio po­zna­ti in­du­strij­ski cen­tar, a da­nas je pot­pu­no uga­šen. To je za po­sle­di­cu ima­lo da su broj­ni rad­ni­ci osta­li bez rad­nih mje­sta i obes­pra­vlje­ni. Za­to pla­ni­ram da kao bu­du­ća pred­sjed­ni­ca do­ne­sem pro­mje­ne u re­gi­o­nal­nom raz­vo­ju Cr­ne Go­re. Da se do­ne­se pra­vil­na stra­te­gi­ja za raz­voj op­šti­ne, sa re­sur­si­ma ko­ji­ma ras­po­la­že.
Pri­va­ti­za­ci­je su ura­đe­ne lo­še ka­ko ne tre­ba. Fa­bri­ke u ko­je smo ula­ga­li pro­da­ju se po­što za­što a da od to­ga rad­ni­ci i gra­đa­ni ni­je­su ima­li ni­ka­kve ko­ri­sti-is­ta­kla je Vuk­sa­no­vi­će­va i do­da­ja da je raz­go­va­ra­la sa rad­ni­ci­ma fa­bri­ke mi­ne­ral­ne vo­de.
-Naj­vi­še je omla­di­ne oti­šlo baš iz Bi­je­log Po­lja, i za­to ću se bo­ri­ti da Cr­na Go­ra bu­de dr­ža­va svih gra­đa­na. Da mla­di ima­ju rad­na mje­sta, da oži­vi­mo in­du­stri­ju i pri­vre­du. A za to mo­ra po­sto­ja­ti stra­te­gi­ja rav­no­mjer­nog re­gi­o­nal­nog raz­vo­ja, ka­ko bi omla­di­na ko­ja je oti­šla vra­ti­la se a oni ko­ji to na­mje­ra­va­ju od­u­sta­li od svog na­u­ma. Že­li­mo dr­ža­vu u ko­joj će sva­ko ima­ti osmjeh na li­cu, od­no­sno že­li­mo sreć­nu Cr­nu Go­ru- is­ta­kla je Vuk­sa­no­vić.
Ona je raz­go­va­ra­la i sa maj­ka­ma sa tro­je i vi­še dje­ce, ko­je su, ka­ko je re­kla, osta­le bez na­dok­na­da pro­tiv­no Usta­vu i za­ko­nu.
-Po­kre­nu­ću ini­ci­ja­ti­vu da se maj­ka­ma vra­ti ono što im pri­pa­da, a po­stup­ci ko­ji su u to­ku ri­je­še u nji­ho­vu ko­rist ako im to za­kon­ski pri­pa­da- re­kla je Vuk­sa­no­vić.
U tr­žnom cen­tru ona je raz­go­va­ra­la sa po­ljo­pri­vred­nim pro­iz­vo­đa­či­ma. Na­gla­si­la je da je ta po­sje­ta bi­la ve­o­ma va­žna, jer je va­žno da sa vr­ha dr­ža­ve po­sto­ji po­dr­ška ma­lom bi­zni­su i raz­vo­ju po­ljo­pri­vre­de na pod­ruč­ju bje­lo­polj­ske op­šti­ne i či­ta­vog sje­ve­ra Cr­ne Go­re.
- Tre­ba va­lo­ri­zo­va­ti sva­ku vr­stu po­ljo­pri­vre­de- vo­ćar­stvo, po­vr­tlar­stvo, sto­čar­stvo i ta­ko bi se otva­ra­la no­va rad­na mje­sta i omla­di­na osta­ja­la na se­lu, u svom za­vi­ča­ju, a ne kao što je sad slu­čaj da od­la­ze. Že­li­mo na svim ni­vo­i­ma da us­po­sta­vi­mo dr­ža­vu u ko­joj će vla­da­ti so­ci­jal­na prav­da, jed­na­kost i so­li­dar­nost. Da ubr­za­mo put Cr­ne Go­re u EU. To se mo­že ura­di­ti sa­mo ako u njoj vla­da­ju red, ustav i za­kon. Ne smi­je­mo ima­ti dr­ža­vu u ko­joj će bi­ti pri­vi­le­go­va­nih po­je­di­na­ca i pro­tiv to­ga ću se bo­ri­ti-ka­za­la je Vuk­sa­no­vi­će­va u Bi­je­lom Po­lju, do­da­ju­ći da se mo­ra us­po­sta­vi­ti red, ka­ko bi po­sto­ja­la prav­na dr­ža­va.
-Ne smi­je­mo do­zvo­li­ti da ima­mo dr­ža­vu u ko­joj na jed­noj stra­ni će bi­ti mno­go ne­za­ko­ni­to bo­ga­tih, a na dru­goj još vi­še si­ro­ma­šnih. Tre­ba nam dr­ža­va u ko­joj će sva dje­ca ima­ti jed­na­ka pra­va. Tru­di­ću se da oja­čam dr­ža­vu na prin­ci­pu so­ci­jal­ne prav­de-po­ru­či­la je Vuk­sa­no­vić. Ona se su­sre­la i sa čla­no­vi­ma Op­štin­skog od­bo­ra SDP na če­lu sa dr Ad­na­nom Stri­ko­vi­ćem.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"