Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pokrenuta istraga o masovnoj grobnici * Bojkot ne prekidaju ni zbog Junkera * Brata postavio za višeg inspektora * Ni Vukčeviću ne daju nazad u Savjet * Ozbiljna svađa u EU zbog budžeta * Istraživanje oko utaje poreza došlo mu glave * Sprdnja vijeka
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
TOMAS VAJC, POSLANIK EVROPSKOG PARLAMENTA :
Niko u Crnoj Gori kao državi kandidatu za pristup EU, i svim drugim kandidatima, ne može biti iznad zakona, i to je princip koji mora biti poštovan.

Vic Dana :)

Nazove Mujo hotlajn i pita ga djevojka:
– Šta sve želiš da ti radim?
A Mujo će:
- De, nazovi ti mene, matere ti!

Piroćanka donijela odluku.
– Danas ću kupiti štikle. Vrijeme je da i ja živim na visokoj nozi.

Piroćanac priča drugu u školi:
– Deda se razbolio, pa ga ostavili u bolnici. On išao redom od kreveta do kreveta i isključivao ljude sa aparata, da ne stigne veliki račun za struju!

Mujo se jada Hasu:
– Prodao sam ajfon ...
– Prodao!? Pa, što tako brzo, ... tek si ga kupio ... ?
–Ma pusti, prevarili su me, dali su mi korišćen, ... jabuka je bila zagrižena!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NEOPHODNA TURISTIČKA VALORIZACIJA VODOPADA IZMEĐU BIJELOG POLJA I BERANA
Balić na vodopadu Skakavac Skakavac ostavlja bez daha
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE-Vo­do­pa­di sve vi­še za­o­ku­plja­ju pa­žnju po­sje­ti­la­ca i tu­ri­sta i ne­za­o­bi­la­zan su fak­tor u tu­ri­stič­koj po­nu­di, ka­ko tu­ri­stič­kih agen­ci­ja ta­ko i lo­kal­nih, re­gi­o­nal­nih i na­ci­o­nal­nih tu­ri­stič­kih or­ga­ni­za­ci­ja. Kao što je po­zna­to, sje­ver­ni re­gi­on Cr­ne Go­re ve­o­ma je bo­gat pri­rod­nim re­sur­si­ma, ko­je je po­treb­no i tu­ri­stič­ki va­lo­ri­zo­va­ti. Kad su u pi­ta­nju vo­do­pa­di, pri­mjet­no je da tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je ne po­sve­ću­ju do­volj­nu pa­žnju ovoj vr­sti pri­rod­nih atrak­ci­ja, jer je tu­ri­stič­ka po­nu­da uglav­nom ori­jen­ti­sa­na pre­ma pla­ni­na­ma, ri­je­ka­ma, je­ze­ri­ma i spe­le­o­lo­gi­ji. -Či­nje­ni­ca je da u na­šoj ze­mlji ne po­sto­ji ve­li­ki broj re­gi­stro­va­nih atrak­tiv­nih vo­do­pa­da, te je sto­ga po­treb­no ra­di­ti na nji­ho­voj iden­ti­fi­ka­ci­ji i ot­kri­va­nju, po­go­to­vo na sje­ve­ru. Kad je u pi­ta­nju cen­tral­ni re­gi­on, po­zna­ti su Ni­ja­ga­ri­ni vo­do­pa­di na Ci­jev­ni ko­ji pred­sta­vlja­ju pra­vu atrak­ci­ju za sve po­sje­ti­o­ce. S ob­zi­rom na to da imam do­sta is­ku­stva u obla­sti tu­ri­zma i da sam ob­i­šao ci­je­lu Cr­nu Go­ru, ka­ko sam ta­ko i sa tu­ri­sti­ma, na­i­la­zio sam na iz­van­red­ne vo­do­pa­de, ali oni na ža­lost ni­je­su tu­ri­stič­ki va­lo­ri­zo­va­ni, te sto­ga osta­ju sa­mo na ni­vou re­sur­sa. Po­seb­no in­te­re­sant­ni vo­do­pa­di na­la­ze se u am­bi­jen­tu Đur­đe­vi­ća Ta­re, ko­ji se mo­gu vi­dje­ti s glav­ne ma­gi­stra­le, a po­seb­no pri­li­kom spla­va­re­nja Ta­rom-ka­že bje­lo­polj­ski tu­ri­zmo­log Nu­sret Ba­lić. On uka­zu­je i na po­sto­ja­nje fa­sci­nant­nog vo­do­pa­da iz­me­đu Bi­je­log Po­lja i Be­ra­na, ne­da­le­ko od kli­su­re Ti­fran.
-Ra­di se za­i­sta o jed­nom pri­rod­nom ra­ri­te­tu na na­šim pro­sto­ri­ma, jer nje­gov ve­le­lep­ni spust za­u­sta­vlja dah. S ob­zi­rom na to da je vo­do­pad dio po­to­ka Ska­ka­vac ko­ji se spu­šta niz brd­ske pa­di­ne, mo­že i on no­si­ti isto ime. Taj vo­do­pad je sa­sta­vljen iz ne­ko­li­ko di­je­lo­va od ko­jih su pr­va dva naj­ve­ća, ob­ja­šnja­va Ba­lić.
Is­ti­če da u pr­vom di­je­lu po­sto­je dvi­je ma­le pe­ći­ne, a onaj ko že­li ući u njih mo­ra pro­ći is­pod vo­do­pa­da ko­ji će ga pri­li­kom ula­ska ma­lo oku­pa­ti. U tim ma­njim pe­ći­na­ma mo­že sta­ti de­se­tak lju­di.
-Bo­ja tog vo­do­pa­da je za­i­sta ča­rob­na i ori­gi­nal­na, jer se iz­nad nje­ga na­la­zi šu­ma, pa sun­če­vi zra­ci u do­di­ru s vo­dom da­ju po­seb­nu čar. Sto­ga sma­tram da bi bi­lo od op­šte va­žno­sti da ovaj pri­rod­ni re­surs i tu­ri­stič­ki va­lo­ri­zu­je­mo. Vo­do­pad je uda­ljen od se­o­skog pu­ta sto­ti­nak me­ta­ra. Tre­ba­lo bi da se iz­gra­di pje­šač­ka sta­za, da se na­pra­ve mo­sti­ći, kao i pje­šač­ka sta­za u vi­du ste­pe­ni­ca sve do glav­ne pe­ći­ne. Tu se ta­ko­đe mo­že na­pra­vi­ti i sta­za za pe­nja­nje za one ko­ji se že­le po­pe­ti na vrh vo­do­pa­da i po­sma­tra­ti oko­li­nu, ob­ja­šnja­va Ba­lić, do­da­ju­ći da tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je Be­ra­na i Bi­je­log Po­lja tre­ba za­jed­no da po­ra­de na va­lo­ri­za­ci­ji ovog pri­rod­nog bi­se­ra, što bi do­pri­ni­je­lo ve­ćoj po­sje­će­no­sti tu­ri­sta, ali i otva­ra­nju no­vih rad­nih mje­sta. M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"