Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vođi „kavčana” plijene 10 stanova * Ako ne bude zajedničkog kandidata, SNP će imati svog * Vladin poželjni investitor uhapšen zbog korupcije * Žene i djecu zaposlili u sudovima * „Rajski papiri” otkrili „satanske” milijarde * Do motike * Manifest ekološkog pokreta
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miodrag Lekić, predsjednik Demosa:
– Crnogorski autokrata Milo Đukanović, koji vlada 25 godina, jedino se plaši Sjedinjenih Američkih Država, smatrajući ih glavnim režiserom na ovom prostoru.

Vic Dana :)

– Zašto krave pasu travu?
– Zato što nemaju ruke da smotaju.

U 4 ujutru žena čuje muža u kuhinji. Dođe do njega, a on sjedi za stolom i pije rakiju.
- Šta radiš, pobogu, u ovo doba noći?
- Sjećaš li se kad sam te otpratio kući i kad nas je uhvatio tvoj otac i rekao: „Znaš da je maloljetna, zato il’ je ženi, il’ ideš 20 godina u zatvor?”
- Sjećam se…
- E, sad bi se završilo tih 20 godina…

Zaustavi policajac plavušu i kaže:
- Moram vam naplatiti 20 eura zbog pokvarenih svjetala.
Kaže ona:
- Super, u servisu su htjeli da mi naplate 60 eura!
Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U SUSRET LOKALNIM IZBORIMA NA CETINJU NVO „AKTIVNA ZONA“ ORGANIZOVALA JAVNU DISKUSIJU Prestonica i turistički potencijali
Dan - novi portal
CE­TI­NjE - Ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja „Ak­tiv­na zo­na“, u su­sret lo­kal­nim iz­bo­ri­ma na Ce­ti­nju, or­ga­ni­zo­va­la je pr­vu jav­nu di­sku­si­ju pod na­zi­vom „Znam ko­ga bi­ram“.
Te­ma di­sku­si­je bi­la je „Ce­ti­nje i tu­ri­stič­ki po­ten­ci­ja­li“, a na sku­pu su go­vo­ri­li pred­stav­ni­ci Gra­đan­skog po­kre­ta URA, So­ci­jal­de­mo­kret­ske par­ti­je, So­ci­jal­de­mo­kra­ta, Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re, De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta, De­mo­kra­ta i Cr­no­gor­ske.Pred­stav­nik Cr­no­gor­ske Ivi­ca Ka­lu­đe­ro­vić je pred­sta­vio ide­ju Ce­ti­nja kao cen­tra kre­a­tiv­nog tu­ri­zma.
- Taj kon­cept pod­ra­zu­mi­je­va uve­zi­va­nje ce­tinj­skih bren­do­va u ci­lju po­ve­ća­nja za­po­sle­no­sti na Ce­ti­nju ali i do­vo­đe­nje ve­ćeg bro­ja tu­ri­sta ko­je bi za­in­te­re­so­va­li pri­rod­ni i kul­tur­ni re­sur­si gra­da. Na taj na­čin pre­sto­ni­ca ne bi bi­la mje­sto gdje naj­vi­še do­la­ze iz­let­ni­ci već bi tu­ri­sti osta­ja­li ne­ko­li­ko da­na - ka­zao je Ka­lu­đe­ro­vić.
Pred­stav­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Da­ni­lo Mr­va­lje­vić sma­tra da Ce­ti­nje ima ogro­man po­ten­ci­jal za raz­voj tu­ri­zma i da je is­ko­ri­šte­no iz­me­đu pet do 10 od­sto ka­pa­ci­te­ta, a da je u po­te­kla če­ti­ri mje­se­ca Ce­ti­nje par­ti­ci­pi­ra­lo sa 1,1 do 1,6 od­sto u ukup­nom bro­ju no­će­nja u či­ta­voj Cr­noj Go­ri, što je, sma­tra, ka­ta­stro­fal­no sta­nje.
-Ura­di­li smo ozbi­ljan i od­go­vo­ran pro­gram ko­ji tre­ti­ra ne sa­mo tu­ri­zam već i osta­le seg­men­te i mi­slim da ni­jed­na par­ti­ja ni­je na taj na­čin tre­ti­ra­la po­te­ško­će gra­đa­na Ce­ti­nja - re­kao je Mr­va­lje­vić.
Jo­va­na Dra­ga­nić iz De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta na­ve­la je da je Ce­ti­nje u ovoj go­di­ni po­sje­ti­lo 130 hi­lja­da tu­ri­sta i da je za­bi­lje­že­no oko 50 hi­lja­da no­će­nja.
- DPS je kao vla­da­ju­ća par­ti­ja u pro­te­klom pe­ri­o­du obez­bi­je­di­la do­sta sred­sta­va kroz evrop­ske fon­do­ve za za­šti­tu i oču­va­nje kul­tur­nog na­sle­đa. Ce­ti­nje je or­ga­ni­zo­va­lo evrop­ski dan i pri­pa­da­mo Evro­pi pa smo u tom smi­slu i obi­lje­ži­li Da­ne evrop­ske ba­šti­ne. Za­la­že­mo se i za raz­voj ga­stro­nom­skog i se­o­skog tu­ri­zma, a obez­bi­je­di­li smo i in­fa­struk­tu­ru za to - re­kla je Dra­ga­nić.
Pred­stav­nik Po­zi­tiv­ne Mi­ha­i­lo Ba­bo­vić je pre­do­čio da se za­la­žu za raz­voj vjer­skog kao i zdrav­stev­nog tu­ri­zma ko­ji je trend u svi­je­tu.
- Tre­ba ja­ča­ti zna­čaj i ulo­gu Tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je ko­ja mo­ra bi­ti stub raz­vo­ja tu­ri­zma u gra­du - is­ta­kao je on.
Ivan Ga­zi­vo­da iz So­ci­jal­de­mo­kra­ta je kri­ti­ko­vao ne­po­sto­ja­nje ade­kvat­ne tu­ri­stič­ke sig­na­li­za­ci­je u gra­du is­ti­ču­ći ka­ko je va­žno na pra­vi na­čin tur­is­ti­ma pred­sta­vi­ti sve što pre­sto­ni­ca nu­di.
- Tre­ba obez­bi­je­di­ti i ured­no vo­do­snad­bi­je­va­nje jer je to naj­va­žni­ji pred­u­slov za raz­voj tu­ri­zma-sma­tra Ga­zi­vo­da.
Sle­de­ća jav­na di­sku­si­ja na te­mu „Znam ko­ga bi­ram“ bi­će na­sta­vlje­na u su­bo­tu 11. no­vem­bra u 18 sa­ti u ho­te­lu „Grand“, ka­da će glav­na te­ma bi­ti pro­blem ne­za­po­sle­no­sti na Ce­ti­nju.Z.P.


Lov­ćen ne­do­volj­no is­ko­ri­šćen

Pred­stav­nik SDP-a Ni­ko­la Đu­ra­ško­vić je pre­do­čio da ta par­ti­ja pred­la­že osni­va­nje Ga­rant­nog fon­da iz ko­jeg će fi­nan­si­ra­ti za­po­šlja­va­nje gra­đa­na Ce­ti­nje.
-Po­se­ban seg­ment tog Fon­da od­no­si­će se na olak­ši­ce ko­je će­mo nu­di­ti in­ve­sti­to­ri­ma ko­ji su sprem­ni da ula­žu u iz­grad­nju smje­štaj­nih ka­pa­ci­te­ta, što je ne­su­mlji­vo ključ­ni pred­u­slov za raz­voj tu­ri­zma - pre­do­čio je Đu­ra­ško­vić.
Pred­stav­nik Gra­đan­skog po­kre­ta URA Fi­lip Adžić sma­tra da ni­je­su do­volj­no is­ko­ri­šte­ne mo­guć­no­sti dva Na­ci­o­nal­na par­ka ko­ja se na­la­ze u bli­zi­ni Ce­ti­nja, a ta­ko­đe ni kul­tur­na ba­šti­na ko­ja se na­la­zi u gra­du.
- Lov­ćen je va­zdu­šna ba­nja ko­ja ima sve mo­guć­no­sti za raz­voj tu­ri­zma, a to ni­je­smo is­ko­ri­sti­li. Ta­ko­đe, se­o­ski tu­ri­za­ma kao per­spekt­na oblast ni­je za­ži­vio, a ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti ni lov ni ri­bo­lov kao ve­li­ke mo­guć­no­sti - re­kao je Adžić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"