Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Klikovac stopirala optužnicu protiv Brajovića * Naše interese ne zastupa ni vlast ni opozicija * Teroristički napadi prijete od povratnika * Tajna koliko zarađuje menadžment EPCG * Postojao spor, ali potpunog razdora nema * Srbija vojno neutralna dok je vodi Vučić * Tači promijenio stav
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ljiljana Krivokapić, Savez sindikata Crne Gore:
Kao sindikat imamo problem što je sve manje članstva jer je sve manje firmi i manje zaposlenih koji bi se učlanili.

Vic Dana :)

Pita učiteljica Bosanca:
- Koga bi ti spasio da si poslat da spašavaš davljenike?
Bosanac:
- Ne bi nikoga!
Učiteljica:
- Jesi ti normalan poslat si tamo da spašavaš a ne da odugovlačiš!
Bosanac:
- Jesam bonaa, ali ne znam da plivamm !

Pričali Amerikanac, Francuz i Srbin.
Amerikanac kaže: „Eee, kako su naše „Nike” patike dobre. Kada skočiš sa petog sprata, patike ostanu čitave a ti pukneš.”
Francuz: „A tek što su naše „Adidas” patike dobre, kada skočiš sa petog sprata, patike puknu a ti ostaneš živ.”
Srbin će na to: „A naši opanci tek što su dobri. Kada skočiš sa petog sprata, puknu i opanci, a i ti.”

Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi NIKŠIĆKI OSNOVNI SUD PONIŠTIO ODLUKU UPRAVNOG ODBORA UNIVERZITETA
Vojvodić Radmila nezakonito smijenjena, ali neće biti vraćena Sud je nedvosmisleno odbio kao neosnovan zahtjev kojim je traženo da UCG uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja odluke upravnog odbora, u suštini zahtjev da prof. Radmila Vojvodić ponovo bude rektor, saopštili su iz Rektorata
Dan - novi portal
Osnov­ni sud u Nik­ši­ću usvo­jio je tu­žbe­ni za­htjev Rad­mi­le Voj­vo­dić i do­nio pre­su­du ko­jom se po­ni­šta­va odluka Uprav­nog od­bo­ra Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re o smje­ni Voj­vo­di­će­ve s mje­sta rek­to­ra te in­sti­tu­ci­je. Voj­vo­di­će­va je raz­ri­je­še­na u ok­to­bru, na ini­ci­ja­ti­vu čla­no­va Uprav­nog od­bo­ra UCG, ko­ji za­stu­pa­ju in­te­re­se Vla­de, zbog vi­še­mje­seč­nog su­ko­ba u ve­zi sa sje­di­štem Vi­so­ke me­di­cin­ske ško­le, ko­ju je na­mje­ra­va­la da pre­se­li iz Be­ra­na u Pod­go­ri­cu. U obra­zlo­že­nju pre­su­de se na­vo­di da je sud utvr­đu­ju­ći spor­nu či­nje­ni­cu me­đu stran­ka­ma da li je bi­lo neo­p­hod­no iz­ja­šnje­nje Se­na­ta UCG, mi­šlje­nja da je uprav­ni od­bor mo­gao da raz­mo­tri ini­ci­ja­ti­vu i do­ne­se od­lu­ku o ra­zr­je­še­nju rek­to­ra bez pret­hod­nog iz­ja­šnje­nja Se­na­ta, ali sa­mo u slu­ča­ju ne­za­ka­zi­va­nja sjed­ni­ce Se­na­ta u ra­zum­nom ro­ku, što u kon­kret­nom slu­ča­ju ni­je bio slu­čaj.
– Do­la­zi se do za­ključ­ka da se o ini­ci­ja­ti­vi za ra­zr­je­še­nje rek­to­ra mo­ra­ju iz­ja­sni­ti i Se­nat i UO UCG, što u kon­kret­nom ni­je uči­nje­no. U kraj­njem, ni­je­su bi­le is­pu­nje­ne pro­ce­sno-for­mal­ne pret­po­stav­ke za od­lu­či­va­nje o ra­zr­je­še­nju rek­to­ra UCG, ov­dje tu­ži­telj­ke, od stra­ne UO UCG – is­ti­če se u od­lu­ci.
U pre­su­di Osnov­nog su­da na­vo­di se na­vo­de da je Voj­vo­di­će­va od­lu­ke u ve­zi s Vi­so­kom me­di­cin­skom ško­lom u Be­ra­na­ma, oba­vlja­la u skla­du sa pro­pi­sa­nim Sta­tu­tom UCG.
Iz Rek­to­ra­ta je sa­op­šte­no da je pu­no­moć­ni­ku UCG da­na 11. ju­la uru­če­na pre­su­da Osnov­nog su­da u Nik­ši­ću po tu­žbi biv­šeg rek­to­ra Rad­mi­le Voj­vo­dić.
– Tu­žbom je tra­že­no da se po­ni­šti od­lu­ka uprav­nog od­bo­ra o raz­rje­še­nju prof. Rad­mi­le Voj­vo­dić sa funk­ci­je rek­to­ra kao i da se Uni­ver­zi­tet Cr­ne Go­re oba­ve­že da us­po­sta­vi sta­nje ko­je je bi­lo pri­je do­no­še­nja ove od­lu­ke uprav­nog od­bo­ra. Ra­di ja­sno­će, dru­gim di­je­lom tu­žbe­nog za­htje­va je su­štin­ski tra­že­no da Rad­mi­la Voj­vo­dić bu­de po­no­vo rek­tor. Sud je pri­hva­tio za­htjev u di­je­lu u ko­jem je tra­žen po­ni­štaj od­lu­ke o ra­zr­je­še­nju. Me­đu­tim, sud je ne­dvo­smi­sle­no od­bio kao neo­sno­van za­htjev ko­jim je tra­že­no da Uni­ver­zi­tet Cr­ne Go­re us­po­sta­vi sta­nje ka­kvo je bi­lo pri­je do­no­še­nja od­lu­ke Uprav­nog od­bo­ra, u su­šti­ni za­htjev da prof. Rad­mi­la Voj­vo­dić po­no­vo bu­de rek­tor – is­ti­ču iz Rek­to­ra­ta.
Iz Rek­to­ra­ta na­vo­de da i ovog pu­ta za­u­zi­ma­ju prin­ci­pi­je­lan stav da ne ko­men­ta­ri­šu od­lu­ke dr­žav­nih or­ga­na, ta­ko da ne­će ko­men­ta­ri­sa­ti ni ovu od­lu­ku.
– S ob­zi­rom na to da smo uvje­re­ni da je od­lu­ka o raz­rje­še­nju Rad­mi­le Voj­vo­dić za­ko­ni­ta i oprav­da­na, Uni­ver­zi­tet Cr­ne Go­re će iz­ja­vi­ti žal­bu u za­kon­skom ro­ku – na­ja­vlju­ju iz Rek­to­ra­ta.
D.B.

Sa­rad­ni­ci rek­tor­ke isto pro­šli

Biv­ša rek­tor­ka i Vla­da ni­je­su se sa­gla­si­li u ve­zi sa sje­di­štem Vi­so­ke me­di­cin­ske ško­le iz Be­ra­na. Voj­vo­di­će­va je sma­tra­la da VMŠ tre­ba pre­se­li­ti u Pod­go­ri­cu ra­di bo­ljih uslo­va za prak­su u Kli­nič­kom cen­tru, dok su iz Vla­de ocje­nji­va­li da je neo­p­ho­dan rav­no­mje­ran raz­voj svih cr­no­gor­skih re­gi­ja.
Na­kon še­sto­mje­seč­nog su­ko­ba iz­me­đu Voj­vo­di­će­ve i Vla­de, za­tim i nje­nog ra­zr­je­še­nja, smi­je­nje­ni su i nje­ni naj­bli­ži sa­rad­ni­ci, pro­rek­to­ri i čla­no­vi uprav­nog od­bo­ra, ko­ji su za­go­va­ra­li ide­ju o pre­mje­št­a­nju Vi­so­ke me­di­cin­ske ško­le iz Be­ra­na u Pod­go­ri­cu, ka­ko bi se una­pri­je­di­la prak­tič­na na­sta­va stu­den­ti­ma.
Na­kon to­ga je iz moral­nih raz­lo­ga ostav­ku pod­nio i mi­ni­star kul­tu­re Jan­ko Lju­mo­vić, ko­jeg Se­nat, ka­ko je ka­zao, zbog to­ga pro­šle sed­mi­ce ni­je iza­brao u zva­nje re­dov­nog pro­fe­so­ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"