Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Aco dao Canetu 1,3 miliona, pomaže i ministarstvo * Spojiti predsjedničke i lokalne izbore * Poslanici iz vlasti sebe častili 410 eura * Do krsta prvi otac i sin * Čekaju nas duge suše, poplave i požari * Aco dao Canetu 1,3 miliona, pomaže i ministarstvo * Srbiji prijeti serija atentata
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Blagoje Grahovac, penzionisani general:
– Vojska je institucija koja među prvima osjeti nevolju rđave vlasti.

Vic Dana :)

Šta radiš kada te jure avion, tenk i svemirski brod?
- Kažeš Cigi da zaustavi ringišpil.

Muž, zavaljen na fotelji, doviknu ženi:
- Daj draga, pogledaj šta je tom djetetu?! Mnogo se dere!
- Pa, šta `oćeš, ... možda da ga stavim na vibraciju?


Otišao narkoman kod ljekara i slučajno zaluta na ginekološko odjeljenje. U čekaonici sjede pored trudnice i upita:
- Da li voliš svoje dijete?
- Volim.
- A, voli li ono tebe?
- Pa, voli.
- Pa što si ga onda pojela!?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika U SKUPŠTINI JUČE OBJELODANJEN SPISAK PREDSTAVNIKA VLASTI KOJI SU POLOVINOM DECEMBRA DOBILI VARIJABILE
Poslanici DPS-a za kraj godine se častili po 410 eura Poslanici iz vlasti sebe častili 410 eura Odluka o isplati 410 eura za poslanike iz vlasti, kako je obrazloženo, donijeta je „imajući u vidu značajan doprinos poslanika u aktivnostima radnih tijela i na sjednicama Skupštine u decembru 1017. godine”
Dan - novi portal
Od­lu­kom Ko­le­gi­ju­ma pred­sjed­ni­ka par­la­men­ta 42 po­sla­ni­ka vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je do­bi­li su po 410 eura do­dat­ka na de­cem­bar­sku za­ra­du, zbog „zna­čaj­nog do­pri­no­sa u ak­tiv­no­sti­ma rad­nih ti­je­la i na sjed­ni­ca­ma Skup­šti­ne u de­cem­bru 1017. go­di­ne”. Do­ku­ment o ovim is­pla­ta­ma, uz obra­zlo­že­nje da je u pi­ta­nju skan­da­lo­zna od­lu­ka u či­jem do­no­še­nju ni­je uče­stvo­vao, obje­lo­da­nio je ju­če u Skup­šti­ni šef klu­ba po­sla­ni­ka DF-a Mi­lu­tin Đu­ka­no­vić.
Na li­sti po­sla­ni­ka Skup­šti­ne Cr­ne Go­re ko­ji­ma je omo­gu­ćen do­da­tak na za­ra­du pred kraj pro­šle go­di­ne su Ivan Bra­jo­vić (SD), Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić (DPS), Gen­ci Ni­man­be­gu (FOR­CA), Mi­o­drag Ra­du­no­vić (DPS), Ne­džad Dre­še­vić (BS), Mi­ćo Or­lan­dić (SD), Adri­jan Vuk­sa­no­vić (HGI), Da­li­bor­ka Pe­jo­vić (DPS), An­dri­ja Po­po­vić (LP), Mi­o­drag Vu­ko­vić (DPS), Lu­iđ Škre­lja (DPS), Fi­lip Vu­ko­vić (DPS), Bran­ko Ča­vor (DPS), Mi­lo­rad Vu­le­tić (DPS), Er­vin Ibra­hi­mo­vić (BS), Tar­zan Mi­lo­še­vić (DPS), Jo­van­ka La­li­čić (DPS), Bran­ka Ta­na­si­je­vić (DPS), Pe­tar Smo­lo­vić (DPS), Želj­ko Apr­co­vić (DPS), Ni­ko­la Ra­ko­če­vić (DPS), Mar­ta Šće­pa­no­vić (DPS), Pe­tar Iva­no­vić (DPS), Ob­rad Mi­šo Sta­ni­šić (DPS), Ma­ri­ja Ća­to­vić (DPS), An­dri­ja Ni­ko­lić (DPS), Mir­sad Mu­rić (DPS), Ana Ni­ko­lić (DPS), Ma­ja Ba­krač (DPS) Ha­lil Du­ko­vić (DPS), Pre­drag Se­ku­lić (DPS), Da­ni­jel Živ­ko­vić (DPS), Su­ad Nu­ma­no­vić (DPS), Bog­dan Fa­tić (DPS), Alek­san­dra Vu­ko­vić (DPS), Mi­loš Ni­ko­lić (DPS), Dra­gu­tin Pa­po­vić (DPS), Na­da Drob­njak (DPS), Mi­ha­i­lo An­đu­šić (DPS), Ra­du­le No­vo­vić (DPS), Sa­nja Pa­vi­će­vić (DPS) i Mom­či­lo Mar­ti­no­vić (DPS).
Od­lu­ku o is­pla­ti va­ri­ja­bil­nog di­je­la za­ra­de pot­pi­sao je ge­ne­ral­ni se­kre­tar par­la­men­ta Alek­san­dar Jo­vi­će­vić.
– Čla­nom tri od­lu­ke o va­ri­ja­bil­nom di­je­lu za­ra­de za po­sla­ni­ke Skup­šti­ne Cr­ne Go­re broj 00-32-5/17-153 od 13. de­cem­bra 2017. go­di­ne pro­pi­sa­no je da po­sla­nik mo­že ostva­ri­ti va­ri­ja­bil­ni dio za­ra­de zbog zna­čaj­nog do­pri­no­sa u ak­tiv­no­sti­ma rad­nih ti­je­la i na sjed­ni­ca­ma Skup­šti­ne i do­dat­nog an­ga­žo­va­nja – pi­še u tek­stu od­lu­ke.
Na­vo­di se da va­ri­ja­bil­ni dio za­ra­de ne mo­že bi­ti ve­ći od 80 od­sto od pro­sječ­ne ne­to za­ra­de u Cr­noj Go­ri, pa je to­li­ko i is­pla­će­no svim po­sla­ni­ci­ma iz vla­sti.
Od­lu­ka o is­pla­ti, ka­ko je obra­zlo­že­no, do­ni­je­ta je „ima­ju­ći u vi­du zna­ča­jan do­pri­nos po­sla­ni­ka u ak­tiv­no­sti­ma rad­nih ti­je­la i na sjed­ni­ca­ma Skup­šti­ne u de­cem­bru 1017. go­di­ne”.
Šef po­sla­nič­kog klu­ba De­mo­krat­skog fron­ta (DF) ka­zao je da je na Ko­le­gi­ju­mu pred­sjed­ni­ka par­la­men­ta sa­znao da je pred kraj pro­šle go­di­ne do­ni­je­ta od­lu­ka da se po­sla­ni­ci iz sa­ve­za na vla­sti na­gra­de va­ri­ja­bi­la­ma. On je re­kao da je to skan­da­lo­zna od­lu­ka.
– Ra­di jav­no­sti, kao pred­stav­nik De­mo­krat­skog fron­ta, o to­me ni­je­sam bio oba­vi­je­šten. Po­na­vljam, to sam sa­znao tek u pe­tak. Oči­gled­no je da De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta že­li da na­gra­di po­sla­ni­ke za lo­jal­nost, i za sli­je­po gla­sa­nje, bez pre­ve­li­kih ana­li­za i di­sku­si­ja – sma­tra Đu­ka­no­vić.
On je ka­zao ka­ko je oči­gled­no da je vi­rus ko­ji je po­čeo u Be­ra­na­ma, gdje se iz bu­dže­ta cen­tra za so­ci­jal­ni rad di­je­li no­vac funk­ci­o­ne­ri­ma lo­kal­nog DPS-a pro­ši­rio i na dr­žav­ni par­la­ment. Šef klu­ba po­sla­ni­ka DF-a ob­ja­šnja­va da je ge­ne­ral­ni se­kre­tar par­la­men­ta Alek­san­dar Jo­vi­će­vić na­ja­vio da će do­ni­je­ti te od­lu­ke, a da će Front sa njim upo­zna­ti jav­nost.
– Tim sjed­ni­ca­ma kao pred­stav­nik DF-a ni­je­sam pri­su­stvo­vao, i DF sa ovim ne­ma ni­šta, već se sna­žno pro­ti­vi ta­kvoj prak­si. Ov­dje se pri­je­ti po­sla­ni­ci­ma DF-a opo­me­na­ma, ali to su za nas stvar­no be­nig­ne i smi­je­šne pri­jet­nje. Ali ni­ko ne­ma pra­vo da od nov­ca gra­đa­na Cr­ne Go­re fi­nan­si­ra ne­rad po­sla­ni­ka De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta – is­ta­kao je Đu­ka­no­vić.
Pot­pred­sjed­nik Skup­šti­ne Bra­ni­mir Gvo­zde­no­vić ka­zao je da Đu­ka­no­vić ni­je uče­stvo­vao na sjed­ni­ca­ma na ko­ji­ma su do­ni­je­te ove od­lu­ke, pa mu je iz ko­le­gi­jal­nih raz­lo­ga omo­gu­će­no da sve ovo sa­op­šti na ple­nu­mu.
– Ovo se ti­če od­lu­ke ko­ja je ob­ja­vlje­na u Slu­žbe­nom li­stu Cr­ne Go­re – ka­zao je Gvo­zde­no­vić.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"