Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2017-11-17 BLISKI SARADNIK DARKA ŠARIĆA UHAPŠEN JUČE NA BEOGRADSKOM AERODROMU
Šekularac Šekularac došao iz Podgorice da se preda Dejan Šekularac je juče priveden na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla”, gdje je doputovao iz Podgorice, a srpski istražni organi vjeruju da se u Crnoj Gori krio duži vremenski period
Dan - novi portal
Bje­lo­po­ljac De­jan Še­ku­la­rac, je­dan od naj­bli­žih sa­rad­ni­ka plje­valj­skog nar­ko-bo­sa Dar­ka Ša­ri­ća, pre­dao se ju­če be­o­grad­skoj po­li­ci­ji.
Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Še­ku­la­rac je ju­če pri­ve­den na be­o­grad­skom aero­dro­mu „Ni­ko­la Te­sla”, gdje je do­pu­to­vao iz Pod­go­ri­ce. Na­kon to­ga su nad­le­žni pro­vje­ri­li nje­gov iden­ti­tet, na­kon če­ga je pro­ce­su­i­ran.
Sum­nja se da je Še­ku­la­rac ko­ri­stio la­žna do­ku­men­ta dok je bio u bjek­stvu.
Iz Tu­ži­la­štva za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal Sr­bi­je ta­mo­šnjim me­di­ji­ma je sa­op­šte­no da se Še­ku­la­rac ni­je na­šao u op­tu­žni­ci pro­tiv Ša­ri­će­ve gru­pe po­što je pro­tiv nje­ga pre­ki­nu­ta is­tra­ga. Tu­ži­la­štvo je sa­op­šti­lo da će ini­ci­ra­ti na­sta­vak te is­tra­ge.
Su­di­ja za is­tra­ge ra­ni­je je do­nio od­lu­ku o od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra Še­ku­lar­cu, ko­ji je ta­da bio ne­do­stu­pan is­tra­žnim or­ga­ni­ma. Ka­ko pi­še „Blic”, taj Ša­ri­ćev sa­rad­nik će pr­vo bi­ti sa­slu­šan kod su­di­je za pret­hod­ni po­stu­pak Spe­ci­jal­nog su­da jer je pro­tiv nje­ga po­kre­nu­ta is­tra­ga po sta­rom Za­ko­nu o kri­vič­nom po­stup­ku, od­no­sno pri­je tu­ži­lač­ke is­tra­ge.
Su­di­ja za pret­hod­ni po­stu­pak će od­lu­či­ti o na­stav­ku is­tra­ge i o even­tu­al­nom od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra Še­ku­lar­cu.
In­ter­pol Sr­bi­je tra­gao je za Še­ku­lar­cem zbog sum­nje da je u sa­rad­nji sa Dar­kom Ša­ri­ćem šver­co­vao ve­li­ke ko­li­či­ne nar­ko­ti­ka iz Ju­žne Ame­ri­ke. On se pri­je dvi­je go­di­ne pre­dao cr­no­gor­skoj po­li­ci­ji, ali su dr­žav­ni or­ga­ni Cr­ne Go­re od­bi­li da ga iz­ru­če Sr­bi­ji.
Za Še­ku­lar­cem je po­tjer­ni­cu ras­pi­sao In­ter­pol Ar­gen­ti­ne, ko­ji ga po­tra­žu­je ra­di iz­dr­ža­va­nja za­tvor­ske ka­zne zbog po­ku­ša­ja šver­ca nar­ko­ti­ka.
Še­ku­la­rac je zva­nič­no u bjek­stvu od ok­to­bra 2010. go­di­ne, da­kle sa­mo ne­ko­li­ko da­na pri­je ne­go što je Cr­na Go­ra pot­pi­sa­la spo­ra­zum o iz­ru­če­nji­ma sa Sr­bi­jom.
On je bio uhap­šen 5. fe­bru­a­ra 2010. go­di­ne na osno­vu In­ter­po­lo­ve po­tjer­ni­ce Sr­bi­je, za­jed­no sa Go­ra­nom So­ko­vi­ćem, zbog sum­nje da su kao čla­no­vi Ša­ri­će­vog nar­ko-kla­na uče­stvo­va­li u šver­cu 2,7 to­na ko­ka­i­na iz Uru­gva­ja.
Tu­ži­la­štvo Sr­bi­je ga je sum­nji­či­lo da je bio za­du­žen za or­ga­ni­zo­va­nje i kon­tro­lu pre­vo­za nar­ko­ti­ka. So­ko­vić se te­re­tio da je za­jed­no sa Ša­ri­ćem je­dan od glav­nih vo­đa nar­ko-kar­te­la ko­ji je raz­vio ja­ke ogran­ke u Cr­noj Go­ri i Sr­bi­ji.
Me­đu­tim, sa­mo ne­ko­li­ko da­na ka­sni­je, Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci obo­ji­cu je pu­stio na slo­bo­du po na­lo­gu Vr­hov­nog tu­ži­la­štva Cr­ne Go­re jer je Spe­ci­jal­ni sud u Sr­bi­ji od­bio da do­sta­vi do­ka­ze pro­tiv njih dvo­ji­ce.
Na­kon iz­la­ska iz za­tvo­ra, i Še­ku­la­rac i So­ko­vić su ne­sta­li.
Še­ku­la­rac je u is­tra­zi ozna­čen kao oso­ba ko­ja je to­kom 2009. na te­ri­to­ri­ji Bra­zi­la, Ar­gen­ti­ne i Uru­gva­ja uče­stvo­va­la u ku­po­vi­ni 2,1 to­ne ko­ka­i­na. Pre­ma sum­nja­ma is­tra­ži­te­lja, nje­gov za­da­tak bio je i da iz­najm­lju­je sta­no­ve za skla­di­šte­nje dro­ge. Sa osta­lim pri­pad­ni­ci­ma kla­na, nar­ko­ti­ke je pa­ko­vao u ma­nje pa­ke­te, a za­tim su ih uto­va­ri­li na jah­tu „Ma­ui”, gde je to­kom po­li­cij­ske ak­ci­je „Bal­kan­ski rat­nik” ta dro­ga i ot­kri­ve­na.M.V.P.


Se­ri­ja pre­da­ja sa­rad­ni­ka nar­ko-bo­sa

Še­ku­la­rac je tre­ći Ša­ri­ćev sa­rad­nik ko­ji se pre­dao u po­sled­njih ne­ko­li­ko da­na. Se­ri­ja do­bro­volj­nih pre­da­ja okri­vlje­nih za sa­rad­nju sa Ša­ri­ćem u šver­cu nar­ko­ti­ka po­če­la je 7. no­vem­bra, ka­da se pre­dao Ne­boj­ša Sre­te­no­vić, ko­jem je su­đe­no u od­su­stvu, a pr­vom uki­nu­tom pre­su­dom bio je osu­đen na 11 go­di­na za­tvo­ra.
Pro­šle ne­de­lje pre­dao se i Pe­tar Ob­ra­do­vić, ko­me je ta­ko­đe su­đe­no u od­su­stvu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"