Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sarena strana - datum: 2017-11-21 U SALI DOMA KULTURE U BARU ODRŽANA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA ZA DJECU
Pjesmom do zvijezda 16. put
Dan - novi portal
U or­ga­ni­za­ci­ji PPU „Sve­ti­o­nik” iz Ba­ra, u sa­li Do­ma kul­tu­re odr­ža­na je 16. tra­di­ci­o­nal­na ma­ni­fe­sta­ci­ja za dje­cu „Pje­smom do zvi­je­zda”. Po­vod ove go­di­ne bio je tro­stru­ki, pro­sla­va Da­na osni­va­nja ove PPU, Da­na op­šti­ne Bar i Svjet­skog da­na dje­te­ta.
Pre­ma ri­je­či­ma Iva­ne Du­ru­to­vić, di­rek­to­ri­ce PPU „Sve­ti­o­nik”, sva­ke go­di­ne sve vi­še ši­re krug pri­ja­te­lja, a kva­li­tet ma­ni­fe­sta­ci­je je u to­me što do­la­ze go­sti iz ci­je­le Cr­ne Go­re, i što od sa­mog osni­va­nja ima hu­ma­ni­tar­ni ka­rak­ter.
– Bu­du­ći da je ovog pu­ta tro­stru­ko sla­vlje, od­lu­či­li smo da pri­ku­plje­nu hu­ma­ni­tar­nu po­moć upu­ti­mo na tri adre­se, dje­ci iz Dječ­jeg do­ma „Mla­dost” u Bi­je­loj, NVO „Adria” i NVO „Udru­že­nje ro­di­te­lja dje­ce sa po­seb­nim po­tre­ba­ma”. Sreć­na sam zbog ve­li­kog bro­ja uče­sni­ka i pu­bli­ke ko­ja je, kao i uvi­jek, do­šla u ve­li­kom bro­ju - ka­že ona.
Cilj ma­ni­fe­sta­ci­je je pro­mo­ci­ja jed­na­kih pra­va za svu dje­cu.
– To­kom svih ovih go­di­na u pro­gra­mu su uče­stvo­va­la dje­ca iz do­ma „Mla­dost”, Re­surs­nog cen­tra za obra­zo­va­nje i ospo­so­blja­va­nje „1. jun” Pod­go­ri­ca, sli­je­pa, sla­bo­vi­da, kao i dje­ca sa te­ško­ća­ma u raz­vo­ju. Ja­ko mi je dra­go kad ču­jem da su sreć­ni i po­no­sni što ima­ju pri­li­ku da bu­du jed­na­ki sa dru­ga­ri­ma po­red se­be. Za­do­volj­na sam i što na­ši Ba­ra­ni ima­ju slu­ha da sve ovo po­dr­že na na­čin na ko­ji i ovog pu­ta je­su. Za­gr­ljaj ko­ji smo do­bi­li od svih na­ših uče­sni­ka mo­že­mo na hu­man na­čin i da uz­vra­ti­mo - do­da­la je Du­ru­to­vić.
U pro­gra­mu su uče­stvo­va­li Ra­do­ji­ca Stan­ko­vić - Šan­ta Pan­ta, dječ­ji hor „Zvje­zdi­ce” Pod­go­ri­ca, so­li­sti Sa­nje Pe­rić, Ma­ša Pa­o­vić i Lu­ka Bo­jo­vić, Meh­med Me­do Ni­ke­zić, dje­ca iz Do­ma „Mla­dost” Bi­je­la, te ple­sni stu­dio „D-light”.
Pre­div­ne ko­re­o­gra­fi­je i za­ni­mlji­ve ko­sti­me na sce­ni ima­la su i dje­ca iz PPU „Sve­ti­o­nik”, kre­a­tiv­ne ra­di­o­ni­ce „Ma­le ru­ke” Bar, JU „Se­stre Ra­do­vić” Ko­la­šin, PPU „Arus­hi Pu” Ul­cinj, „Osmi­jeh” Ko­tor, „Vi­ni Pu” Bu­dva i „Ar­tić Pi­no­kio” Pod­go­ri­ca.
Za­pa­žen je bio i na­stup uče­ni­ka OŠ „Bla­žo Jo­kov Or­lan­dić”, kao i ka­ra­ti­sta i ka­ra­tist­ki­nja iz KK „Bar”. Ovo­go­di­šnja ma­ni­fe­sta­ci­ja za­o­kru­že­na je ko­re­o­gra­fi­ja­ma naj­mla­đe gru­pe KUD „Ru­mi­ja”.
U ime Op­šti­ne Bar pri­su­stvo­vao je pred­sjed­nik SO Ra­do­mir No­va­ko­vić. Vo­di­telj pro­gra­ma bio je Mi­o­mir Ma­roš, a ofi­ci­jel­ni fo­to­graf Ser­gej Za­bi­ja­ko. Broj­nim pri­ja­te­lji­ma i spon­zo­ri­ma uru­če­ne su za­hval­ni­ce za do­pri­nos or­ga­ni­za­ci­ji ma­ni­fe­sta­ci­je. Na sa­mom kra­ju, na ve­li­ko odu­še­vlje­nje ma­li­ša­na, s pla­fo­na su pu­šte­ni ba­lo­ni.
D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"