Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ljudi i dogadjaji - datum: 2017-11-21 U PROSTORIJAMA ORGANIZACIJE SLIJEPIH ZA BAR I ULCINJ Otvoren društveni klub
Dan - novi portal
U pro­sto­ri­ja­ma Or­ga­ni­za­ci­je sli­je­pih za Bar i Ul­cinj sve­ča­no je otvo­ren dru­štve­ni klub. Pre­ma ri­je­či­ma pred­sjed­ni­ka Or­ga­ni­za­ci­je Ve­se­li­na Jo­ke­ti­ća, od 1. no­vem­bra nji­ho­ve pr­sto­ri­je su otvo­re­ne od 7 do 19 ča­so­va, sva­kog rad­nog da­na, a od 15 do 19 ča­so­va pr­o­stor je na­mi­je­njen za dru­štve­ni klub. Jo­ke­tić je čla­no­vi­ma po­že­lio da klub u na­red­nom pe­ri­o­du po­sje­ću­ju još vi­še i ko­ri­ste nje­go­ve uslu­ge.
– U okvi­ru ovog dru­štve­nog klu­ba na­ši čla­no­vi su u pri­li­ci da igra­ju pi­ka­do, šah, do­mi­ne, kar­te, ali i da uži­va­ju u film­skoj umjet­no­sti, u fil­mo­vi­ma ko­ji su adap­ti­ra­ni za sli­je­pa i sla­bo­vi­da li­ca. Pro­jek­ci­je fil­mo­va se vr­še sva­kog pr­vog pet­ka u mje­se­cu u 17 ča­so­va. To je naš stal­ni ter­min i že­li­mo da ti­me na­vik­ne­mo na­še čla­no­ve da zna­ju ko­ji je to dan ka­da mo­gu da do­đu u pro­sto­ri­je i od­gle­da­ju film ko­ji je na re­per­to­a­ru. Za­hva­lju­ju­ći pro­sto­ru ko­ji ima­mo, ali i per­so­nal­nim asi­sten­ti­ma ko­jih je če­ti­ri u rad­nom od­no­su, stvo­re­ni su uslo­vi da ova kan­ce­la­ri­ja bu­de mak­si­mal­no is­ko­ri­šte­na – na­gla­sio je Jo­ke­tić.
On je za­hva­lio čla­ni­ci Or­ga­ni­za­ci­je De­san­ki Karh na vri­jed­noj do­na­ci­ji, uz po­moć ko­je su pro­sto­ri­je obo­ga­će­ne LED te­le­vi­zo­rom i elek­trič­nim pi­ka­dom.
Pri­sut­ni­ma se u ime Bi­bli­o­te­ke za sli­je­pe Cr­ne Go­re obra­tio pro­fe­sor Igor To­mić.
– Ovo je sa­mo je­dan u ni­zu li­je­pih mo­me­na­ta ne­ke le­pe­ze ko­ji će ovaj klub va­ma da pru­ža. Ra­du­je me što u dr­ža­vi i dru­štvu, u ne­kom ši­rem kon­tek­stu, ne­ko ra­zu­mi­je po­tre­be oso­ba bez vi­da, ali ne u onom smi­slu da su to ne­ke po­seb­ne oso­be, već da smo mi svi gra­đa­ni istog re­da. Ra­du­jem se no­vim us­pje­si­ma i ino­va­ci­ja­ma, i že­lim vam da ovaj klub is­ko­ri­sti­te u mak­si­mal­nom po­ten­ci­ja­lu – ka­zao je To­mić.
Član Or­ga­ni­za­ci­je sli­je­pih za Bar i Ul­cinj Mi­tar Đu­ka­no­vić ka­že da dru­štve­ni klub za nje­ga pred­sta­vlja do­dat­ni vid ra­zo­no­de i re­kre­a­ci­je.
– Ovo je li­je­pa stvar, li­je­pa pri­ča, ima do­sta mla­dih čla­no­va, dru­ži­mo se, igra­mo pi­ka­do, gle­da­mo fil­mo­ve što do­sad ni­je­smo bi­li u mo­guć­no­sti – ka­že Đu­ka­no­vić.
Otva­ra­nju je pri­su­stvo­vao i ne­ka­da­šnji pred­sjed­nik Sa­ve­za sli­je­pih Ju­go­sla­vi­je No­vak Ra­žna­to­vić, koji je rekao da klub pred­sta­vlja osmi­šljen vid dru­štve­nog an­ga­žo­va­nja i ak­tiv­no­sti.
Na­kon sve­ča­nog otva­ra­nja or­ga­ni­zo­va­na je pro­jek­ci­ja fil­ma „Ide­mo da­lje” Zdrav­ka Šo­tre u adap­ta­ci­ji za oso­be sa smet­nja­ma vi­da. In­ter­ak­tiv­nu adap­ta­ci­ju fil­ma ra­dio je uži­vo sa­rad­nik Bi­bli­o­te­ke za sli­je­pe Cr­ne Go­re pro­fe­sor Igor To­mić.
D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"