Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ljudi i dogadjaji - datum: 2017-11-21 NVO ,,MULTIMEDIJAL MONTENEGRO” ORGANIZOVALA HUMANITARNU AKCIJU Prikupljena pomoć za najugroženije
Dan - novi portal
Pro­te­klog vi­ken­da u bje­lo­polj­skom šo­ping cen­tru Im­pe­ri­jal, ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja „Mul­ti­me­di­jal Mon­te­ne­gro”, u sa­rad­nji sa Cen­trom za so­ci­jal­ni rad, uspje­šno je re­a­li­zo­va­la ak­ci­ju sa­ku­plja­nja ko­ri­šće­ne zim­ske obu­će i odje­će za dje­cu i od­ra­sle.
Pred­sjed­nik NVO „Mul­ti­me­di­jal Mon­te­ne­gro” Želj­ko Đu­kić is­ti­če da je za­do­vo­ljan ko­li­či­nom sa­ku­plje­ne obu­će i odje­će. On se na od­lič­noj sa­rad­nji za­hva­lio predstvni­ci­ma Cen­tra za so­ci­jal­ni rad i predstvni­ci­ma šo­ping cen­tra Im­pe­ri­jal, ko­ji je ustu­pio pro­sto­ri­je za re­a­li­za­ci­ju ove hu­ma­ni­tar­ne ak­ci­je.
– Ovo je bi­la pri­li­ka da Bje­lo­polj­ci još jed­nom po­ka­žu tra­di­ci­nal­nu hu­ma­nost i po­mog­nu oni­ma ko­ji su u ne­vo­lji. Naj­ve­ća na­gra­da za ulo­že­ni trud bi­će osmi­jeh na li­ci­ma onih ko­ji­ma je na­ša po­moć neo­p­hod­na – is­ta­kao je Đu­kić.
Pre­ma ri­je­či­ma Ad­mi­ra Mu­staj­ba­ši­ća, di­rek­to­ra Cen­tra za so­ci­jal­ni rad, ak­ci­ja je pro­te­kla u naj­bo­ljem re­du, a od­ziv Bje­lo­po­lja­ca bio ­nu, ali je ovog pu­ta sa­ku­plje­no vi­še zim­ske obu­će i odje­će. Ta či­nje­ni­ca me ra­du­je iz raz­lo­ga što su Bje­lo­polj­ci još jed­nom po­ka­za­li svo­ju hu­ma­nu stra­nu i po­mo­gli oni­ma ko­ji­ma je po­moć po­treb­na, a to su ko­ri­sni­ci Cen­tra za so­ci­jal­ni rad ko­ji su u lo­šoj ma­te­ri­jal­noj si­tu­a­ci­ji – na­gla­sio je Mu­staj­ba­šić i do­dao da će već da­nas kre­nu­ti sa ras­po­dje­lom sa­ku­plje­ne obu­će i odje­će.
– Na­ši so­ci­jal­ni rad­ni­ci već pra­ve spi­sak ko­ri­sni­ka ko­ji­ma je po­moć naj­po­treb­ni­ja. Na­dam se da će u na­red­nih de­set da­na sa­ku­plje­na obu­ća i odje­ća bi­ti ras­po­di­je­lje­na. Na ovaj na­čin po­mo­ći­će­mo oni­ma ko­ji­ma je po­moć naj­po­treb­ni­ja – is­ti­če Mu­staj­ba­šić.
Pre­ma evi­den­ci­ji Cen­tra za so­ci­jal­ni rad, u Bi­je­lom Po­lju su 603 po­ro­di­ce ko­ri­sni­ci so­ci­ja­le, 666 ko­ri­sni­ka dječ­jeg do­dat­ka, 1.146 ko­ri­sni­ka tu­đe nje­ge i po­mo­ći i 255 ko­ri­sni­ka lič­ne in­va­lid­ni­ne.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"