Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana RAŠKO KONJEVIĆ DAO ISKAZ SPECIJALNOM TUŽIOCU POVODOM NAVODA NEBOJŠE MEDOJEVIĆA DA JE NA PROTESTU 24. OKTOBRA 2015. VLAST PLANIRALA KRVOPROLIĆE
Protesti DF-a i Konjević U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja Tačno je da sam 24. oktobra 2015. godine bio u prostorijama ANB-a, sa Đukanovićem, Markovićem i Peruničićem, ali nijesu tačni Medojevićevi navodi da je naređeno da se puca u narod, kazao je Konjević tokom saslušanja u tužilaštvu
Dan - novi portal
Biv­ši mi­ni­star unu­tra­šnjih po­slo­va Ra­ško Ko­nje­vić sa­op­štio je u Spe­ci­jal­nom tu­ži­la­štvu da to­kom pro­te­sta DF-a, 24. ok­to­bra 2015. go­di­ne, ni­je bi­lo na­red­be da po­li­ci­ja pu­ca u na­rod. On je ju­če sa­slu­šan u Spe­ci­jal­nom tu­ži­la­štvu po­vo­dom na­vo­da jed­nog od li­de­ra DF-a Ne­boj­še Me­do­je­vi­ća da je Mi­lo Đu­ka­no­vić iz­dao na­red­bu da se pu­ca u na­rod. Ko­nje­vić je to­kom sa­slu­ša­nja po­tvr­dio da je 24. ok­to­bra bio u Agen­ci­ji za na­ci­o­nal­nu bez­bjed­nost.
– Tač­no je da sam se ta­da na­la­zio u ANB-u i tač­no je da je u pro­sto­ri­ja­ma Agen­ci­je bio i ta­da­šnji pred­sjed­nik Vla­de Đu­ka­no­vić, pot­pred­sjed­nik Du­ško Mar­ko­vić i di­rek­tor ANB-a De­jan Pe­ru­ni­čić – ka­zao je Ko­nje­vić tu­ži­o­cu Živ­ku Sa­vo­vi­ću.
Na pi­ta­nje da li je Đu­ka­no­vic ili ne­ko dru­gi po­mi­njao da tre­ba pu­ca­ti u na­rod, Ko­nje­vić je ka­zao da ti na­vo­di ni­je­su tač­ni. Tvr­dio je da su svi ko­je je na­bro­jao go­to­vo ci­je­lo vri­je­me bo­ra­vi­li u is­toj pro­sto­ri­ji, osim to­kom kra­ćih te­le­fon­skih raz­go­vo­ra, te da pred njim Đu­ka­no­vić, na­vod­no, ni­je po­mi­njao da tre­ba pu­ca­ti u na­rod.
Biv­ši mi­ni­star je spe­ci­jal­nom tu­ži­o­cu po­ja­snio da su se u ANB-u oku­pi­li 24. ok­to­bra 2015. go­di­ne i za­dr­ža­li se do pres kon­fe­ren­ci­je ko­ju je odr­žao sa di­rek­to­rom Upra­ve po­li­ci­je. Do­dao je da su to­kom sa­stan­ka po­vre­me­no do­la­zi­li ovla­šće­ni slu­žbe­ni­ci uz odo­bre­nje Pe­ru­ni­či­ća. Ko­nje­vi­ću je pri­je sa­slu­ša­nja pre­do­če­no da po­stu­pak ko­ji je po­kre­nut po­vo­dom na­vo­da Me­do­je­vi­ća ni­je ta­jan.
Istim po­vo­dom ne­dav­no je iz­ja­vu is­tra­ži­te­lji­ma dao i Ne­boj­ša Me­do­je­vić, a na­kon na­vo­da iz­ne­se­nih u emi­si­ji TV Vi­je­sti „Na­či­sto”.
– Htje­li su da im ka­žem o mo­jim op­tu­žba­ma da je na noć pro­te­sta 24. ok­to­bra 2016. Mi­lo Đu­ka­no­vić na­re­dio da se pu­ca u na­rod. Že­lje­li su i in­for­ma­ci­je po­vo­dom mo­jih op­tu­žbi da je Kat­nić u do­go­vo­ru sa Đu­ka­no­vi­ćem na­re­dio da mi se ski­ne imu­ni­tet i da se po­ša­ljem u Spuž gdje će me li­kvi­di­ra­ti – re­kao je ra­ni­je Me­do­je­vić.
On je ta­da oci­je­nio i da mu je ne­vje­ro­vat­no da da­je bi­lo ka­kva oba­vje­šte­nja „or­ga­ni­ma ko­je kon­tro­li­še Kat­nić, ko­ji je po­sta­vljen od stra­ne Đu­ka­no­vi­ća i nje­go­ve ma­fi­je”.
Tog 24. ok­to­bra po­li­ci­ja je iza­zva­la ha­os na uli­ca­ma Pod­go­ri­ce. Bru­tal­no je pre­bi­je­no vi­še od 50 oso­ba. To je bio od­go­vor po­li­ci­je na naj­ma­sov­ni­ji pro­test ko­ji je or­ga­ni­zo­van u po­sled­nje vri­je­me.
Do ob­ra­ču­na po­li­ci­je sa de­mon­stran­ti­ma do­šlo je ka­da je uba­če­na gru­pa ma­ski­ra­nih mla­di­ća ko­ji su iza­zva­li ne­re­de. Br­zo su se po­ja­vi­li snim­ci na ko­ji­ma se vi­de ma­ski­ra­ni mla­di­ći ka­ko iz­la­ze iz sta­re zgra­de Vla­de, sje­di­šta DPS-a, i uba­cu­ju se me­đu de­mon­stran­te iza­zi­va­ju­ći op­šti me­tež. Do da­nas ni­je­su ot­kri­ve­na ime­na tih oso­ba. M.V.R.


Bez po­li­ti­za­ci­je

Ra­ško Ko­nje­vić po­tvr­dio je u iz­ja­vi za „Dan” da je dao iz­ja­vu spe­ci­jal­nom tu­ži­o­cu.
– Tač­no je da sam na usme­ni po­ziv, u svoj­stvu gra­đa­ni­na, dao iz­ja­vu nad­le­žnom spe­ci­jal­nom tu­ži­o­cu. Sa­op­štio sam isti­nu – shod­no mo­joj za­kon­skoj i mo­ral­noj oba­ve­zi, bez ob­zi­ra što sa par­ti­ja­ma i po­je­din­ci­ma mo­gu da imam raz­li­či­te po­gle­de o ne­kim po­li­tič­kim te­ma­ma. Ne že­lim da­lje da ko­men­ta­ri­šem jer ne­ma po­tre­be da po­li­ti­zu­je­mo te­me ko­je su pred­met ra­da nad­le­žnih or­ga­na – ka­zao je Ko­nje­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"