Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana UPRAVA CARINA ZAPLIJENILA POLA MILIONA CIGARETA „FENSI” OSUĐENOG KRIJUMČARA DUVANA
Kestner Kestnerov šverc preplavio Podgoricu Na tržištu Crne Gore mogu se naći ilegalne cigarete „fensi”, koje proizvodi firma „Valford tabako kompani”, čiji je vlasnik Srećko Kestner. U Upravi carina tvrde da su u ovoj godini zaplijenili više od pola miliona cigareta tog arapskog brenda, koji nema akciznu markicu Ministarstva finansija, niti se nalazi u registru marki duvanskih proizvoda
Dan - novi portal
Ci­ga­re­te bren­da „fen­si”, ko­ji je u vla­sni­štvu arap­ske kom­pa­ni­je „Val­ford ta­ba­ko kom­pa­ni” osu­đe­nog šver­ce­ra ci­ga­re­ta Sreć­ka Kest­ne­ra, mo­gu se pro­na­ći u ne­le­gal­noj – ulič­noj pro­da­ji u Cr­noj Go­ri.
No­vi­nar „Da­na” ju­če je u bli­zi­ni han­ga­ra No­vog du­van­skog kom­bi­na­ta Pod­go­ri­ca (NDKP) na Tu­škom pu­tu za de­vet eura ku­pio šte­ku tih ile­gal­nih ci­ga­re­ta. Ulič­ni pro­dav­ci ka­žu da du­van­ske pro­iz­vo­de ne pro­da­ju po ku­ti­ji, i da mo­že da se ku­pi naj­ma­nje šte­ka, na ko­joj ne­ma vi­dlji­vih ak­ci­znih mar­ki­ca Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja Cr­ne Go­re.
Bren­da „fen­si” ne­ma u re­gi­stru mar­ki du­van­skih pro­iz­vo­da – Agen­ci­je za du­van Vla­de Cr­ne Go­re.
„Dan” je ju­če kon­tak­ti­rao sa nad­le­žni­ma iz Upra­ve ca­ri­na ko­ji tvr­de da su u ovoj go­di­ni za­pli­je­ni­li vi­še od po­la mi­li­o­na ci­ga­re­ta tog arap­skog bren­da.
– Upra­va ca­ri­na Cr­ne Go­re je u 2017. go­di­ni u 32 slu­ča­ja iz­vr­ši­la za­ple­nu ci­ga­re­ta bren­da „fen­si”, u ko­li­či­ni od 27.545 pa­kli­ca (550.900 ci­ga­re­ta). Za­ple­ne ovih ci­ga­re­ta ni­je bi­lo u 2016. go­di­ni – ka­za­li su „Da­nu” iz Upra­ve ca­ri­na.
Iako cr­no­gor­ski ca­ri­ni­ci tvr­de da su za­pli­je­ni­li zna­čaj­nu ko­li­či­nu ci­ga­re­ta ko­je pro­iz­vo­di fir­ma Sreć­ka Kest­ne­ra, na saj­tu dr­žav­nog or­ga­na ne­ma oba­vje­šte­nja da je u ovoj go­di­ni bi­lo za­ple­na bren­da „fen­si”.
Ma­tič­na fir­ma bren­da – „Val­ford ta­ba­ko kom­pa­ni” ima sje­di­šte u Uje­di­nje­nim Arap­skim Emi­ra­ti­ma (UAE).
Na zva­nič­nom saj­tu kom­pa­ni­je pi­še da se ra­di o pro­iz­vo­đa­ču ci­ga­re­ta sa po­ten­ci­ja­lom da po­sta­ne vo­de­ća kom­pa­ni­ja u svom do­me­nu. Na­vo­di se i da uglav­nom po­slu­je na tr­ži­šti­ma ze­ma­lja Bli­skog is­to­ka i Afri­ke, ali i u Evro­pi i Azi­ji.
Po­čet­kom no­vem­bra 2012. go­di­ne sud u nje­mač­kom gra­du Hof osu­dio je Sreć­ka Kest­ne­ra na go­di­nu i po za­tvo­ra uslov­no, zbog šver­ca ci­ga­re­ta u pr­voj po­lo­vi­ni de­ve­de­se­tih. On je ta­da ka­žnjen i sa 30.000 eura, što su pre­ni­je­li me­di­ji u Nje­mač­koj.
Pret­hod­no je kri­vi­cu za šverc ci­ga­re­ta pri­znao na su­đe­nju na ko­jem je pri­ča­no o pre­kr­ša­ji­ma iz 1992. go­di­ne, ko­ji su se ti­ca­li kr­še­nja em­bar­ga uve­de­nog pro­tiv ta­da­šnje Sa­ve­zne Re­pu­bli­ke Ju­go­sla­vi­je (SRJ).
Kest­ner, ko­ji je u pro­šlo­sti biv­šeg pre­mi­je­ra Mi­la Đu­ka­no­vi­ća ozna­ča­vao kao pr­vog ku­ma šver­ca ci­ga­re­ta, u pro­ce­su je iz­ja­vio da je or­ga­ni­zo­vao tran­sport ci­ga­re­ta iz Ho­lan­di­je pre­ko Nje­mač­ke za Cr­nu Go­ru i da je za to do­bio 12.000 do­la­ra.
– Žao mi je što sam to ra­dio – re­kao je on iz­me­đu osta­log na su­đe­nju.
Pro­tiv Kest­ne­ra se pre­ko 20 go­di­na vo­di­la is­tra­ga. On je pri­je 17 go­di­na u in­ter­vjuu za hr­vat­ski me­dij „Na­ci­o­nal” kao in­saj­der de­talj­no opi­sao si­stem šver­ca ci­ga­re­ta i po­me­nuo da su u te ne­le­gal­ne ak­tiv­no­sti uklju­če­ne ne­ke od vo­de­ćih fi­gu­ra na po­li­tič­koj sce­ni Cr­ne Go­re.
Glav­ni ured­nik tog me­di­ja Ivo Pu­ka­nić ubi­jen je 2008. go­di­ne, a na­lo­go­da­vac li­kvi­da­ci­je ni dan-da­nas ni­je po­znat. Spe­ku­li­sa­lo se da iza ubi­stva sto­ji du­van­ska ma­fi­ja.
Zbog kon­tro­verz­nog in­ter­vjua Kest­ner je go­di­na­ma bio u ne­mi­lo­sti vla­sti u Cr­noj Go­ri. Ipak, mo­že se za­klju­či­ti da je u po­sled­nje vrijeme ta ne­tr­pe­lji­vo­st pro­šla.
Pre­ma po­da­ci­ma Upra­ve za ne­kret­ni­ne, Sreć­ko Kest­ner na Sve­tom Ste­fa­nu po­sje­du­je atrak­tiv­nu par­ce­lu od oko hi­lja­du me­ta­ra kva­drat­nih, ko­ju je kra­jem 2014. go­di­ne ogla­sio na pro­da­ju. Me­đu­tim, ne­što vi­še od go­di­nu ka­sni­je bu­dvan­ski Se­kre­ta­ri­jat za pro­stor­no pla­ni­ranje i odr­ži­vi raz­voj iz­dao je Kest­ne­ru ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ke uslo­ve (UTU) za grad­nju luk­su­zne vi­le na tom lo­ka­li­te­tu.
Vl.O.


Sje­di­šte fir­me kod Du­ba­i­ja

U po­da­ci­ma kom­pa­ni­je „Val­ford ta­ba­ko kom­pa­ni” pi­še da je re­gi­stro­va­na za pro­da­ju i pro­iz­vod­nju ci­ga­re­ta u slo­bod­noj zo­ni Aj­ma­na, ne­da­le­ko od Du­ba­i­ja u Uje­di­nje­nim Arap­skim Emi­ra­ti­ma (UAE). Broj za­po­sle­nih u toj kom­pa­ni­ji je od 51 do 100.
– „Val­ford ta­ba­ko” pro­iz­vo­di, pro­da­je i di­stri­bu­i­ra ši­ro­ku le­pe­zu naj­fi­ni­jih ci­ga­re­ta i du­van­skih pro­iz­vo­da uklju­ču­ju­ći mar­ke „vi­va” „hil”, „mn”, „fen­si”, „la­jon” i „BiB”... U pret­hod­nom pe­ri­o­du „Val­ford ta­ba­ko” je ot­po­če­la svo­je ak­tiv­no­sti i u Is­toč­noj Evro­pi gdje je već ostva­ri­la za­vid­ne re­zul­ta­te. Kom­pa­ni­ja bi­lje­ži sta­lan rast pro­da­je, što sa­mo ozna­ča­va po­pu­lar­nost nje­nih pro­iz­vo­da kao ra­zu­mi­je­va­nje po­tre­ba po­tro­ša­ča... – pi­še, iz­me­đu osta­log, na saj­tu Kest­ne­ro­ve fir­me.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"