Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Izrešetali bivšeg šefa urbanizma * Izbori ili bojkot do kraja mandata * Vođama klana javljao za hapšenje * Dodijelili posao od 24 miliona, a nemaju ni dozvole * Tramp traži istragu protiv Baraka Obame * Rusi pronašli lijek za rak * Makedonizacija balkanizacije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neđeljko Rudović, poslanik Građanskog pokreta URA:
Važno je zanemariti sve žaoke koje su upućivane od nekih opozicionih subjekata ka drugima i usmjeriti se na zajednički cilj.

Vic Dana :)

Žena: Da nismo muž i žena, bi li me opet zaprosio?
Muž: Majke ti, ne započinji svađu!

- Gotovo je, ostavljam te!
- Zašto, bre?
- Ti si zavisnik od pokera!
- Blefiraš!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana U BUDVANSKOM LOKALU „PISTA” TEŠKO RANJEN ZLATKO DRAGOVIĆ (40)
Dragović Izrešetali bivšeg šefa urbanizma U Dragovića je nepoznati napadač iz pištolja ispalio tri hica od kojih su ga dva pogodila u trbuh, a jedan u podlakticu, saopšteno je iz kotorske bolnice
Dan - novi portal
B
u­dva­nin Zlat­ko Dra­go­vić (40), biv­ši šef ur­ba­ni­zma u tom gra­du i vla­snik lo­ka­la „Pi­sta”, ra­njen je u puc­nja­vi ko­ja se do­go­di­la si­noć u Bu­dvi. Na Dra­go­vi­ća je pu­ca­la oso­ba či­ji iden­ti­tet si­noć ni­je bio po­znat po­li­ci­ji. Puc­nja­va se do­go­di­la oko 18.30 ča­so­va u ugo­sti­telj­skom objek­tu „Pi­sta” ko­ji se na­la­zi na Ma­in­skom pu­tu. Maskirani na­pa­dač ušao je u lo­kal ka­da je po­te­gao pi­štolj i za­pu­cao u prav­cu Dra­go­vi­ća. Is­pa­lio je tri hi­ca od ko­jih su Dra­go­vi­ća dva po­go­di­la u sto­mak, a tre­ći u nad­lak­ti­cu. Na­kon to­ga, osum­nji­če­ni je po­bje­gao.
Oso­blje i go­sti lo­ka­la, kao i pri­ja­te­lji ra­nje­nog Bu­dva­ni­na, po­mo­gli su Dra­go­vi­ću i pre­ve­zli ga na uka­zi­va­nje lje­kar­ske po­mo­ći.
Ipak, ni­ko od pri­sut­nih ni­je uspio da su­stig­ne na­pa­da­ča.
O ra­nja­va­nju je od­mah oba­vi­je­šte­na po­li­ci­ja ko­ja je iza­šla na li­ce mje­sta i oba­vi­la uvi­đaj. Od­mah je blo­ki­ran grad ka­ko bi se na­pa­dač pro­na­šao. Na vi­še mje­sta vr­še­na je kon­tro­la auto­mo­bi­la, kao i pje­ša­ka ko­ji su pre­tre­sa­ni.
Dra­go­vić je pre­ve­zen u ko­tor­sku bol­ni­cu gdje mu je uka­za­na lje­kar­ska po­moć. Kon­sta­to­va­no je da je za­do­bio te­že po­vre­de, ali se na­la­zi van ži­vot­ne opa­sno­sti.
Di­rek­tor Op­šte bol­ni­ce Ko­tor dr Ivan Ilić ka­zao je si­noć „Da­nu” da je Dra­go­vi­će­vo zdrav­stve­no sta­nje sta­bil­no.                                    
– Pa­ci­jent je pri­mljen sa ra­na­ma za­do­bi­je­nim upo­tre­bom va­tre­nog oruž­ja i ima po­vre­de tr­bu­ha i po­dlak­ti­ce. On je sta­bil­nih ži­vot­nih funk­ci­ja, nje­go­vo sta­nje se pra­ti i u ovom tre­nut­ku ni­je po­treb­na hit­na in­ter­ven­ci­ja, osim di­jag­no­sti­ke – sa­op­štio je dr Ilić.                                                 
Bu­dvan­ski in­spek­to­ri uze­li su iz­ja­vu od Dra­go­vi­ća na okol­no­sti do­ga­đa­ja. Ta­ko­đe, po­li­ci­ja je sa­slu­ša­la i sve oso­be ko­je su bi­le u lo­ka­lu u vri­je­me puc­nja­ve. Ne­ko­li­ko oče­vi­da­ca opi­sa­lo je na­pa­da­ča i ka­ko je bio ob­u­čen. Po­li­ci­ja je sa ne­ko­li­ko lo­ka­ci­ja iz­u­ze­la snim­ke sa bez­bjed­no­snih ka­me­ra ka­ko bi po­ku­ša­li da iden­ti­fi­ku­ju na­pa­da­ča, ali i da ot­kri­ju da li je imao po­moć, kao i gdje je po­bje­gao.
Po­li­ci­ja pro­vje­ra­va i po­sao ko­ji vo­di ra­nje­ni Bu­dva­nin, kao i nje­go­va po­znan­stva ne bi li ot­kri­li mo­tiv na­pa­da, a on­da i po­či­ni­o­ca dje­la.
Dra­go­vić je ne­ko­li­ko go­di­na oba­vljao funk­ci­ju se­kre­ta­ra Se­kre­ta­ri­ja­ta za ur­ba­ni­zam i pla­ni­ra­nje Op­šti­ne Bu­dva. Pret­hod­no su, 2011. go­di­ne, pro­tiv nje­ga i glav­nog ur­ba­ni­ste Sla­vi­ce Ko­vač pod­ne­se­ne kri­vič­ne pri­ja­ve zbog sum­nje da su zlo­u­po­tri­je­bi­li slu­žbe­ni po­lo­žaj.
Dra­go­vić se sum­nji­čio da je kao šef tog se­kre­ta­ri­ja­ta dao sa­gla­snost ru­skim dr­ža­vlja­ni­ma An­to­ni­ni No­var­jo­voj i Vik­to­ru Go­lju­ko­vu da u Pe­trov­cu iz­gra­de obje­kat od 605 kva­dra­ta, iako je u DUP-u ucr­ta­no da na tom mje­stu mo­že bi­ti iz­gra­đe­na zgra­da od 459 kva­drat­nih me­ta­ra.
Glav­ni ur­ba­ni­sta u bu­dvan­skom se­kre­ta­ri­ja­tu Sla­vi­ca Ko­vač sum­nji­či­la se da je iz­da­la ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ku sa­gla­snost i ti­me po­mo­gla Dra­go­vi­ću da iz­da odo­bre­nje za iz­grad­nju tog objek­ta.
M.V.P – B.M. 


Is­tra­ga

O ra­nja­va­nju Zlat­ka Dra­go­vi­ća oba­vi­je­šte­no je Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci ko­je je po­kre­nu­lo is­tra­gu. Na­pa­dač je ne­i­den­ti­fi­ko­van, a dje­lo je kva­li­fi­ko­va­no kao ubi­stvo u po­ku­ša­ju.
Tu­ži­lac je na­re­dio da se sa li­ca mje­sta iz­u­zmu do­ka­zi, me­đu ko­ji­ma su i ča­u­re hi­ta­ca ko­je je na­pa­dač is­pa­lio u Dra­go­vi­ća.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"