Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana POSLIJE NAGODBE SA TUŽILAŠTVOM MILOŠ MAROVIĆ DANAS IZLAZI NA SLOBODU
Miloš Marović Da odrobija godinu i plati 380.000 eura Priznao je krivicu, a odležaće godinu dana i platiti 380.000 eura. Očekujem da će sjutra izaći iz zatvora, kazao je njegov advokat Zdravko Begović
Dan - novi portal
Bu­dva­nin Mi­loš Ma­ro­vić do­go­vo­rio se sa tu­ži­la­štvom da pri­zna kri­vi­cu, a da za­uz­vrat od­le­ži go­di­nu da­na za­tvo­ra i pla­ti 380.000 eura. Ko­nač­nu ri­ječ o na­god­bi da­će sud, ali je iz­vje­sno da će pri­hva­ti­ti ono šta su se do­go­vo­ri­li Ma­ro­vić i tu­ži­la­štvo. Ma­ro­vić će, ka­ko je po­tvr­đe­no, da­nas na­pu­sti­ti za­tvor u Spu­žu.
Mi­loš Ma­ro­vić, sin Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, osum­nji­čen je da je uče­stvo­vao u na­vod­no ne­za­ko­ni­tim po­slo­vi­ma oko pro­da­je ze­mlji­šta u za­le­đu pla­že Jaz, ko­jim je Op­šti­na Bu­dva ošte­će­na za 1,4 mi­li­o­na eura.
– Mi­loš Ma­ro­vić je po­sti­gao do­go­vor sa tu­ži­la­štvom. Pri­znao je kri­vi­cu, a od­le­ža­će go­di­nu da­na i pla­ti­ti 380.000 eura. Oče­ku­jem da će u ne­dje­lju iza­ći iz za­tvo­ra, jer mu 3. ja­nu­a­ra is­ti­če pri­tvor od mje­sec da­na ko­ji mu je od­re­dio is­tra­žni su­di­ja – re­kao je nje­gov advo­kat Zdrav­ko Be­go­vić.
Mla­đi Ma­ro­vić je 31. de­cem­bra spro­ve­den iz Is­tra­žnog za­tvo­ra u zgra­du Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva, gdje je če­ti­ri sa­ta pre­go­va­rao o spo­ra­zum­nom pri­zna­nju kri­vi­ce i na­či­nu iz­vr­še­nja ka­zne.
Nje­gov bra­ni­lac, advo­kat Zdrav­ko Be­go­vić, po­sli­je sa­slu­ša­nja je re­kao da je Ma­ro­vić pred tu­ži­o­ci­ma pri­znao kri­vi­cu i sa­op­štio ko­li­ko je spre­man da od­ro­bi­ja i ko­li­ko nov­ca da vra­ti.
– Rje­še­nje i za­klju­če­nje spo­ra­zu­ma je ne­gdje na sa­mom kra­ju i ra­ču­nam da je su­štin­ski, ako ne for­mal­no sve go­to­vo i do­go­vo­re­no – ka­zao je ta­da Be­go­vić.
On je is­ta­kao da bi pri­hva­ta­njem spo­ra­zu­ma o pri­zna­nju kri­vi­ce mla­đi Ma­ro­vić do­bio od­re­đe­ne pri­vi­le­gi­je.
– Te pri­vi­le­gi­je se od­no­se na vi­si­nu za­ko­nom za­pri­je­će­ne ka­zne i even­tu­al­no imo­vin­sku ko­rist ko­ju bi mo­rao da pla­ti na ime šte­te ko­ja je na­sta­la – ka­zao je on.
Be­go­vić je do­dao je o spo­ra­zum­nom pri­zna­nju kri­vi­ce ko­mu­ni­ci­rao sa glav­nim spe­ci­jal­nim tu­ži­o­cem Mi­li­vo­jem Kat­ni­ćem i tu­ži­o­cem Li­di­jom Vuk­če­vić ko­ja is­tra­žu­je slu­čaj u kom je nje­gov kli­jent osum­nji­čen za zlo­u­po­tre­bu.
– Ra­di se o vr­lo ozbilj­nom do­go­vo­ru, i ozbilj­nim na­mje­ra­ma. Ra­ču­nam da vr­lo br­zo spo­ra­zum bu­de re­a­li­zo­van i pre­to­čen u dje­lo, od­no­sno da do­đe pred sud ko­ji će ko­nač­no do­ni­je­ti od­lu­ku o to­me da li on za­i­sta is­pu­nja­va za­kon­ske uslo­ve, na­kon če­ga će i do­ni­je­ti od­go­va­ra­ju­ću od­lu­ku u tom pred­me­tu – ka­zao je on.
Ma­ro­vić je uhap­šen po­čet­kom de­cem­bra, a do ta­da se li­je­čio u Be­o­gra­du. Po do­la­sku u Cr­nu Go­ru smje­šten je u pri­vat­nu kli­ni­ku „Ko­dra”, gdje je umje­sto u tu­ži­la­štvu dao iz­ja­vu. Tu­ži­la­štvo je u ok­to­bru iz­da­lo na­log za nje­go­vo hap­še­nje, ali on ni­je mo­gao do­ći na sa­slu­ša­nje zbog zdrav­stve­nog sta­nja.
Ma­ro­vić je tra­žio da zbog lo­šeg zdrav­stve­nog sta­nja bu­de u „Ko­dri”, ali je utvr­đe­no da u spu­škom za­tvo­ru po­sto­je uslo­vi za nje­go­vo li­je­če­nje, zbog če­ga je spro­ve­den u Is­tra­žni za­tvor.
Biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve Raj­ko Ku­lja­ča, ne­ka­da­šnji di­rek­tor AMD Bu­dva Igor Trn­ski i Mar­ko Vu­jo­vić, kum Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, do­bi­li su sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka u pred­me­tu „Pri­je­vor”. Svi oni su sa­op­šti­li da je sum­nji­ve po­slo­ve or­ga­ni­zo­vao Sve­to­zar Ma­ro­vić, a da je u nji­ho­vom spro­vo­đe­nju uče­stvo­vao i nje­gov sin. Pre­ma nji­ho­vim ri­je­či­ma, iza či­ta­vog po­sla oko spor­ne pro­da­je ze­mlji­šta sta­jao je Mi­loš Ma­ro­vić, a sve je od­ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća. Trn­ski je is­pri­čao tu­ži­o­cu da ga je Mi­loš Ma­ro­vić pod­stre­ka­vao da od Op­šti­ne ku­pi plac u in­du­strij­skoj zo­ni Ja­za ka­ko bi nje­go­va kom­pa­ni­ja na toj lo­ka­ci­ji, iz­me­đu osta­log, mo­gla da gra­di sa­lon na­mje­šta­ja, ali od to­ga ni­je bi­lo ni­šta.
Osim Ma­ro­vi­ća, za mal­ver­za­ci­je pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za osum­nji­če­ni su i biv­ši pred­sjed­nik op­šti­ne Bu­dva La­zar Ra­đe­no­vić, vla­snik bu­dvan­ske fir­me Me­ga­pro­met Mi­o­drag Mi­tro­vić, biv­ša di­rek­tor­ka bu­dvan­skog ka­ta­stra Mir­ja­na Ma­ro­vić, biv­ši di­rek­tor Za­vo­da za iz­grad­nju Bu­dva Ste­vi­ca Dra­go­vić i pro­cje­ni­te­lji Mar­ko Ra­du­no­vić, Mil­ka La­za­re­vić i Lju­bi­ša Ba­će­vić.D.Ž.


Sve­to ni­je znao za po­sao, ni­je kri­mi­na­lac

Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, Mi­loš Ma­ro­vić je pri­znao iz­vr­še­nje dje­la ko­je mu se sta­vlja­lo na te­ret, ali ni­je pri­znao da je član kri­mi­nal­ne or­ga­ni­za­ci­je. Ta­ko­đe, tu­ži­la­štvu je ka­zao i da iza ovog po­sla ne sto­ji nje­gov otac Sve­to­zar, i da je on sam uče­stvo­vao u sve­mu ovo­me. Ka­ko sa­zna­je­mo, tu­ži­la­štvo je pri­hva­ti­lo ovu nje­go­vu iz­ja­vu i on se ne te­re­ti da je član or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"