Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pavićević ponovo uhapšen, Krković nije svjedok saradnik * Mi smo spremni za obaranje Đukanovića * Ekipu iz Granda častili pola miliona, pa naplatili od građana * Sakrili da je Milo poslovao sa Šarićem * Kako smo odgonetnuli kosmički kod * Pavićević ponovo uhapšen, Krković nije svjedok saradnik * Boem na tri diska, DVD-u i knjizi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-09-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kako se policajac zaklanja od sunca?
Uperi pištolj u njega i kaže:
- Ej, oladi malo.


Uđe čovjek u mesaru i kaže:
- Imate teleću glavu?
A mesar mu odgovori:
- Ma ne, ja se samo tako češljam.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana BRANILAC I PORODICA UHAPŠENE BIVŠE DIREKTORKE ZIB-A TVRDE DA ONA NEĆE SARAĐIVATI SA TUŽILAŠTVOM
Privođenje Pavićevića Pavićević ponovo uhapšen, Krković nije svjedok saradnik Vijeće podgoričkog Višeg suda ukinulo je odluku sudije za istragu Miroslava Bašovića, koji je bivšeg gradonačelnika Bara pustio na slobodu Krkovićeva se od momenta hapšenja nalazi u policijskom pritvoru i nije privođena na saslušanje kod tužioca ili sudije za istrage da bi pregovarala o statusu svjedoka saradnika kazao je advokat Srđan Lješković
Dan - novi portal
Biv­ši pred­sjed­nik Op­šti­ne Bar Žar­ko Pa­vi­će­vić ju­če je, po dru­gi put, uhap­šen zbog sum­nje da je sa biv­šom di­rek­tor­kom Za­vo­da za iz­grad­nju Ba­ra Da­ni­je­lom Kr­ko­vić ošte­tio bu­džet Op­šti­ne za oko tri mi­li­o­na eura. Pa­vi­će­vić je li­šen slo­bo­de na­kon što je vi­je­će pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da uki­nu­lo od­lu­ku su­di­je za is­tra­gu Mi­ro­sla­va Ba­šo­vi­ća, ko­ji je oci­je­nio da ne­ma osno­va da se biv­šem gra­do­na­čel­ni­ku Ba­ra od­re­di pri­tvor, na­kon če­ga je on pu­šten na slo­bo­du.
Branilac uhapšene bivše direktorke ZIB-a, advokat Srđan Lješković, i njen brat Dejan Krković demantovali su medijske spekulacije da je Krkovićeva svjedok saradniku ovom postupku. Lješković je kazao da mediji na ovaj način crtaju metu na njegovom klijentu.
– Krkovićevu nijesam gledao jer se nalazi u policijskom pritvoru, a da je makar pregovarala oko dobijanja statusa svjedoka saradnika ja bih to morao znati. Čak bi me morali obavijestiti i da je išla na saslušanje kod sudije za istrage ili tužioca kako bi pregovarala o dobijanju ovog statusa - kazao je Lješković.
Dodao je da rok za pri­vo­đe­nje osum­nji­če­ne sudiji za istrage is­ti­če da­nas i da oče­ku­je da će nje­go­va kli­jent­ki­nja bi­ti pu­šte­na na slo­bo­du, jer ne sto­je osno­vi za od­re­điva­nje pri­tvo­ra.
Brat osumnjičene Dejan Krković je kazao da je porodica bivše direktorke ZIB-a zgrožena neistinitim izvještavanjem medija.
– Porodica nema nikakvih saznanja o tome da ona pregovara o statusu svjedoka saradnika u ovom postupku. Čak su nas zvali neki novinari upućeni u slučaj koji su nam rekli da nije tačno da će Danijela pregovarati sa tužilaštvom - tvrdi Krković.
Pavićević je uhapšen pošto je vijeće Višeg suda prihvatilo ža­lbu Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva, koje je zah­ti­je­valo da se Pa­vi­će­vi­ću od­re­di pri­tvor zbog mo­guć­no­sti da bi, uko­li­ko bi se na­šao na slo­bo­di, do­šlo do opa­sno­sti po oču­va­nje jav­nog re­da i mi­ra.
Pa­vi­će­vi­ćev bra­ni­lac advo­kat Du­šan Luk­šić po­tvr­dio je za „Dan” da je vi­je­će su­da pre­i­na­či­lo od­lu­ku su­di­je Ba­šo­vi­ća.
– Neo­zbilj­no i ne­pri­mje­re­no je da me­ni kao bra­ni­o­cu ni­je­su do­sta­vi­li rje­še­nje, već o li­ša­va­nju slo­bo­de sa­zna­jem od okri­vlje­nog ka­da je po­li­ci­ja do­šla da ga vo­di – ka­zao je Luk­šić, do­da­ju­ći da će u za­kon­skom ro­ku od 24 sa­ta Ape­la­ci­o­nom su­du ulo­ži­ti žal­bu na od­lu­ku vi­je­ća Vi­šeg su­da.
Biv­ši gra­do­na­čel­nik Ba­ra se te­re­ti zbog sum­nje da je iz­vr­šio pro­du­že­no kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja.
Biv­ši gra­do­na­čel­nik Ba­ra i biv­ša di­rek­tor­ka Za­vo­da za iz­grad­nju Ba­ra se te­re­te da su kri­vič­na dje­la po­či­ni­li u pe­ri­o­du od 2007. do 2014. go­di­ne u po­slo­vi­ma iz­grad­nje stam­be­no-po­slov­nog objek­ta za slu­žbe­ni­ke Mi­ni­star­stva zdra­vlja i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, Mi­ni­star­stva pro­svje­te i na­u­ke i Re­pu­blič­kog fon­da zdra­vlja. Pa­vi­će­vić se te­re­ti da je, zlo­u­po­tre­blja­va­ju­ći funk­ci­ju gra­do­na­čel­ni­ka Ba­ra i pre­ko­ra­če­njem slu­žbe­nih ovla­šće­nja, ZIB-u pri­ba­vio vi­še­mi­li­on­sku ko­rist, za ko­li­ko je ošte­tio bu­džet gra­da na či­jem je če­lu bio.
U ne­za­ko­ni­tom po­slu Pa­vi­će­vi­ću je, pre­ma sum­nja­ma tu­ži­la­štva, s umi­šlja­jem po­mo­gla osum­nji­če­na Da­ni­je­la Kr­ko­vić. Osim za zlo­u­po­tre­bu slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja, ona se te­re­ti da je fal­si­fi­ko­va­la slu­žbe­ne is­pra­ve. Na­i­me, Kr­ko­vi­će­va je, ka­ko „Dan” sa­zna­je iz tu­ži­la­štva, iz­da­va­la po­tvr­de u ko­ji­ma su bi­li ne­tač­ni po­da­ci o ot­pla­ti sta­no­va ko­je je ZIB pro­dao.M.V.P.


Polemika suda i tužilaštva

Od­lu­ku o od­re­đi­va­nju pri­tvo­ra Pa­vi­će­vi­ću obi­lje­ži­la je že­sto­ka po­le­mi­ka su­di­je za is­tra­ge Ba­šo­vi­ća i nad­le­žnih iz Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva. Na­i­me, u od­lu­ci ko­jom je Pa­vi­će­vi­ća pu­stio na slo­bo­du Ba­šo­vić je oci­je­nio da ni­je­su is­pu­nje­ni uslo­vi Za­ko­na o kri­vič­nom po­stup­ku na ko­ji se po­zvao tu­ži­lac, tra­že­ći da se biv­ši pred­sjed­nik Op­šti­ne Bar na­đe u pri­tvo­ru. Me­đu­tim, ula­žu­ći žal­bu na nje­go­vo rje­še­nje, Spe­ci­jal­no tu­ži­la­štvo je oci­je­ni­lo da sud op­stru­i­ra rad tu­ži­la­štva.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"